Angel Salsbach: ‘De training… een adembenemende en passionele ervaring’

Akademia

 

Voorwoord bij het boek van Martien Verstraaten
Ing. Angel R. Salsbach, Reiki Master,
oud-Gedeputeerde en Waarnemend Gezaghebber Curaçao

 

De carrière van elk individu, een boekdrukker, estafetteloper, wetenschapper of politicus begint al in een vorig leven, zo brengt Martien Verstraaten ons onder de aandacht. Het vorige leven van de Braziliaanse Formule 1-coureur Ayrton Senna als Tibetaanse monnik, beschreven in de vierde lezing van dit boek, is er een significant voorbeeld van. In vier lezingen met de innerlijke carrière als grondtoon neemt hij ons via zijn gedachtegoed mee naar de bronnen die er aan ten grondslag liggen.

Met zijn eerste boek is er een begin gemaakt met het op schrift stellen van zijn kennis en ervaring. Martien Verstraaten overstelpte de Nederlandse Antillen met consulten, workshops en met lezingen over transformatie management, psychiatrie, paranormale geneeswijzen, drugsverslaving, onderwijskunde, seksualiteit en de cybernetica van stervensprocessen. Als Reiki Master en assistent reïncarnatietherapeut zou ik uiteindelijk zijn collega worden tijdens een periode van vruchtbare samenwerking.

In 1992 volgde ik bij hem op de Akademi di Arte een 10-delige paranormale en beeldende workshop die hij er als gastdocent gaf. De training was voor mij en vele anderen een adembenemende en passionele ervaring. Tijdens een drie maanden durende Masterclass Intuïtieve Ontwikkeling die ik vervolgens bij hem volgde leerde ik onder leiding gastcliënten naar vorige levens te begeleiden via regressie- en reïncarnatietherapie. Een eerste door mij uitgevoerde regressie bracht een jongedame in een oogwenk diep in een vorig leven, een ervaring om nooit te vergeten. Vele regressies zouden volgen.

Als paragnost, medium en reïncarnatietherapeut nam hij me mee in zijn denkwereld, en beleefde er veel genoegen aan waaraan ik nog vaker terugdenk. Zijn gedachtegangen opende nieuwe deuren om vanuit een ander perspectief de levensloop van mensen te kunnen bezien. Van leermeester werd Martien Verstraaten collega.

In 1993 dreigde Curaçao door een orkaan overspoeld te worden. Venezuela was al door de orkaan getroffen en moest zijn doden tellen, Curaçao bereidde zich voor op het ergste. Daken werden vastgesjord, het fregat van de Nederlandse Marine verliet de Antilliaanse wateren en de vliegtuigen van de ALM weken uit naar de Bovenwinden. Boven op een berg gezeten werden door Martien en mij de weergoden ‘toegesproken’ en om clementie gevraagd, terwijl de eerste windvlagen zich reeds aandienden. De Meteorologische Dienst Nederlandse Antillen en Aruba meldde de dag na onze poging tot interventie dat de verwachte storm op het allerlaatste moment was afgebogen en… het eiland wonderwel had gespaard.

Meer dan 3 jaar werkten we samen op Curaçao en gaven als flying doctors consulten in het Caribische Gebied. Reïncarnatiesessies volgden elkaar op, paranormale consulten, psychotherapeutische sessies en Reiki-behandelingen. Basistrainingen en Masterclasses Intuïtieve Ontwikkeling werden voor verschillende doelgroepen op verschillende plaatsen gegeven. Als senior stond ik samen met Martien aan de wieg van de theoretische ontwikkeling van een Leergang Transformatie Management.

De vier lezingen in dit boek geven een inzicht in de genetica van een innerlijke en uiterlijke carrière, en geven inzicht waar het ‘carrière-gen’ gezocht moet worden. Het leven en vorige leven van de Braziliaanse Formule 1-coureur Ayrton Senna da Silva is een bloedstollend mooi voorbeeld op welke manier een innerlijke carrière in beeld kan worden gebracht.

Angel Salsbach