Internationaal Spaans persbureau EFE bericht: “Martien Verstraaten: ‘La otra vida de Isabel la Católica: Catherine de Auvernia'”

21 april 2024
Het internationale Spaanse ‘Persbureau EFE’ en de ‘Asociación de la Prensa de Jerez – APJ’ lieten deze week van zich horen. De spannende weg van een Spaans persbericht. Op het moment dat ik besloot gevolg te geven aan het verzoek van de geest van Isabel la Católica om de titel van het hoofdstuk over haar vorige leven als promiscue non, te gebruiken als titel van het boek, vermoedde ik dat daarmee ik mogelijk tegen heel wat heiligenhuisje zou aantrappen. Ik nam het vermoeden voor lief en besloot zoals altijd de waarheid niet uit de weg te gaan

LITERATURA IN LA MODERNA

7 december 2023
YouTube: La Moderna herinnert zich de frequente bezoeken van de schrijver die resulteerden in momenten van inspiratie

RADIO JEREZ CADENA SER – Interview met auteur Martien Verstraaten, op 1 November, Spaanse DAG VAN DE OVERLEDENEN, over zijn boek ‘Isabel la Católica: mi vida pasada como Catherine, una monja promiscua’

25 oktober 2023
RADIO JEREZ CADENA SER - Interview met auteur Martien Verstraaten, op 1 November, Spaanse DAG VAN DE OVERLEDENEN, welke geesten die dag worden herdacht en van lekkere maaltijden worden voorzien

Geboren, gepubliceerd op 08-08-2023 om 14:29:00 uur! “Isabel la Católica: mi vida pasada como Catherine, una monja promiscua”

10 augustus 2023
Mijn eerste Spaanstalig kind, een boek, is na een lang durende zwangerschap en bevalling, we leven in Spanje, geboren. Op dinsdag 08-08-2023 om 14:29:00 uur precies werd door uitgeverij Caligrama te Sevilla op een astrologisch voorgekookt tijdstip de voor mij onzichtbare publicatieknop geactiveerd.

NatuurModeMan en mediamiek auteur Martien Verstraaten zijn boek genomineerd voor de PREMIO TALENTO 2023

18 april 2023
Afgelopen week bereikte ons met veel enhorabuena (felicitaties) omgeven het bericht dat het boek Isabel la Católica: Mi vida pasada como Catherine, una monja promiscua genomineerd is voor de Premio Talento.

Samen Zorgen Huis Leudal, Baexem: Limburgse huichelaars, hypocriete bestuurders… en voortreffelijke verpleegsters en verplegers

2 januari 2023
De discrepantie tussen gepassioneerde verpleegkundigen SAMEN ZORG HUIS LEUDAL en hun werkgevers, de institutionele bestuurders Marianne Meijers en Wiel Derikx: het Leudal-'zorghuwelijk' tussen Wiel Meijers-Derikx en Marianne Derikx-Meijers, de firma Zorg.

Becca Segovia, a talented graphic designer, portrayed the beautiful 14th-century nun Catherine of Auvergne, an astral client of Dutch-Spanish psychic Martien Verstraaten

29 juni 2022
Becca Segovia, a talented graphic designer, portrayed the beautiful 14th-century nun Catherine of Auvergne, an astral client of Dutch-Spanish psychic Martien Verstraaten. The cover of my new book on the past lives of Spanish historical figures and contemporary living ones, entitled "Isabel la Católica: Mi vida pasada como Catherine, una monja promiscua", will feature the portrait of the beautiful Catherine.

De casus van de fameuze Andalusische uroloog Dr. Aurelio Muñoz Villellas: Zijn vorige leven als Ahmed, de Arabische filosoof, als de Indiase chirurg en de Atlantische genezer met licht

30 maart 2022
De vorige levens van uroloog Dr. Aurelio Muñoz Villellas: De Arabische filosoof, de Indiase chirurg en de Atlantische genezer met licht.

Als medium beviel de energie van het ziekenhuis waar Dr. Muñoz consult hield me onmiddellijk en ik liep zijn praktijkruimte binnen. Er was een geweldige klik vanaf het allereerste moment. Ten slotte ben ik medium en weet binnen een nanoseconde waar het over gaat. Dit was waar ik moest zijn. Een warmte kwam over me heen toen hij zich over me boog tijdens het echografisch onderzoek. Dr. Muñoz was betrokken bij al wat hij deed. Ik besloot dezelfde dag een recommandatie op Doctoralia te plaatsen.

Miguel de Cervantes: Mijn vorige leven als Filius de Athener, de stotterende Griekse redenaar

23 juni 2021
Geesten melden zich ieder op hun eigen manier bij me aan en meer dan eens op onorthodoxe manieren. De astrale anchorman die Ayrton Senna in 1998 met een levensechte luidende stem, pure magie, bij mij aankondigde: “Hier is een autocoureur” (Verstraaten 2010), spande wel de kroon. Cervantes’ aankondiging loog qua presentatie er ook niet om. De naam Ayrton Senna had ik nooit eerder gehoord, Cervantes’ naam daarentegen wel, echter zonder ooit een boek van hem te hebben gelezen of een biografie te hebben ingezien. Hij was een Spanjaard, dat wist ik, en ja, de mooie prenten in Don Quichot tijdens mijn kinderjaren, gravures als ik me goed herinner, zijn me bijgebleven.

Jerezaanse en Venusiaanse invloeden

27 augustus 2020
Mijn sinds jaren geraadpleegde huisastroloog uit Amsterdam, George Bode, zei het al voordat in 2014 ik richting Andalusië vertrok. Naast mijn geliefde planeet Mercurius, zou Venus astrologisch beduidend van invloed zijn. Dit door de invloeden op mijn radix horoscoop (op mij dus) van vooral Venus die door de breedtegraden waarop Andalusië zich bevindt zich creatief laat gelden. Al vanaf week één ontkwam ik er niet aan mijn creatieve geest te volgen en schreef in een oogwenk het uitgebreide en belangwekkende essay 'Moors iconoclasme, en het aangezichtsloze gelaat van Andalusische stoeptegels' dat de oorsprong van de abstracte kunst ontblootte.

Mystica Theresia van Ávila: ‘Geen wonder dat God zo weinig vrienden heeft’

21 april 2020
Gezeten in de pose van De Denker, de bronzen sculptuur van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin, maar dan op mijn toiletpot als zetel, overpeinsde ik het artikel dat ik wilde schrijven over Theresia van Ávila (1515-1582), de mystica die zo vaak met God sprak als ware het haar eigen buurman. Betekenisvolle, sacrale of zelfs geniale invallen kunnen tot de mens komen, en doen dat ook, vanuit allerlei soorten locaties, badkamer en toilet maken daarop geen uitzondering.

Karmische geneeskunde, de ziekte van Wuhan, en hoe Isaac Newton de builenpest overleefde

20 maart 2020
Pandemieën en epidemieën hebben altijd het aanzien van de wereld veranderd, zowel individueel als collectief. Ziekten als de pokken, builenpest, Spaanse griep, cholera, malaria, tyfus, gele koorts, en SARS gingen COVID-19 voor, de ziekte veroorzaakt door besmetting van het coronavirus. Hitler, het menselijk virus dat nationaalsocialisme heette, wilde ook de wereld besmetten, hetgeen mislukte waarna hij op het einde zichzelf op een kogel trakteerde. Napoleon die enkele eeuwen eerder ook dictatoriale plannen met de wereld had vond zijn Waterloo in Waterloo en eindigde in sociaal isolement op Sint-Helena.

Pablo Picasso: Mijn vorige leven als Síí-man, een Afrikaanse magiër in gevangenschap

27 januari 2020
De eerste beelden van Pablo Picasso´s incarnatie in Afrika dienden zich reeds vluchtig aan tijdens het schrijven van het artikel Pablo Picasso: Een Afrikaanse magiër incarneerde in Spanje. Picasso had, naast andere incarnaties zoals een Japanse waar zijn kunstenaarsoog en penseelvastheid was gevormd door eindeloos te kalligraferen en prenten te tekenen, onmiskenbaar ook een 24 karaat Afrikaanse incarnatie. Maar ook andere culturen en klassieke kunststromingen voedden in oudere tijden het talent van de entiteit die Picasso zou worden. De extrasensorisch verkregen informatie over de incarnatieve voorloper van Picasso in Afrika loog er niet om..

De casus Cristiane O.: Een Braziliaanse geneest van een ‘Post-incarnatieve stressstoornis’ dankzij confrontatie, ontkenning en herbeleving van haar vorige leven als Judith, een Frans-Joodse verzetsstrijdster

8 november 2019
De casus ”Cristiane O.: Een Braziliaanse geneest van een ‘Post-incarnatieve stressstoornis’ dankzij confrontatie, ontkenning en herbeleving van haar vorige leven als Judith, een Frans-Joodse verzetsstrijdster" verhaalt de geschiedenis op welke manier het verleden iemand in de weg kan zitten en tevens het medicijn bevat om te genezen van pijn, verdriet of ongemak waar de reguliere arts geen medicijn voor heeft. Het Franse concentratiekamp 'Camp de Rivesaltes' nabij Perpignan is de sociale plaats delict waar een machtsstrijd binnen een ‘liefdes’-relatie tot een hoogtepunt komt, om zich in een opvolgende Braziliaanse incarnatie binnen een desastreus huwelijk voort te zetten totdat een scheiding er op volgt.

De casus Filomena: Een Braziliaanse geneest van extreme watervrees door herbeleving van haar vorige leven als Arawa, een Thais meisje

14 augustus 2019
De Britse psychiater Denys Kelsey (1917-2004), echtgenoot van het beroemde medium Joan Grant (1907-1989) die Winged Pharao schreef, en die als eerste professional in zijn tijd cliënten via regressies naar vorige levens bracht, vergeleek zijn werk als psychiater en als reïncarnatietherapeut als volgt: "In a maximum of twelve hours of regression therapy I can accomplish what will take a psychoanalyst in three years". Dr. Morris Netherton schreef reeds in 1978 het onthullende boek 'Past Lives Therapy' dat in een van de vertaalde uitgaven als ondertitel kreeg: 'Genezen aan voorgaande levens'. En dat is precies waar het om gaat wanneer we ogenschijnlijk hardnekkige storingen die stammen uit vorige levens willen detecteren en genezen. De behandeling van de extreme angst voor water van de Braziliaanse Filomena is er een voorbeeld van.

Tomás de Torquemada: Mijn vorige leven in Belgrado als zoon van een brute moeder

21 mei 2019
De onmenselijkheid en terreur van Tomás de Torquemada tijdens zijn bewind als eerste Spaanse Grootinquisiteur, opgetekend als 'brute tederheid', kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Geen onverwachte regen- of donderbui die er prat op kon gaan er de oorsprong van te zijn. Elke gebeurtenis van enige importantie, op micro- of macrokosmisch niveau, heeft een bron, meer dan eens een karmische (Cerminara 1970). Het heden is natuurwetmatig een positief of negatief gevolg van het verleden, zoals de toekomst weer een gevolg is van het heden: materieel, mentaal, spiritueel.

BOEING 737 MAX huwde Federal Aviation Administration (FAA) en baarde 346 doden

22 maart 2019
Per paranormale toeval of ook niet, stuitte ik zondag jl., slechts enkele uren na publicatie in de VS, op de primeur van The Seattle Times inzake het stinkende huwelijk tussen vliegtuigbouwer Boeing en de FAA, de Federal Aviation Administration, de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten.

Luisa: de dochter van Buñuel die hij nooit had

6 januari 2019
Ingeval je in Spanje woont en je naam Martien Verstraaten is, ontkom je niet aan cineast Luis Buñuel (1900-1983), surrealist par excellence, die zich een leven lang weerde tegen de dubbele seksuele moraal van hypocriet katholicisme en van de bourgeoisie. Al in 2014 prijkte zijn foto samen met een stoet aan andere Spaanse entiteiten op het affiche dat mijn eerste lezing in Spanje begeleidde: Isabel la Católica, Pablo Picasso, Herman Cortez, Ignacio de Loyola en Santa Theresia van Ávila.

Waarom giraffe en bidsprinkhaan de Brexit-Britten teder omhelzen

26 november 2018
De wereld is één terwijl deze uit delen bestaat. De giraffe zal ten onder gaan in de diepste diepten van de Sargassozee waar hij in tegenstelling tot de paling niks te zoeken heeft. Het is niet zijn habitat. De bidsprinkhaan legt het loodje in het rijk van de ijsbeer ten noorden van de noordelijkste punt van Noorwegen of Alaska, het is ook niet zijn habitat. Toch wonen beide koppels, de giraffe en de paling en de bidsprinkhaan en de ijsbeer, in dezelfde wereld. Gelijkwaardigheid is geen gelijkvormigheid.

Khashoggi´s stoffelijke resten: Het is erg koud hier in de koelcel

18 november 2018
Er is een moord gepleegd, met voorbedachten rade is de internationale consensus, maar van het lijk of van de stoffelijke overblijfselen ontbreekt ieder spoor. Althans, zo lijkt het. Het lichaam van de Washington Post-journalist Khashoggi´s is in al zijn onderdelen intact de ambassade binnengewandeld. Zowel Turkse als schoorvoetend Saoedi-Arabische tongen beweren dat het lichaam in de ambassade na een gesprek met een zaag tot vele delen gedemonteerd zou zijn. Naar buiten lopen was dus een gepasseerd station.

Grootinquisiteur Tomás de Torquemada: brute tederheid

14 oktober 2018
Grootinquisiteur Tomás de Torquemada, dominicaan en biechtvader van Isabel la Católica, de katholieke koningin van Spanje die een vorig leven als promiscue non kende, is de geschiedenis ingegaan als een van de wreedste monniken die God in een pij op aarde liet rondlopen. God hebbe zijn ziel, of ook niet. Vragen te over. Op welke momenten in het leven van De Torquemada vol agressieve deemoed, werden ervaringen uit vorige levens door stimuli opnieuw van ´energie´ voorzien? Op welke momenten liep De Torquemada vervolgens in de voetsporen van degene die hij was in een vorige incarnatie? En, welke persoon of personen droegen bij aan zijn 'succes' als Grootinquisiteur?

Antoni Gaudí: Mijn vorige leven als Narek, een straatjongen in Istanboel die aan hallucinaties leed

28 juli 2018
Elk succes, aardse glorie, misstap of vermeende pech in het heden heeft zijn ankers in het verleden, meer specifiek: in een of meerdere vorige levens. 'De Geest is de bouwmeester' liet het Amerikaanse medium Edgar Cayce ons in het begin van de vorige eeuw al weten. En tijd is weliswaar een handig, maar tevens een uiterst aards concept dat ons kan misleiden in termen van eeuwigheid. Een vorig leven is, voor zover we van verwijdering mogen spreken, slechts een halve ademteug verwijderd van het actuele heden van elke persoon.

Antoni Gaudí: De ‘schizofrene’ passie van een Spaans genie

27 maart 2018
Moet de mens schizofreen zijn, voor zover de term nog bruikbaar is, om de hemel met de aarde te kunnen verbinden? Moet kunstenaar, wetenschapper of religieus bevlogene schizofreen zijn om aan God gelijk te komen? Waar kwamen de innerlijke beelden en stemmen vandaan, visuele en auditieve hallucinaties, die gezien en gehoord werden door grootheden als de als schizofreen geclassificeerde Franz Kafka, Paul Valery, Samuel Beckett, Alain Robbe-Grillet, Giorgio de Chirico en Salvador Dali? En welk geheim dat aan Antoni Gaudí`s 'schizofrene' passie en genie ten grondslag lag nam hij mee in zijn graf?

Chemo BV: De verdunde gaskamerlucht van toxicologen Paul Borm en Flemming Cassee

2 februari 2018
Duitsland met een rijke geschiedenis aan inhaleringsgas, sprak zijn afschuw uit over de dieselgas-experimenten op levende mensen ten dienste van de auto-industrie waarover de Stuttgarter Zeitung en de Süddeutsche Zeitung jl. maandag berichtten. Geheel in tegenstelling tot Duitsland, heel opmerkelijk, omarmden de Nederlandse toxicologen Paul Borm en Flemming Frissee, beiden zelfs hoogleraar, heel lyrisch de experimenten.

Historicus Hubert JMW Peters en Het Ghanese Hoerenhol

13 januari 2018
Is een geborene verantwoordelijk voor en aan te spreken op zijn daden in een eerdere incarnatie, in een vorig leven? Ja. De geborene is, gelet op honderdduizenden regressieverslagen en reïncarnatieve vakliteratuur, zelfs de eerste die door het ervaren van karmische patronen dat feitelijk beaamt. Is een geborene verantwoordelijk voor of aan te spreken op het gedrag van zijn (voor)vaderen? Op generlei wijze, Martin Bormann junior en Helmut Seyss Inquart die niet de beste vaders hadden zijn daarvoor de beste voorbeelden. Is de regering van een staat aan te spreken op besluiten en daden van haar voorgangers? Absoluut, zoals een nieuwe minister steeds de erfenis van zijn voorganger(s) op zich moet nemen.

St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein: De Sovjet-Russische schildklierpsychiaters

9 december 2017
Als je in de Sovjet-Unie, laten we zeggen onder Nikita Chroesjtsjov of Leonid Brezjnev, niet in de pas liep, dissidente opvattingen had, werd de bestraffende psychiater van stal gehaald. Geen Solzjenitsyn of Pasternak die je dan nog uit de Goelag Archipel of uit een 'psikhouchka', een psychiatrisch ziekenhuis, kon houden. Medisch werd zonder pardon het IJzeren Gordijn dichtgetrokken nog voordat de avond goed en wel gevallen was. Oneigenlijk gebruik, misbruik dus, van medische kennis en dossiers. Een strategie die niet alleen in de voormalige Sovjet-Unie toepassing vond. Ook het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein bleek op medisch gebied teveel Sovjet-Russische protocollen doorgenomen te hebben. Ingeval je namelijk medicatie niet kon of wilde innemen werd je uitdrukkelijk gemaand, zelfs schriftelijk (!), de psychiater op te zoeken.

Isabel la Católica: Mijn vorige leven als Catherine, een promiscue non

10 november 2017
Isabel la Católica in een vorig leven als als promiscue non. Historisch is seksualiteit in Joods-christelijke kringen sinds mensenheugenis een taboe. Zowel sinds de christelijke jaartelling in het verre verleden als in het actuele heden moet seksualiteit, als we tenminste een verdwaalde Spaanse historica moeten geloven, slechts sacraal van intentie zijn en ver verwijderd van de onderbuik: heiligen versus zondaars dus. Daarentegen moet uit ontdekte documenten in het archief van het Vaticaan worden geconcludeerd dat middeleeuwse nonnenkloosters lesbische broeinesten waren van seksuele relaties.

Het Voedingscentrum: een extra-sensorische doorn in het oog

27 september 2017
Door het heldere Foodwatch-artikel 'Pepsi & co achter Nederlands voedingsadvies kunstmatige zoetstoffen' verlaagde ik mij om eens een uitgebreide blik te werpen op de geschiedenis van het Voedingscentrum, om te ontdekken dat de club van voornamelijk gammele dames andersdenkenden als een Haagse Kim Jong-un de mond meenden te mogen snoeren.

De minne mokkels van het Openbaar Ministerie

18 september 2017
Politie en OM, arresteerden en intimideerden in het Limburgse bronsgroen eikenhout, Brunssum, freelance NRC-fotojournalist Chris Keulen op een manier waar nazi´s nog wat van konden leren. Brunssum ligt historisch dan ook dichtbij Duitsland. Politie en OM in Haarlem behandelden de van moord verdachte vader van Parool-columniste Roos Schlikker als een IS´er en op een manier waar zelfs Kafka wekenlang van zou moeten braken.

Chemo BV: Volkskrantjournalisten, Wageningen UR en de Voedingsmiddelen Maffia

10 september 2017
E-nummers zijn gezond, want het tegendeel is niet bewezen. Light frisdranken worden, ondanks duimendikke rapporten, niet als dik makend beschouwd, want dat is niet bewezen. Extracten van de Japanse krentenboom (Hovenia dulcis) helpen niet tegen katers, het is niet bewezen, ondanks dat het extract in China al 500 jaar met succes gebruikt worden. Wil de burger verder geïndoctrineerd worden, dan is het zaak om 'onderzoeks'-journalisten van de Volkskrant te volgen met in hun voetspoor hoererende Wageningse wetenschappers die wekelijks de revue passeren.

Chemo BV: De zwarte magiërs en alchemisten van Johnson & Johnson tot Chemours/DuPont

23 augustus 2017
Wat wist de burger nou van PFOA (perfluoroctaanzuur), de giftige hulpstof in teflon waar antiaanbakpannen van Chemours/Dupont mee gecoat worden. De meest domme K-tel-huisvrouwtjes, gansjes van meer dan 13 in het dozijn, hadden in promotionele reclameboodschappen op tv zich er voor laten lenen. En wat wist de burger nou van Shower to Shower, het giftige 'parfum' van Johnsons & Johnson waar babytalkpoeder van het merk Baby Powder mee 'verrijkt' werd. De meest domme voor liefdevolle moeder of oma spelende vrouwtjes hadden ook voor deze reclameboodschappen zich geleend.

Chemo BV: De Katans van de Wageningen University & Research-doctrine

4 augustus 2017
Je kon er gif op innemen, zodra de chemische tak van de multinationals voor voeding en vermeende gezondheid in diskrediet zou kunnen komen, kropen de Katans van deze tijd als ongedierte, bloedluizen in dit geval, uit hun donkere holen.

Van Gogh Museum: Aardappeleters in Nigeriaanse Shell oliesaus

17 mei 2017
Je zou toch maar Vincent van Gogh heten, al een tijdje zijn overleden na een turbulent leven als priester-kunstenaar, en vanuit de ongeverfde hemel neerkijkend hoe aan het Amsterdamse Museumplein je naam door het Van Gogh Museum, een culturele hoerenkeet, besmeurd wordt door een van de in Nederland geïmporteerde museumdirecteuren, Axel Rüger, die maatschappelijk besmette en bedenkelijke sponsoren blijkt te hebben ingelijfd.

Holland, krullenjongen van Erdogan in het Noord-Korea aan de Bosporus

7 maart 2017
Nederland onderzoekt of het juridisch mogelijk is te voorkomen dat de Turkse minister Mevlut Cavusoglu komt spreken in Rotterdam om Turkse Nederlanders te overtuigen 'ja' te stemmen bij het referendum over de nieuwe Turkse grondwet. De vampirische dictatuur aan de Bosporus moet blijkbaar via politieke bloedtransfusies in den vreemde van nog meer bloed worden voorzien.

Dick Drayer nieuwe inspecteur Gezondheidszorg en Johan Cruijff was geen trainer

30 januari 2017
Johan Cruijff is nooit een voetbaltrainer geweest. Niet bij Ajax en zelfs niet bij FC Barcelona, ondanks dat Nou Camp jarenlang door Cruijff uit zijn voegen barstte. Dat Cruijff van de Catalaanse regering de hoogste onderscheiding ontving, het Sint-Joriskruis, mocht niet baten, althans, op basis van het gedachtegoed van Persbureau Curaçao, oftewel Dick Drayer.

Vorige levens wonen in het heden, ook in 2017

1 januari 2017
Vorige levens wonen dichtbij en zonder spirituele poespas van 'hogerhand' traceerbaar, zich manifesterend in het alledaagse heden, van een aversie voor tongzoenen als de drang om andere paden te willen bewandelen: de andere baan, het schrijven van een boek, een andere partner als de oude ezelsoren dreigt te krijgen. Het graag in stand willen houden van een relatie, om hand in hand te mogen sterven, is natuurlijk ook mogelijk.

De astrale souffleurs van de jihad, occulte strategen aanslagen Parijs 13/11/15

12 november 2016
Waar bevindt zich de bovenste bovenkamer van de jihad, de feitelijke regiekamer van IS-strategen. Waar bevond zich de regiekamer van het nazisme. Op welke manier worden fundamentalistische ideologieën gevormd en vervolgens aangestuurd? Met welke occulte technieken worden contacten gelegd tussen de (astrale) bovenwereld en de meer aardse wereld beneden.

SNS Bank – De vileine Timmermannen van de SNS

6 november 2016
Soms heten de timmermannen bij de SNS Janssen, soms ook Timmerman of De Vos. Een prozaïsche kerstvertelling van satirische snit en uit de tijd van Dickens' Ebenezer Scrooge. Handelend over 'klantvriendelijkheid' van een bank, de SNS, die met de val van SNS Reaal de hoon van de natie over zich afriep.

‘Heilige Identiteiten – Islam Asperges’ en andere commentaren

12 oktober 2016
Korte notities, een eerste presentatie van een verzameling korte commentaren op artikelen, vaak uit binnen of buitenlandse kranten, en vrij recentelijk geplaatst op mijn Facebookpagina. Commentaren die allen model kunnen staan voor een serie columns waar ik jammer genoeg niet altijd tijd voor zal hebben. De paranormale instroom van informatie is daarbij niet het probleem. De bestudering en positionering van duistere machinaties binnen organisaties en netwerken van bijvoorbeeld Wageningen Universiteit, RIVM, het Voedingscentrum, Unilever, DuPont, Bayer of de vele geledingen binnen de gezondheidszorg kost veel tijd, en energie.

Lola Flores: Mijn vorige leven als Francis, een Franse balletmeester

31 augustus 2016
Opnieuw ben ik in trance om een tipje van de sluier van Lola Flores op te lichten. Vanaf nu zal ik haar met Lola aanspreken, tenslotte kennen we elkaar al een paar weken. Zodra ik me concentreer op het moeilijke been van Lola, komt onmiddellijk een vorig leven van haar in beeld, helder en duidelijk. In haar vorige leven, voordat ze geboren werd in het Spaanse Jerez de la Frontera, is Lola een Franse man in de 19e eeuw.

HAP Hippocrates – Vijfsterren huisarts Nico van Hasselt

9 juli 2016
Bezieling is er in vele soorten en maten. Mozes, een medium, een boodschapper der Goden, zag een brandende braamstruik die maar niet wilde verteren, en werd innerlijk geraakt. Albert Schweitzer, musicus, orgelbouwer, theoloog, werd in Elzas-Lotharingen gegrepen door Bartholdi´s beeld van een melancholieke neger, vertrok spoorslag als arts naar het Afrikaanse Lambaréné. Stephen Hawking keek iets te lang en te diep in een zwart gat, en wist waar hij zijn leven aan wilde wijden. Maar ook de Chinese snackbarhouder die als doel heeft zijn klanten met glimlach en zonder rollende ´r´ per se het beste te willen geven, volgt een innerlijk spoor.

De sanitairmachine: de duivel voor het immuunsysteem

5 mei 2016
Met de slogan “Maakt stralend schoon. Vim. Met chlorax bleekmiddel. Doodt 99% van huishoudbacteriën”, promootte in de vorige eeuw de Britse (Sunlight)zeepproducent Lever Brothers, later opgegaan via Margarine Unie tot uiteraard Unilever, haar wonderbaarlijk schuurmiddel. Wetenschappers van het Broad Institute of MIT and Harvard, Massachusetts General Hospital (MGH), en van de DIABIMMUNE Study Group tonen inmiddels het verband aan tussen bacteriële bestrijdingsmiddelen en auto-immuunziekten als bij T1D: juveniele diabetes.

Een leven in dienst van de zintuigen

12 april 2016
De aanblik van Martien Verstraaten verraadt vanaf het eerste moment dat het een bijzondere persoon betreft. Hij omschrijft zichzelf als medium en salsero, met een tintje als schrijver en een click als journalist. Zijn blauwe ogen en blond haar, al bijna helemaal bedekt door grijs haar, verraden zijn centraal Europese afkomst, Nederlands in dit geval. Daarnaast, met zijn 70 jaar heeft hij de halve wereld afgereisd, en in 2014 besloot hij een plaats in het zuiden van Spanje te zoeken om zich te vestigen en er zijn spirituele praktijk op te zetten.

You don´t support family, you support what is right

18 maart 2016
"Wrong is wrong. I don´t care if it is family or not. Wrong is wrong. You don´t support family, you support what is right. Morals come first." De geschiedenis leert op welke manier de waarheid een dienst kan worden bewezen, of kan worden vertrapt, welke individuele ruggen recht bleven, en welke krom als een hoepel.

Terroristische aanslagen Parijs november 2015 – Paragnostisch voorspeld november 2011

15 november 2015
In 2011, vrijwel exact 4 jaar voor de meervoudige terroristische aanslag in Parijs van vrijdag 13 november 2015 die de lichtstad op zijn grondvesten deed schudden, stonden mijn geesten in dezen, overleden politici en bestuurders naar ik vermoed, me toe een glimp op te vangen voor wat de Franse hoofdstad eens te wachten stond.

¿Has tenido una Vida Pasada como Bailarina o Bailarin?

30 september 2015
▪ STOP ▪ Was je in een vorig leven danser of danseres? ▪ STOP ▪ Raakte je in een vorig leven gepassioneerd door dansers of danseressen? ▪ STOP ▪ Had je een vorig leven dat werd beïnvloed door Salsa, Flamenco, Tango, Ballet, Zouk, Jazzdance of Kizomba? ▪ STOP ▪ Had je een vorig leven in Cuba, Al-Andalus, Argentinië, Rusland, Brazilië, New York of Angola? ▪ STOP ▪ Een workshop in Jerez de la Frontera, Andalusië, Zuid-Spanje.

Feria del Caballo 2015, Jerez de la Frontera

17 mei 2015
Feria del Caballo 2015, Jerez de la Frontera, jaarlijks een zinderend feest in Parque González Hontario, maar ook daarbuiten. De stof van de gele aarde in het weidse park wordt frequent natgespoten, maar bij 37 graden kruipt het stof waar het niet gaan kan. 'Vino fino', de Jerezaanse benaming voor de beendroge sherry vloeit rijkelijk, met Sprite of 7-up en ijsblokjes in supercups vermengd tot Rebujito.

‘Peace Peace!’, nieuwe New age-wierook in oude zakken

2 maart 2015
'In het land van Shiva', India, ik schreef er een vlammende column over, worden namelijk de innerlijke beesten die in ons leven, niet gedomesticeerd, maar ontkent en worden verheven naar een transcendent plan van ‘vergevingsstrategie’. Door het model van negatie van de eigen schaduw komen energieën als agressie enorm onder druk te staan, worden verbannen om te gaan gisten waardoor in India vrouwen als beesten kunnen worden verkracht, en…

Valentijn in Brazilië – de liefde uit een vorig leven

13 februari 2015
In Brazilië is het elke dag Valentijnsdag, want elke dag kan je de partner van je leven wel tegenkomen. En als er iets te feesten valt, dan is het in Brazilië feest, ook met weinig geld, of misschien wel juist daardoor. João, zo zal ik hem noemen, kende niet veel geluk meer. Niet op Valentijnsdag en ook niet op niet-Valentijnsdag. João, een sympathieke en bloedmooie jongenman, een stuk uit een stuk, een atleet gedurende vele jaren, was de zak. João, zo’n 24 jaren jong, had een ernstig verkeersongeluk gehad.

La Moderna – De Jerezaanse koningen van de smaak

2 februari 2015
Smaak is een delicate zaak, een persoonlijke keuze, zowel bij het kiezen van een tongstrelende tapa als tijdens het flirten met vrouwtje of mannetje om vervolgens de hele nacht of het halve leven er mee door te brengen.

Moors iconoclasme, en het aangezichtsloze gelaat van Andalusische stoeptegels

14 oktober 2014
Met de komst van de Moren onder aanvoering van veldheer generaal Tariq Ibn Zijad werd voorjaar 711 een brug geslagen voor moors iconoclasme op het Iberisch Schiereiland. De Visigoten kregen klop tijdens de Slag bij Guadalete, gelegen in wat nu Andalusië heet. De ware godsdienst zou onderwezen moeten worden, en geen andere.

Van 'het gezicht zonder gezicht' deden elegante Andalusische stoeptegels verslag in het Jerez de la Frontera van 2014, en vertelden mediamiek het verhaal dat wees naar een iconoclastisch verleden. Al wandelend liftte ik naar het Rijk der Moren.

Nieuwe Mandela’s en nieuwe cipiers

7 december 2013
Het is pakjesavond 2013 en de Hendrik Frensch Verwoerds van deze tijd: Cameron, Obama, Poetin, Rutte, Bush, Timmermans, pakken uit om Mandela omstandig te roemen. Als Zuid-Afrikaanse ‘staatsman’ dirigeerde Verwoerd Mandela naar Robbeneiland, voor een levenslange detentie. Het kon namelijk niet zo zijn dat een jonge zwarte knaap als Mandela, een advocaat met het kritische hart op de juiste plaats, een in zijn ogen rechtvaardige maatschappij zou nastreven. Dat kon toen niet, dat kan nu niet.

The Paranormal Healings of Martien Verstraaten

12 november 2013
'The Paranormal Healings of Martien Verstraaten' is een eerste cyclus van 3 studies welke informatie geeft over paranormale interventie bij ziekte. De eerste studie vertelt het verhaal over de onorthodoxe maar doeltreffende behandelmethode waardoor de kinderen Kor G. en Jody O. van constitutioneel eczeem konden worden verlost, en volgens verklaringen van de ouders 25 jaar vrij bleven van de aandoening op de manier zoals die hun kinderen had geteisterd. De tweede studie geeft inzicht in ...

Het hart van Snowden en het hoofd van Obama

10 juli 2013
Zou president Obama ingeval het donorhart van mensenrechten-activist Edward Snowden in zijn borst zou zijn geplaatst gevoeliger zijn voor de privacy van de burger? En zou Snowden op zijn beurt beter weten hoe in het geniep de burger voor de gek te kunnen houden ingeval Obama’s hoofd op zijn romp zou zijn genaaid? Wandelde door de transplantatie er soms een stukje ziel van de een naar de ander? En in welke delen van het lichaam woont tegenwoordig de ziel, zo vragen wij ons af.

De gewetenloze doorn in het oog van Jan Pronk

29 mei 2013
Jan Pronk, terecht vaker de 'Minister van het Nationale Geweten' genoemd, is niet meer (binnen de politiek), ofschoon hij wel degelijk aanwezig is. De kracht van de absentie is in feite groter dan de kracht van de aanwezigheid, zegt in vergelijkbare bewoordingen Roy Sorensen, taalfilosoof en professor verbonden aan Department of Philosophy, Washington University. Het niet-zijn wordt doorgaans sterker gevoeld dan het er wel-zijn.

De casus Jody O.: Onderzoek naar constitutioneel eczeem / atopic dermatitis

1 april 2013
In 1987 was Jody O. een 3-jarig meisje. Haar lichaam, op vele plekken aangedaan door constitutioneel eczeem vertoonde een aanblik van een bloedende aquarel, maar dan woest geschilderd op een kinderhuid, waarbij hopen klodders vermiljoen- en cadmiumrood waren gemorst.

SNS-inquisiteurs en de ‘Jelle Brandt Corstius Award’

22 februari 2013
De paradoxale beschuldiging aan het adres van Corstius – als we het dan toch over de Middeleeuwen moeten hebben – is te vergelijken met de beschuldiging van de middeleeuwse burger die zou oproepen om naar de Inquisitie een e-mail of tweet te sturen met het verzoek om folteringen achterwege te laten en het gestolen geld van de groot-inquisiteur teug te storten.

Moeders met suikerzoete borsten voor ‘onvoorwaardelijke liefde’

25 januari 2013
Kinderen buitensporig verwennen wordt in pedagogisch en jeugdpsychiatrische termen officieel geclassificeerd als een vorm van kindermishandeling. Ook paragnostisch gezien is excessieve verwennerij, alle Ikea- en kleurrijke grabbelton-ouders ten spijt, opvoedkundig gezien, kindermishandeling.

KLM-flatulentie en gemodificeerd draaikontenvlees

2 januari 2013
'Ook KLM laat piloten met weinig brandstof vliegen’ kopt het AD. De nieuwste KLM’er van de vloot, CDA’er Camiel Eurlings, roept godverdomme als een petomaan zodat ze het in Valkeberg aan de Geul kunnen horen, neemt vervolgens de hoorn van de haak en belt ogenblikkelijk voormalig vliegende vakbondsbestuurder Benno Baksteen. “Zeg Benno, kan jij de Volkskrant bellen om een KLM-gerelateerd interview te ritselen, het liefst vandaag nog. Je moet dan niet zeggen dat wij jou gebeld hebben, je spreekt gewoon als onafhankelijke deskundige, à titre personnel, ...

De schreeuwloze stilte en het hartchakra van de KNVB

16 december 2012
Grensrechter Richard Nieuwenhuizen overleed indirect aan KNVB-verwondingen. Generaal Rinus Michels zei het al: “Voetbal is oorlog”. Sinds die tijd krijgen we elke zondagavond 7 uur stipt een rijkgeschakeerde portie doodschoppen, blikjes gooiende randdebielen, scheldende en spugende voetballers en ziedende hoge bloeddruk-trainers op ons bord geserveerd.

Ayrton Senna: Mijn vorige leven als Tibetaanse monnik

20 oktober 2012
UTRECHT / CURAÇAO – De overleden Formule 1-coureur Ayrton Senna spreekt over zijn leven als monnik in Tibet met mediamiek journalist Martien Verstraaten. In de 4e lezing van zijn boek ’Vlinders kunnen niet Dadelen en Dadels kunnen niet Vlinderen - Genetica van een innerlijke & uiterlijke carrière’, doet Verstraaten verslag van zijn reis naar Tibet en het Tibetaanse leven van Ayrton Senna.

Hier spreekt Pater Brenneker…

16 oktober 2012
Wegens vermoorde Chinezen, bid voor ons,
en elkaar bevechtende partijen, bid voor ons,
wegens kleine en grotere brandjes, bid voor ons,
en vechtende...>>

Rotterdamse testosteron-agenten & Jean-Jacques Rousseaus ‘Du Contrat Social’

28 juni 2012
Als antwoord van de onderwereld op het verstrekken van informatie aan de politie door een vroegere kompaan, had men de informant dood aangetroffen, waarbij (vrij vertaald): ‘Men zijn klokkenspel (de genitaliën, red.), die weliswaar wat slecht aan elkaar waren geregen, als een kralenketting om zijn hals had gehangen’.

Vlinders kunnen niet Dadelen en Dadels kunnen niet Vlinderen

22 november 2011
Het Nederlandse boek 'Vlinders kunnen niet Dadelen en Dadels kunnen niet Vlinderen: Genetica van een innerlijke & uiterlijke carrière¡ bood ik op 22 maart 2011 aan op het Curaçaohuis in Den Haag aan de Plaatsvervangend Gevolmachtigde Minister van Curaçao, de heer Humphrey 'Pim' Senior. De Braziliaans Portugese vertaling van het boek heeft als titel: 'As Borboletas não podem Tamarar e as Tâmaras não podem Borboletear: Genética de uma carreira interna & externa' en zal na Curaçao worden aangeboden aan de zus van de overleden Formule 1-coureur Ayrton Senna.

Incarnerende duivels en schandpaaldelinquenten

9 april 2011
Waar gaat dat geld aan op, en het is zoals blijkt elk jaar te kort, men wil meer, heeft meer nodig. Hoeveel prostituees of gigolo’s kunnen er dagelijks voor worden ingehuurd? Of doen dit soort mensen daar niet aan, veel te correcte types zonder libido? Hoeveel boekentassen en rugzakjes voor hun studerende kinderen kunnen er van worden aangeschaft?

In een Atoomoogwenk

19 februari 2011
Stigmata breken door de tijd heen. We stellen ons even een remigrant voor waarbij ‘in het heden’ een serie gebrandmerkte lettertekens (uit een vorig leven) duidelijk als stigmata verschijnen op de huid van de onderarm.

Een orgastische motie van Treurnis

4 februari 2011
Ja, Rembrandt was een meester die het clair-obscure licht uit zijn schildkunstige lantaarn liet schijnen, vadertje Drees gaf ons het ouderdomspensioen en Eduard Douwes Dekker schreef met een scherpe en sociaalbewogen pen Max Havelaar. Ook de weelderige en glanzende lokken van Michiel Adriaenszoon de Ruyter die in het Italiaanse Syracuse zijn aardse pijp aan Maarten gaf konden me bekoren.

Een bepaald soort goedje

7 januari 2011
Chemie-Pack te Moerdijk. Het moet natuurlijk wél klikken, er moet chemie zijn. Benoem een oud-commissaris van de Koningin of senator die tevens commissaris is of was van Shell, Trafigura, AkzoNobel, of desnoods van Unilever, de fabrikant van E-nummers met ‘toevoegingen van voedsel’.

Thymos en het ‘heid’ van gehoorzaam

19 december 2010
Groot Dictee der Nederlandse taal. Inflatoire hyperbolen, niet te verwarren met ontbrandbare AD-oliebollen of met ontstoken kegels tijdens het jaarlijkse mastodonten op de bowlingbaan.

Mercurius lanceert WikiLeaks

10 december 2010
Persvrijheid is slecht voor de democratie!’, verkondigde in WikiLeaks-verband CDA-spindocter Bert de Vries enkele dagen geleden voor DWDD. ‘Democratie’ ineens als wachtwoord om misstanden nóg langer onder de pet te houden. Het zou een uitkomst zijn als WikiLeaks de hand zou weten te leggen op documenten die de Paus en zijn hoerige priesters voorgoed op het onderbroekenkruis zou kunnen vastnagelen.

Ut Bid

3 december 2010
‘Deelnemen is belangrijker dan winnen’, zal met De Coubertin ongetwijfeld ook Hitler gedacht hebben. Met de Spelen kon hij het propagandamiddel voor nationaalsocialistische politiek inzetten. Spijtig voor hem dat een niet-Ariër, de ‘zwarte’ atleet Jesse Owens, er met vier gouden plakken vandoor ging.

Geesink & Mulisch hadden de 10e Dan

7 november 2010
Nederland is ook vaak groot in verschrompelde kleinheid. De kranten lezend, de columns overziend, werd duidelijk dat Harry Mulisch en zijn werk door menige steriele kaaskop, door een stoffige meelworm om met Jan Wolkers te spreken, de grond werd in geboord.

De kogelbiefstuk is door de kerk

5 oktober 2010
Als een politieke piepshow gaf het congres inzicht in het spiritueel narcisme en nudisme van de achterban. Vanuit christelijke en maatschappelijke bewogenheid werd de grootste onzin uitgekraamd, christelijke ontboezemingen in versvorm gedeclameerd, Bijbelteksten als sinterklaasgedichten uit balpennen vloeiend, kleurenblinde opperstalmeesters, goedwillende stotteraars, exorbitante prut van hoog gehalte, kortom de hele hobbykamer voor het voetlicht de doorzonwoning instromend.

Carrièremoeders zonder borsten

10 augustus 2010
Een vorige week gepubliceerde studie van Columbia University New York toont aan dat de carrière van de moeder geen effect heeft op de sociale en cognitieve ontwikkeling van haar kinderen. Werkende moeders zouden zich niet langer schuldig hoeven te voelen (?), en...

Het Manifest van Drie: Kuifje en de Schat van de verdwenen Drie-eenheid

29 april 2010
Al zoekende stootte ik als ongelovige ook op Bijbelteksten waarin verhaald werd over de 7 magere en 7 vette koeien, de 7 slechte en 7 goede korenaren. Gaandeweg ontdekte ik dat het getal 7 te pas en te onpas voor elk metafysisch of biologisch-dynamisch karretje kon worden gespannen. Tenslotte zou men zelfs yoghurt met een 7-voudig rechtsdraaiend melkzuur er aan toe hebben kunnen voegen.

Spirituele geur van UnFair Trade rozen

13 februari 2010
Spiritualiteit is niet te vinden bij institutionele Dumbo's en Dombo's die eerlijke goudrenetten verkopen, noch bij spirituele organisaties of New Age-bewegingen die onder valse vlag cursisten voor veel geld een heerlijk gevoel moeten geven.

NS – Geborneerde Hufters – Prorail

20 januari 2010
Corrupte maffiamanagers en ontspoorde bonustreintjes.Wegens een tekort aan treinstellen is de dienstregeling naar Rotterdam en Den Haag beperkt’, poept de omroeper bekakt uit de geluidsinstallatie die amper te horen is.

VAG – Wierookamateurisme – ANZN

25 december 2009
Uit de 'heilige' annalen van de spirituele voorzitster van de VAG: (...) 'dat God in staat is ieder willekeurig wezen verlichting te schenken, wordt de Mahakaula gezien als een speciale manifestatie van God die nergens mee te vergelijken is.' Nooit geweten dat een land waar het kastensysteem werd uitgevonden zo hoog was verheven boven het verderfelijk maatschappelijke moeras..

De tijd achterhaalt te zijner tijd de criticus

17 november 2009
De geschiedenis is meedogenloos, en met een beetje pech kun je als kunstcriticus, wetenschapsjournalist of bevlogen hoofdredacteur na enige decennia historisch in je blote kont komen te staan. Elke criticus weet dat de tijd hem te zijner tijd achterhaalt, en voordat je het weet sta je voor eeuwig als de ‘goed’ en ‘foute’ historicus Lou de Jong of als Lou de Palingboer te kijk in Wikipedia, of krijgt de Pulitzerprijs.

Meester paragnost Jaap Eising gedesincarneerd

5 september 2009
Er stond een grote boom midden op de weg en versperde de doorgang voor het verkeer. Paragnost Jaap Eising bracht zijn kleine auto tot stilstand en bekeek de boom. De boom had vreemde wortels die op de poten van een vogel leken. Het leek alsof hij droomde want hij kon zich geen boom met vogelpoten voorstellen welke midden op de rijweg het verkeer de doorgang belemmerde.

La Tercera Edad: De Sjoelbak van de Goelagarchipel

12 augustus 2009
De grijze haren in menige haardos zullen als een suikerspin te berge rijzen bij de wetenschap hoe 'de oudere' anderhalf keer per week wordt overgeleverd aan bingo-achtige scrabble-seances als aperitiefje voordat de dag vroegtijdig uitdooft in het Europese bejaarden- of verzorgingshuis.

SNS Bank, foppen zonder speen, da’s pas foppen

12 juli 2009
Zelfredzaamheid Intussen maakt de SNS Bank in het kader van een betere dienstverlening al zijn filialen geldvrij (AD, 12 juli 2009). Fopspenen zonder speen, da’s pas foppen. Wielrenners zonder wiel, chirurgen zonder mes (eindelijk) en banken zonder geld. Sinds de oprichting van de eerste Nederlandse spaarbanken in 1817 staat de zelfredzaamheid bij de SNS Bank centraal (Wikipedia), en we moeten eerlijk zijn, de bank houdt woord.

Berlusconi: ‘Wácht op mij in het grote bed!’

22 juni 2009
Voor dergelijke try-outs maakt hij graag zijn borst nat en nodigt hij tegen betaling een dozijn van de duurdere beroepstippelaarsters uit die normaliter de Via Appia of een van de andere uitvalswegen van Rome onveilig maken door zich te willen warmen aan bestuurders met kleine jannen van auto’s met veel te grote pk’s.

Negerinnenkonten en Endocriene Goden

6 juni 2009
De spermatozoïden waren de eerste die op leven en dood discrimineerden. In de zin van onderscheiden, uitsluiten, voorrang verlenen, doet het leven op micro en macroniveau niets anders dan discrimineren. En dat is maar goed ook, anders zouden de spermatozoïden van de ouders van importbruiden nog altijd indolent rondzwemmen zonder de eicel van een stenen bruid ooit bevrucht te hebben.

Après un certain âge, tout homme est responsable de son visage

26 mei 2009
Als er nou één organisatie met argusogen bekeken zou moeten worden, dan is het wel het Pentagon, het Amerikaanse Ministerie van Defensie, en wel ten tijde van de alcoholvrije Baptist, de voormalige Commander-in-chief George W. Bush die de machtige 80.000.000 rechts-christelijke evangelicals eens aanvoerde.

ESP – The Koninginnedag Apeldoorn

5 mei 2009
De grote Amerikaanse ziener Edgar Cayce voorzag eens de mogelijkheid van een grote binnenlandse treinramp als gevolg van een verkeerde wissel, en informeerde hierover gedetailleerd en met plaatsbepaling de betreffende autoriteiten. Tevergeefs.

De Professionals – Les Misérables van Britain’s Got Talent

13 april 2009
Juryleden van Britain’s Got Talent zouden beter als eerbiedwaardige huisvrouwen kunnen gaan kokkerellen, menige GGZ-bestuuurder zou beter ramen kunnen gaan lappen, en pausen zouden het beste aan de vaat gezet kunnen worden. En de falende 'professionals', de psychiaters Dinges, Donges en Dunges in hun hemd gezet.

GOD, Riagg and NOVA

9 april 2009
Had de God van de gemiddelde wereldgodsdienst, toentertijd en voor de gelegenheid al zetelend in Rotterdam, niet kunnen ingrijpen? Hadden misschien de animistische of desnoods mythologische Goden van Kaapverdiaanse makelij dan niet beter hun best kunnen doen om onheil af te wenden? Tenslotte had Gessica Gomes, het Maasmeisje...

‘Ronins, Emperor Shinkichi Tajiri has gone!’

15 maart 2009
Ik ben Tajiri nooit vergeten, op al mijn reizen. Als ik zijn knopen tegenkwam in den vreemde, schoot mijn gemoed steeds vol, de tederheid, de sensualiteit, de Japanse kracht, het mysterie, de ruimtelijke haiku, de literatuur in beeld zonder woorden, de dood, het leven en de intrinsieke rustplaats.

Following the steps of anarchist social critic Ivan Illich & humanist Pico della Mirandola

24 december 2008
Om de Twin Towers te vervangen voor de Freedom Tower of om de Arabische parel de Burj Dubai naar 818 meter te kunnen optrekken is het noodzakelijk gebruik te kunnen maken van ervaringen van eeuwen klassieke bouwkunst. Het verleden wordt daardoor het heden in een moderner jasje en het heden vanzelf een in de toekomst gedateerde jeans.

Dagblad Diario de Jerez: ‘La otra vida de Lola Flores, Francis, un maestro de ballet con una pata palo’

12 februari 2024
Het in het Spaanse Jerez de la Frontera wonende Nederlandse medium Martien Verstraaten brengt een boek uit met de vorige levens van zeven historische Spanjaarden, zoals Isabel 'La Católica' en de Jerezaanse kunstenaar Lola Flores, en zeven mensen uit onze tijd. Martien Verstraaten heeft zojuist 'Isabel la Católica: mi vida pasada como Catherine, una monja promiscua’ gepubliceerd (Caligrama Editorial). De auteur vermeldt dat koningin Isabel 'La Católica' hem emotioneel en uitdrukkelijk verzocht de oorsprong van haar afkeer voor seksualiteit te achterhalen. Haar incarnatie werd vervolgens onthuld als Catherine van Auvergne, een promiscue Franse novice, non en abdis van adellijke afkomst.

Interviews op Radio Jerez Cadena SER en in La Moderna – ISABEL LA CATÓLICA: MI VIDA PASADA COMO CATHERINE, UNA MONJA PROMISCUA

14 november 2023
De aimabele Mabel Morcillo, journalist bij Radio Jerez Cadena SER, interviewt, slechts enkele dagen voor haar op handen zijnde bruiloft, de auteur Martien Verstraaten. Het interview betreft het met de PREMIO TALENTO 2024 genomineerde boek ISABEL LA CATÓLICA: MI VIDA PASADA COMO CATHERINE, UNA MONJA PROMISCUA. We bevinden ons in een van de studio´s van het fraaie historische gebouw aan de Calle Guadalete in Jerez de la Frontera, Spanje, als de microfoon opengaat.

Geschiedenis – Biografieën – Historische biografieën van Spanje, de extra sensorische benadering

18 september 2023
Al in 2010 schreef ik in ´Vlinders kunnen niet Dadelen en Dadels kunnen niet Vlinderen’, met zoveel woorden dat de specifieke carrière van eenieder al een aanvang neemt met de eerste eraan gerelateerde incarnatie. Ik sprak destijds, in het eerste decennium van de 21e eeuw, onder meer over de Formule 1-carrière van Ayrton Senna waarvan de zaadjes voor zijn carrière als meervoudig wereldkampioen te vinden waren in zijn leven als Tibetaanse monnik die bot gezegd, baalde van geïnstitutionaliseerde spiritualiteit.

Cinematografische transformatie, een animatie, van koningin Isabella I van Castilië tot de promiscue non en abdis Catharine van Auvergne

13 mei 2023
In een historisch omgekeerde volgorde biedt de korte cinematografische transformatie een visie op het fysieke proces van het vorige leven, het uiterlijk, het gelaat, van koningin Isabel I van Castilië, een van de hoofdpersonen van het boek dat als titel draagt "ISABEL LA CATÓLICA: Mi VIDA PASADA COMO CATHERINE, UNA MONJA PROMISCUA".

NatuurModeMan en zijn nieuwste boek ‘Isabel la Católica: Mi vida pasada como Catherine, una monja promiscua’

29 maart 2023
Het boek 'Isabel la Católica: Mi vida pasada como Catherine, una monja promiscua' verschijnt als alles meezit binnen enkele weken. Een lange Spaanse editoriale weg, van concept tot publicatie, vrucht van acht jaar geestcontact met overleden en nog levenden coryfeeën van naam.

Feria del Caballo de Jerez 2022, met de pandemie moest worden afgerekend

6 augustus 2022
Rijkelijk laat, journalistiek gezien, kon wegens een aantal moverende redenen ik pas deze week in de pen kruipen om de daverende Feria del Caballo de Jerez 2022, mei jl. gehouden in onze stad, te verslaan en enige backstage genomen opnames in beeld te brengen. De traditiegetrouw weken eerder gehouden Semana Santa, reeds een explosie van onstuimige emoties, viel in het niet bij die van de Feria, het festijn dat in het grote met veel opstuivend geel zand gestoffeerde Parque González Hontoria na twee jaar pandemie weer kon worden gehouden.

Semana Santa 2022: Moors iconoclasme versus Christelijk iconodulisme

2 mei 2022
Na twee jaar absentie schreed in vele processies de christelijke God vertegenwoordigd door decoratieve Bijbelse figuren weer door de straten van het Andalusische Jerez de la Frontera. De energie van de Jerezanen, van intens gelukkig huppelende kinderen, tot vrijmoedig sigaretten rokende chique dames, was overweldigend. Losgebroken als ze waren uit de ketenen van een andere god, de God van Corona, een van de goden van natuurlijke processen die om de zoveel eeuwen wereld en mensheid kluistert en met honderdduizenden tot miljoenen uitdunt.

Miguel de Cervantes, de Griekse redenaar die in Spanje incarneerde

23 juni 2021
De naam Cervantes was me bekend, als kind had ik enkele keren naar plaatjes gekeken in Don Quichot dat ik hield voor een kinderboek. Pas jaren later begreep ik dat Miguel de Cervantes meer was dan alleen de auteur van Don Quichot, dat hij iets met taal van doen had, immers, in het hart van de stad Utrecht bevond zich de hoofdzetel van het gerenommeerde Instituto Cervantes Utrecht, dat in Nederland gold als veruit de beste keuze om Spaans te leren.

Theresia van Ávila: Mijn vorige leven als Beatrice van Kreta, een autistisch-paranormaal meisje

15 september 2020
Theresia van Ávila was Beatrice van Kreta en Beatrice van Kreta werd na haar dood incarnatief Theresia van Ávila. Voor een belangrijk deel incorporeerde Theresia een leven lang haar voorgaande incarnatie als Beatrice omdat deze na haar dood besloot een incarnatie als Theresia aan te gaan. Op zich een niet ongebruikelijk mechanisme van een entiteit binnen een incarnatiecyclus.

Echter, ingeval je Theresia bij de staart wilde pakken had je de kop te pakken en als je de kop wilde kreeg je de staart. Dat was tijdens haar leven als Theresia het geval, maar ook de eeuwen erna toen middeleeuwse geleerden en andere vermeende wetenschappers tot op vandaag vat probeerden te krijgen op het fenomeen Theresia, de nar, heilige, mystica, kerkleraar, comateuze schijndode, schrijver, wetenschapper en de Da Vinci in het spiritueel-religieuze segment die ‘gek’ van God was. Haar incarnatie als Beatrice zal licht werpen op haar leven als Theresia.

De casus Isabel S.: Een jonge Belgische vrouw die wilde herstellen van een incarnatie als František, een pientere jongen die emotioneel vermalen dreigde te worden in een Israëlisch-Palestijnse kibboets

26 juli 2020
De casus "Isabel S.: Een jonge Belgische vrouw is een leven lang op zoek naar het waarom en waardoor van het zich ontheemd en ontworteld voelen, zich nergens thuis voelen, het willen genezen van onbestemde gevoelens waarvoor reguliere arts of therapeut geen medicijn heeft. Een Israëlisch-Palestijnse kibboets in een vorig leven blijkt het toneel te zijn geweest van een sociale misdaad waar persoonlijke zorg voor het kind ondergeschikt werd gemaakt aan socialistische opvoedingsmodellen van anarchistische-communistische snit door theoretici van de kibboetsgedachte.

Incarnatieprocessen en epidemieën: In het verlengde van de schroefdraad van vorige levens

7 april 2020
Een ijzeren boutje leefde zijn hele leven binnenin een bijpassend moertje dat hem omhulde, zoals dat normaliter het geval is met alledaagse boutjes en moertjes. Zowel het boutje als het moertje hadden tijdens hun incarnatie in de technische wereld metrische schroefdraad die onder meer in Europa en Azië gangbaar wil zijn, waardoor ze ook goed op en in elkaar pasten.

Effect-Internet-Service: Hoe ‘ICT-archeoloog’ Deef Vink mijn website redde en nieuw leven inblies

16 februari 2020
Welke mogelijkheden heeft een paranormale sterveling, een medium annex schrijver annex salsadanser als zijn website wordt lamgelegd door een virus van het type Jan de Hacker of anderszins? De website die rond Kerst 2019 door de hosting provider zelfs enkele dagen offline moest worden gehaald, wilde ik zo mogelijk met ingang van onmiddellijk hersteld hebben. De volgens insiders qua content zeer uitgebreide website kwalificeerde ik als mijn paranormaal externe hersenen.

Pablo Picasso: Een Afrikaanse magiër incarneerde in Spanje

22 december 2019
“Voor mij brak het licht aan, toen ik ijverig studerend in de Romaansche en Gotische sculpturen van het Trocadero-museum ineens het pas-ingerichte kamertje met Afrikaanse en Polynesische afgodsbeelden ontdekte en verpletterd stond over hun inventie en synthese”. Pablo Picasso (1925). Ook als men geen medium of paragnost is moet na het lezen van deze metafysische bekentenis, feitelijk een roeping, de conclusie zijn dat Picasso´s leven van begin tot eind verweven is met Afrika.

Juanma Peña Moreno, Spaanse danser en dansleraar: Mijn vorige leven als danser in Afrika

2 oktober 2019
We schrijven 9 juni 2019 en bevinden ons in de royale ruimte van Belmondo Discotheque in het Andalusische Guadalcacín, Jerez de la Frontera. Het is zondagmorgen even over twaalven. Juanma Peña Moreno, een hooggewaardeerde en bekende danser en dansleraar in Andalusië en ver daarbuiten, zal de reis ondernemen naar een vorig leven. Naar een van zijn vorige levens, om, zo heb ik hem vooraf geïnformeerd, de oorsprong van zijn passie voor dans te kunnen lokaliseren.

De enkel van Dascha Graafsma die haar noodlottig werd en het OM op het foute been zette

7 augustus 2019
Al in een eerder heden, het verleden, kwam als paragnostisch medium een helder beeld in me op toen de naam Dascha Graafsma me ter oren kwam. Vandaag, 6 augustus 2019, berichtte de NOS opnieuw over de zaak Dascha Graafsma (16), en hetzelfde beeld liet zich onmiddellijk zien als jaren geleden: Dascha´s enkel. Geen moord, zeker geen zelfmoord, maar een noodlottig ongeval en een blunderend Openbaar Ministerie.

Spaanse regressie: ‘Had je een vorig leven als danser, danseres of minnaar van de dans?’

12 mei 2019
'Has tenido una vida pasada como Bailarina, Balarín, o amante de bail?' (Heb je een vorig leven gehad als danseres, danser of minnaar van de dans?), is de titel van een demonstratie annex regressie-workshop in het Andalusische Guadalcacín, het landelijk gelegen buurtschap van Jerez de la Frontera, Spanje.

Follow The Money: de voorbeeldige slachtofferrol van een vermeende Judas

10 februari 2019
Laten we het even plat uitdrukken: in het schandaal van internationale allure rond de gunning van Deens ambulancevervoer (50 miljoen eurootjes) is het Nederlandse journalistieke onderzoeksplatform Follow The Money (FTM), genaaid. Maar door wie dan wel, en wie speelde FTM alle ingrediënten in handen om als kuikentje Calimero de perfecte slachtofferrol te kunnen spelen? Zouden het de volwassen jongens van FTM zelf zijn geweest, nee toch?

Sheldry Osepa: Het christelijk geweten als dienaar van een maffiamaatje

11 december 2018
Hoe medeverantwoordelijk, moreel of juridisch, is een KPNG-accountant die malversaties bij grote bedrijven toedekt door ´slechts´ zijn handtekening onder een valse jaarrekening te plaatsen, of door bij mildere vormen van fraude 'slechts' de andere kant op te kijken? Moest de voormalige machtige minister van Landbouw Jorge Zorreguieta medeverantwoordelijk worden gehouden voor de 'vuile oorlog' van de Argentijnse dictator generaal Jorge Videla? En in welke mate was Florrie Rost van Tonningen, de 'zwarte weduwe', medeverantwoordelijk voor de daden van haar man, de Nederlandse NSB´er Meinoud Marinus Rost van Tonningen die in de Tweede Wereldoorlog als nationaalsocialist met de Duitsers collaboreerde, en wiens gedachtengoed ze tot ver na zijn dood verdedigde? Hoe moreel medeverantwoordelijk is Sheldry Osepa, oud Gevolmachtigde minister van Curaçao, voor de excessen van ex minister-president Gerrit Schotte, de man die hij naast God tot zijn persoonlijke Heiland maakte, adoreerde als een tweede vader?

Zonen zonder god: Egyptische en andere mestkevers

23 november 2018
Op weg naar het Spaans ontbijtcafé loop ik langs de overvolle kubusvormige sinaasappelbak van de groenteboer en moet denken aan natuurkundige Robert Dijkgraaf, de godenzoon die sinds 2012 het Institute for Advanced Study in Princeton aanstuurt. In een van zijn colleges in de Amsterdamse Westergasfabriek leerde Dijkgraaf ons dat de energie in één sinaasappel voldoende is om polderland Nederland een jaar van stroom te kunnen voorzien. Ik begrijp het, terwijl zonder theistisch besef van een godheid met persoonlijke baard het voor menigeen onnavolgbaar onbegrijpelijk is waaruit het hele bestaan bestaat.

Allerzielen en meneer Theo, het eertijds paranormaal typografisch medium van Drukkerij H. C. van Grinsven in Venlo

2 november 2018
Geesten die ons levende zielen – soms, vaak of altijd – begeleiden, zijn er in maten en soorten. Meer dan eens wordt in het gedateerde New age-circuit ten onrechte gedacht dat de betere geleidegeest of gids van ver moet komen, zowel geografisch als historisch. Het liefst afkomstig uit Shambala-koninkrijken achter de Himalaya of uit spiritueel India, en dan vooral onzichtbaar getooid met een rode stip, de bindi, op het transcendente voorhoofd. Opmerkelijk is dat geleidegeesten meer dan eens afkomstig zijn uit onze directe omgeving tijdens vroegere jaren, zoals Meneer Wim tijdens leven op industrieterrein de Veegtes in Venlo werkzaam was bij Drukkerij H. C. van Grinsven.

Levensgevaarlijke bolderkaramateurs die plastic botervloten vol kinderlevens besturen

1 oktober 2018
Vanaf dag één wist je, paranormaal of niet, dat die krengen (Stints) niet deugden. Ook de o zo behulpzame binnen- of buitenschoolse moeders en vaders die al staand achter het bakje de blije wereld in keken, deugden en deugen niet, althans als vervoerder voor kinderen die nog een leven lang voor zich hebben. Natuurlijk deed ik het vroeger als een eenouder, stukken beter. Met een deeltijdbaan liet ik twee kinderen via een abonnement op een taxidienst dagelijks ophalen. De kosten, ach, een paar flesjes Belgisch bier en een pakje shag per week minder. Maar in geen geval, nimmer, vertrouwen op bolderkaramateurs die ingeval van een aanstormende trein de kar vooraf niet de berm in hadden kunnen sturen. Een ervaren beroepschauffeur zou dat namelijk wél hebben kunnen doen.

Belmondo Discotheque: Het mekka in het Spaanse Jerez de la Frontera van Salsa, Bachata, Zouk en Kizomba

18 juli 2018
Ondanks dat de economische crisis in Spanje in 2008 toesloeg, of misschien wel daardoor, bloeit het Spaanse salsa-leven, zeker in Andalusië, als geen ander. In de fraaie autonome regio Andalusië en meer specifiek in het historisch zeer aantrekkelijke Jerez de la Frontera, het episch centrum in de wereld van de vermaarde sherry-cultuur en bakermat van de Flamenco, heeft de salsa zich definitief een plaats veroverd, cultureel én sociaal.

Chemo BV: Van migrainespecialist Michel Ferrari krijg je gegarandeerd hoofdpijn

16 februari 2018
Een onwaarheid van formaat, 'metabolisme is niet van invloed op het uitlokken van een migraineaanval', deze week in de Volkskrant door migrainespecialist Michel Ferrari gepostuleerd, spoorde mij aan voortvarend in de pen te kruipen. The abdominal brain, de buikhersenen, waar de oorsprong van hoofdpijn, migraine, epilepsie en autisme gevonden kan worden, blijkt niet aan Ferrari te zijn besteed.

Frank Brus, moeten ‘peutermelk-artsen bij Danone-Nutricia’ ook gezonde vrouwenborsten amputeren?

20 januari 2018
Ontbreekt het 'kinder'-arts Frank Brus, ondanks een medische studie, aan verstandelijke vermogens als bij Volkskrant-ijdeltuit psychiater Bram Bakker? Is er sprake van vroegtijdige dementie, een psychose, een persoonlijkheidsstoornis die eindelijk uit de kast komt? Heeft de arts die op de payroll staat van het Haagse Juliana Kinderziekenhuis financiële problemen of een gehavend ego dat snakt naar wetenschappelijke erkenning? Is deze kindervriend wellicht chantabel geworden door factor α, β of y? Vragen die persisteren, gezien zijn dodelijke omhelzing van Danone, de kunstmoeder zonder borsten van Nutricia, die internationaal een schandelijke staat van dienst heeft.

MeToo contra #MeToo-puritanisme

10 januari 2018
Is de Pools-Franse cineast Roman Polánski juridisch en moreel aan te spreken voor de aangemelde verkrachting in 1977 van de 13-jarige Samantha Gailey? Afgaande op de verklaringen van de inmiddels gehuwde Samantha Geimer, is mijn antwoord daarop, ja, dat is hij. Is het filmisch oeuvre van Polánski daardoor ineens waardeloos geworden? Wis en waarachtig niet, het is en blijft van een grandiose grootheid. Zouden de reparaties van een fietsenmaker die geiten neukt van mindere kwaliteit zijn dan van een lesbische zzp'er?

Karl Otto Götz, de 103-jarige en vader van de informele schilderkunst, gedesincarneerd

21 november 2017
Op 19 augustus 2017 overleed op 103-jarige leeftijd Karl Otto Götz, Duits abstract schilder en representant van de informele schilderkunst, en vele decennia hoogleraar aan de Staatliche Kunstakademie Düsseldorf. Herr Götz, de uiterst beminnelijke man met eeuwig een pijp in de aanslag, een pijp die zo uit een schilderij van René Margritte kon zijn weggelopen, was een van mijn vaderen in de beeldende kunst geweest.

Isabel la Católica: seksuele bekentenissen van een Spaanse koningin

13 oktober 2017
Isabel la Católica, Koningin-gemalin van Aragón, intrigeerde mij al in november 2014. Mijn eerste lezing die ik in Spanje gaf, in La Moderna in Jerez de la Frontera, werd getiteld 'Los espiritus espirituales y espirituosos' (Spirituele en spiritueuze geesten). De gevleugelde titel was een handzame kapstok om de invloed van geesten op levende mensen aan op te kunnen hangen en te kunnen duiden. De onbelichaamde geesten die ik op mijn lezing had uitgenodigd, en waarvan ik de portretten naast elkaar op het affiche had laten drukken, waren: Isabel la Católica, Pablo Picasso, Hernán Cortes, Luis Buñuel, Ignacio de Loyola en Teresa de Ávila.

Royal Talens, verschoten en vergeeld verleden

21 september 2017
Royal Talens, het Apeldoornse bedrijf, dat eens Koninklijke Fabrieken Talens & Zoon heette, daarvoor in regressie Talens & Zoon en Talens & Co, is niet meer, althans wat service en correctheid betreft. Het bedrijf in verf, lak en inkt dat door Marten Talens in 1899 werd opgericht ging over in Sikkens dat weer werd overgenomen door AKZO, dat op zijn beurt Talens van de hand deed waardoor het nu deel uitmaakt van het Japanse Sakura (Color Products Corporation). Of dat bedrijfsmatig stuivertje wisselen als promiscue verfgedrag het bedrijf ten goede is gekomen, valt ten zeerste te betwijfelen...

Chemo BV: De gapende mond van farmaceutisch geneeskundige Henk Jan Out

12 september 2017
JAMA Internal Medicine, het journaal van American Medical Association, publiceerde op 11 september 2017 een onderzoek van twee Amerikaanse wetenschappers, de oncologen Vinay Prasad MD MPH en Sham Mailankody MBBS, respectievelijk verbonden aan Oregon Health and Sciences University, en het Memorial Sloan Kettering Cancer Center in New York City. Uit hun onderzoek blijkt dat de kosten om een nieuw (kanker) medicijn op de markt te brengen extreem lager is dan farmaceutische bedrijven zelf beweren.

Familie-‘verbanden’, een incarnatieve keuze

3 september 2017
Op genetisch en materieel vlak liggen mijn roots in dit leven bij de familie Verstraaten uit Wanssum en bij de familie Heiligers uit Maastricht. Wat ik meebracht aan bagage, positief en negatief, stamt uit eigen ervaringen in een serie aan vorige levens. Wat na de geboorte plaatsvindt heet vorming, nature versus nurture. Om in een toekomstig ouderpaar te kunnen incarneren moeten de meegebrachte ervaringen voor een belangrijk deel wel 'passen' in het patroon, de astrologische matrix, van aanstaande ouders.

Chemo BV: de lullige parasitaire zoönose van Frans van Knapen, en de mannen van Overgaauw Advies

14 augustus 2017
De wetenschappelijke bejaardenberg is los. Gepensioneerde wetenschappers waar de houdbaarheidsdatum duidelijk van is overschreden, komen voor en na met ogen knipperend tegen het daglicht uit hun chemische stallen gekropen. Gezien de eruptie aan artikelen pro-fipronil van de bejaardenberg, moet de chemische industrie danig in doodsnood verkeren en naarstig stad en land afstruinen om de laatste der zoönistische Mohikanen te kunnen strikken...

Nationale ombudsman Reinier van Zutphen: Wij zijn er niet voor de burger, wij zijn niet Alex Brenninkmeijer!

7 juli 2017
Nationale ombudsman, welk grondwettelijk knullig confectiepak deze zich ook mag hebben aangemeten, is naast de Raad van State en de Algemene Rekenkamer een van de Hoge Colleges van Staat. Onafhankelijk bij wet en vooral de overheid controlerend, althans zo zou het moeten zijn. Nee dus. Reinier van Zutphen, ver in de schaduw staand van zijn voorganger Alex Brenninkmeijer zoals is gebleken, gaf al in de proloog een volledig brevet van onvermogen.

De vermoorde weduwe Jacqueline Wittenberg: ‘Gij Brutus?’

17 april 2017
Tijdens een mediamiek contact met de weduwe Jacqueline Wittenberg wijst deze post mortem de dader aan van de moord. De Deventer moordzaak kan een nieuwe fase tegemoetzien. Er zat een beetje veel ruis in eerder gedaan onderzoek, bewijslast en procesvoering. Advocaat-generaal Aben volgde in 2014 twee van de vijf verzoeken op van Louwes' advocaten Knoops en Acda uit 2013. Het onderzoeksinstituut TNO dat het belverkeer heronderzocht, concludeerde en publiceerde op 12 april 2017 dat het alibi van fiscaal-jurist Ernest Louwes, 'wel eens juist zou kunnen zijn'.

De doodlopende weg van 5 Amerikaanse presidenten – Deel 2: Kroniek van een aangekondigde moordaanslag

9 februari 2017
Bij een aanslag zijn altijd twee partijen betrokken: degene of degenen die de slachtofferrol van de voorzienigheid krijgt toebedeeld, en degene of degenen die het noodlot voltrekt. Veel is bij het grote publiek bekend over de slachtoffers van een (moord)aanslag, zeker wanneer het bekende personen betreffen. Veel minder is bekend over hun moordenaars en andere aanslagplegers, hoewel forensische psychiaters en psychologen beroepshalve veel moeite doen stemmige plaatjes in te kleurden over de oorsprong van het gedrag van de aanslagpleger.

Levenslang garantie in Lissabon

11 januari 2017
Het oppermachtige vuurrood in de mantel van de Engelse kardinaal Thomas Wolsey (1471-1530) in het schilderij Ego et Rex Meus (Me and My King), gloeit na vele mensenlevens nog na, is nog even briljant van kleur als in vroeger tijden. Joaquim Rodrigues Simoes in Lissabon geeft garantie op zijn geesteskinderen, handschoenen, een heel leven lang tot de dood de klant scheidt van een bestaan in de geliefde stad van Ferdinand Pessoa. Een handschoen van Luvaria Ulysses aan de Rua do Carmo is meer dan een handschoen.

De doodlopende weg van 5 Amerikaanse presidenten

28 november 2016
Niet iedereen heeft het geluk om tijdens de slaap een zachte dood te kunnen sterven. Niet iedereen treft het lot afscheid te moeten nemen door een tsunami aan uitzaaiingen van het beest dat kanker heet. En niet iedereen wordt geveld door de hand van een gelegenheidsmoordenaar, ook al zijn sinds 15 april 1865 vier Amerikaanse presidenten daardoor om het leven gekomen. Na de vermoorde presidenten Abraham Lincoln, James Garfield, William McKinley en John F. Kennedy is plaats 5, hoe surrealistisch het ook mag klinken, historisch vacant.

De Voorspellers: Donald Trump president & Portugal winnaar EK

9 november 2016
Met pijn in het hart voorspelde ik reeds enkele maanden geleden op Facebook, dat Trump (de 45e) president van de Verenigde staten zou worden. En dat extrasensorisch beeld wil maar niet verdwijnen. Vurig hoop ik dat de wereld deze ellende bespaard zal blijven. Naschrift: De eerste keer dat op basis van extrasensorische informatie ik de verkiezing van Trump tot president al zijdelings voorspelde, was maanden voor het bericht van 6 september 2016, in de loop van juni 2016.

De Bernhard-bias van Soestdijk

27 oktober 2016
Als we Pieter Broertjes, voormalig hoofdredacteur van de Volkskrant, mogen geloven in welhaast een pleidooi pro prins Bernhard (Opinie, 26 oktober 2016), dan wordt Simon Wiesenthal daardoor een geschiedkundige oorlogsmisdadiger. In het artikel 'Historicus moet geen aanklager worden' betoogd Martin Sommer, politiek commentator van (ja, alweer) de Volkskrant: 'Zo is de geschiedschrijver niet langer beschrijver en beoordelaar, maar ook rechter over het verleden geworden.' Medium Edgar Cayce dacht daar terecht heel anders over.

De Kunsten & de Rabotorens van Babel

18 september 2016
Bij de Rabobank zijn ze van vele markten thuis. Wilt u het over de Kunsten hebben? Dat kan, althans zolang Pieter Lakeman niet de begenadigde kunstenaar is of Ai Weiwei de politieke performer die in Tate Gallery voor de installatie Swap Rate Damage honderd miljoen gebroken eurotekens van porselein zou hebben laten maken. Wilt u het over een andere kunstvorm hebben, de wielersport bijvoorbeeld, dan is dat ook mogelijk, althans zolang en mits, oud-minister Winnie Zorgdrager van de Commissie Anti-doping Aanpak niet een van de gesprekspartners is. In opdracht van kunstminnend Nederland wilden we de liefde van de Rabobank voor de kunsten tegen het licht houden, de Rabo-vonk ontdekken en de houdbaarheidsdatum traceren.

Lola Flores: Een geest klopte bij me aan

25 augustus 2016
Een bevriende schrijver, een officier van de (Spaanse) Armada, die onbewust paranormale kwaliteiten incorporeerde, ´stelde me voor´ aan Lola Flores. Zijn suggestie om de mogelijkheid te overwegen een mediamiek contact met haar te maken leek mij rechtstreeks geïnspireerd te zijn door Lola Flores. Ik wilde deze mogelijkheid onderzoeken, me een keer open te stellen voor de Jerezaanse diva.

Feria de Jerez 2016: Caballero, Caballo, Cabello

10 mei 2016
Vele vorige levens van bezoekers trokken aan mijn geestesoog voorbij. De Feria del Caballo van Jerez is gelijk als het carnaval van Rio de Janeiro, Curaçao of Venetië ´een regressief en reïncarnatief handvat´ om onbewuste gevoelens van een of meerdere vorige levens de vrije loop te geven.

MotoGrandPrix Jerez: Me Tarzan You Jane

25 april 2016
Jerez de la Frontera, het is vrijdag 21 april 2016, twee dagen voor de MotoGrandPrix van Spanje, de majestueuze Avenida Alcalde Álvaro Domecq, de hoofdader van de stad, is rond middernacht volgestroomd met Tarzans en Jane´s. Motoren brullen, de een nog onnodig harder dan de ander, schreeuwen met hoog gierend geluid, als hengsten die weldra worden losgelaten om de dames Merrie te kunnen dekken.

De ´Fair trade´-jongens van Panama

9 april 2016
Solidaridad, de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie voor duurzame handel, doet zijn naam eer aan: positioneel ´solidair´ met al het andere uitschot dat ook gebruik maakt van brievenbusfirma's in Panama of elders in de wereld. Trouw en het het Financieele Dagblad waren voor Nederland de jourmalistieke berichtgevers voor Panama Papers met 2,6 terabyte het tot dusver grootste datalek.

De Kultuurkamer van het Rijksmuseum: de taal der dingen

16 december 2015
Incarneren is een kunst. De geografisch en cultuurhistorisch juiste plek op aarde te vinden die aansluit bij een vorig leven, een nog grotere kunst. Soms lijken de wegen naar de beoogde levensdoelen, die individueel en collectief willen aansluiten bij het vorige leven, ondoorgrondelijk. Wim Pijbes die een tijdje wat aan lichtknoppen zat te draaien moest de weg nog afleggen die hem via het clair-obscur van Rembrandt leidde naar Rijkscommissaris voor de 'Taal der Dingen'.

Vorige levens incorporeren de spirituele genetica en anatomie van de mens

26 oktober 2015
Vorige levens incorporeren de spirituele genetica en anatomie van de mens, vorige levens bevatten het zaad voor toekomstige ontwikkelingen, zowel voor persoonlijke scheefgroei als voor tot de verbeelding sprekende persoonlijke of collectieve eigenschappen.

HAP Weerdsingel: ‘Bedrieglijke codes & minachtende H&M-rokjes’

24 september 2015
Op 25 juli 2013 oordeelde de 'Klachtencommissie Huisartsen Midden-Nederland' dat huisarts N.A.D. Geurts van HAP Weerdsingel te Utrecht, vrij vertaald, ‘een scheve schaats had gereden’, en sommeerde de huisarts krachtens ‘Artikel 2 lid 5 van de Wet klachtrecht cliënten zorgsector’ binnen één maand de klager schriftelijk te informeren hoe, eveneens vrij vertaald, zij dacht ‘haar leven als huisarts en praktijkvoerder te beteren’.

De casus Ricardo B.: Onderzoek naar extra sensorische waarneming van stemmen / auditieve hallucinaties

11 maart 2015
Ricardo’s leven was tot een hel verworden. Vrijwel elke dag hoorde hij zo’n half dozijn aan stemmen die hem horendol maakten. Schizofrenie hadden de behandelende psychiaters vele jaren geleden eens gezegd. Daar was het bij gebleven. Maar met de geestenwereld is het kwaad kersen eten: DSM-gereutel wordt niet geaccepteerd. Met paranormale diagnostiek en behandeling was Ricardo binnen 1 maand gedeeltelijk en binnen 4 maanden geheel stemmenvrij, zonder medicatie, zonder groene thee, grijze wierook of oranje badzout.

The Amma-style of Andalusian kisses

23 februari 2015
De Jerezaan is lichamelijk, ook de man in de straat die me de weg wijst, de buschauffeur, de lotjesverkoper die me bij de arm beetpakt, de eigenaar van de literaire boekhandel, de interviewende journalist, een oudere dame die een praatje met me maakt, mijn hand even vasthoudt, wie niet. In het ontbijtcafé waar ’s ochtends bij een beetje mooi weer het stampend druk is, is het een komen en gaan van gasten die hun geroosterd broodje met 'salmoreja' of anders komen verorberen.

Dutch medium Fien van der Putten – The Faith Healer of Gemert

9 februari 2015
Fien incorporeerde een ziekenhuis vol aan specialismen, waarbij aangetekend moet worden dat ze veruit meer kennis had dan een club elkaar beconcurrerende academische ziekenhuizen bij elkaar. Fien keek dieper, kon zowel bekende als nog onbekende medische verbanden leggen. Fien stamde reïncarnatief uit een maatschappelijk voornaam geslacht, een dynastie van bijzondere geneesheren en geneesvrouwen, en werd voor een nieuwe incarnatie welbewust geboren in een Brabants plaatsje.

Het bekende en onbekende gezicht van 2015

1 januari 2015
2015 zal een bekend en onbekend gezicht tonen. Een gelukkig en voorspoedig 2015 voor al mijn levende en overleden vrienden.

HATO – Hier spreekt Pater Brenneker

16 juli 2014
HATO - Hier spreekt Pater Brenneker ... Ik ben een man van bidden, ik bid voor goed bestuur, ik bid voor beter bestuur, ik bid voor het beste bestuur, ik bid voor handhaving van de rechtsorde, ik bid voor de overleden zonen van de gangs, ik bid voor bestuurders die zonen en gangs het verkeerde voorbeeld gaven, ...

AIVD-NSA: tussen mondholte en anus

3 december 2013
De kakelverse onthullingen van Snowden begin juni in de Guardian waren nog maar amper tot Den Haag doorgedrongen, of de AIVD deed het bij voorbaat al in zijn broek. De ministers Plasterk van Binnenlandse Zaken en Opstelten van Veiligheid en Justitie staken onder aanvoering van Rutte, de zetbaas van het Torentje, gelijk de koppen bij elkaar. Dit om de op termijn te verwachten onthullingen van Snowden over Nederland te kunnen loochenen en feiten te kunnen verdraaien door het gezamenlijk ontwerpen van een ‘masterplan’.

Case of Rose T. & Mila B.: Study on Secondary Amenorrhoea

4 september 2013
Het lichaam heeft kennis, ook geheugen, en kan verhalen over zijn eigen verleden, heden en toekomst. Het willen praten van de baarmoeder die door omstandigheden lui is worden of misschien wel angstig, is daarop geen uitzondering. De baarmoeder ‘spreekt’ niet alleen, de baarmoeder kan ook ‘horen’, is gevoelig voor commando’s die haar worden aangereikt en is uiterst receptief voor incantaties, bezweringen, die haar beter kunnen doen functioneren. Secondary amenorrhoea, het gedurende 6 maanden of langer niet optreden van menstrueel bloedverlies in de fertiele levensfase, kan zoals deze studie aantoont, worden behandeld door het geven van commanderende incantaties die de baarmoeder bevrijdt uit haar isolement waardoor menstruele cycli zich kunnen herstellen.

De casus Kor G.: Onderzoek naar constitutioneel eczeem/atopic dermatitis

1 juni 2013
Draagt u de als wetenschap geclassificeerde ‘wetenschap’ een warm hart toe, lijdt uw kind aan een ernstige vorm van constitutioneel eczeem, kersverse open wonden die u dagelijks aankijken, slaapt u prettig bij de gedachte dat de handjes van uw kind ’s nachts moeten worden omwikkeld en vastgebonden, bent u in voor lichte tot zware hormoonzalven die ‘bij juist gebruik’ geen bijwerkingen hebben, die de huid niet lijken te beschadigen als gebroken witte verkeersstrepen na een kettingbotsing op de A12, lijkt het u ook wel wat om enige tientallen jaren te moeten wachten totdat uw kind vanzelf over de aandoening heen groeit?

‘De Koning is niet de Koning’

28 april 2013
De kroning is aanstaande, Willem-Alexander zal op 30 april 2013 worden gekroond tot koning van Nederland. Maar als de paragnostisch verkregen beelden 'De Koning is niet de Koning' juist zijn, zal koning Willem-Alexander na enige tijd, doch eerder dan verwacht en voorzien, worden opgevolgd door een andere koning.

‘Ontkennende bekentenissen’ en de automutilatie van het OM Breda

19 maart 2013
Bent u in een sadomasochistische bui, wilt u ook wel eens wat anders dan de geijkte rechttoe-rechtaan-seks op zondagavond, wat spannends misschien, wilt u als onschuldige zondebok geslachtofferd worden, bent u levensmoe, zin in een forse depressie, behoefte om het contact met uw kinderen te verliezen, belogen en gemangeld te worden door een officier van justitie, trek in dilettantische zedenrechercheurs, in een megalomane psycholoog die aan ‘gelijkberechtiging’ doet als het op mannen aankomt, verhuis dan onmiddellijk naar het district waar het OM Breda het voor het zeggen heeft. De kans is groot dat u onmiddellijk op uw wenken wordt bediend.

Painterly séances in color and the Past Lives of Camilo Villanueva

2 februari 2013
The influence of past lives within the work of Camilo Villanueva is also unmistakable. Art Historically related to the recent history, Camilo's oeuvre is largely related to the work of Corneille (Liege, Belgium 1922 - Auvers-sur-Oise, France, 2010), the grandmaster of the elegant and extremely colorful aesthetics, whom together, with Karel Appel, Constant, Asger Jorn formed the international group 'Cobra'. His beautiful and aesthetic gems were popular and are now sold for hundreds of thousands of dollars. The paintings by Camilo Villanueva manifest in terms of color the same intentionality, and must be appealing for the eye and the heart like hot cakes.

In het land van Shiva

5 januari 2013
In de ‘rape capital’ New Delhi werd de 23-jarige Indiase studente ‘Amanat’ op een beestachtige manier in een rijdende bus verkracht door 6 leden van het mannelijk geslacht. Verkracht door leden van het geslacht van de stenen lingam, de fallus, de lul voor insiders, het geslacht waar ook Dutroux toe behoort.

Magnetic & magical hands for all Blacks and Whites

31 december 2012
To a Healthey and Prosperous 2013

Schone handen en de steriele beerput van de Dood

29 november 2012
De kerfstokneuroloog Ernst Jansen Steur heeft een indrukwekkende staat van dienst, de beerput draait zich om in zijn eigen graf. In zijn beste dagen, op het hoogtepunt van zijn carrière, liet volgens letselschadespecialist Yme Drost, de neuroloog 12,5 kubieke centimeter gezond hersenweefsel wegsnijden bij een patiënt die voor 0,0% iets mankeerde, en liet hij 13 (!) patiënten onnodig opereren.

‘Toen de pathologische leugen regeerde’

18 oktober 2012
De ontmanteling van de Nederlandse Antillen, als eerste stap in een proces naar vrijheid en onafhankelijkheid stond voor mij als paragnost, los van een persoonlijke voorkeur, vast. Het geluid van de spirituele Yoruba’s zwol toentertijd dagelijks aan om zich in mijn mediamieke oren te nestelen.

Curaçao, mijn tweede vaderland

7 oktober 2012
Een lawine aan consulten komt plotsklaps op me af. Als een paranormale flying doctor word ik ondergedompeld in een tropisch bad van warmte, steevast opgehaald om consulten aan huis te geven. Soms in een landelijk door agave, cactussen, aloë en scheefgegroeide dividivibomen omgeven knoekoehuisje. Soms in een afgelegen hacienda, of in een David Hockney-achtige setting, gezeten aan de rand van het azuurblauw betegeld zwembad van een Antilliaans landhuis.

Fact Finding Report verdwijning Natalee Holloway

22 november 2011
Voor mij ligt het Fact Finding Report verdwijning Natalee Holloway, dat ik op basis van paragnosie oftewel paranormale waarneming, samenstelde. U moet me maar niet kwalijk nemen, maar dit document is een bewerkte, gekuiste en aangepaste versie van het origineel. In verband met significante details die tot nader onderzoek kunnen leiden heb ik deze aangepaste versie gemaakt, om de waarheidsvinding zo min mogelijk te storen, maar wel om een injectie te geven voor nieuw onderzoek.

Trippelen in Tripoli – The Ides of March

21 oktober 2011
Mijn hart kromp ineen toen ik, hetgeen ik al wist, de wereldleiders van de ‘vrije wereld’ via oude filmbeelden voor en na zag paraderen op de rode lopers die Kadhafi voor hen had laten uitrollen vanaf de vliegtuigtrap tot aan de schatkamers van de olie.

STRO-zetels en stromannen

3 maart 2011
Wageningen Universiteit, gespecialiseerd in onderzoek naar veredeling van gewassen, zou vooraf onderzoek kunnen doen naar de meest tot de verbeelding sprekende strohalmen. Hieruit zouden de strootjes het beste gesneden kunnen worden. Een commissie van nestors uit de samenleving, senatore stromannen, zouden de zittende partijen kunnen vertegenwoordigen en de strootjes.

Maniërisme & Revolutie

13 februari 2011
De meute loopt ver voor in het achterblijven. De Portugese dichter Ferdinand Pessoa zei al eens: 'Het is het alleen-zijn van degene die te ver voorop is geraakt op zijn reisgenoten.' Roy Sorensen, filosoof van de absentie en de paradox had het niet beter kunnen zeggen.

Met het grootste Totaalgemak

3 februari 2011
Dictatuur, een ander woord voor totaalgemak, zit in de genen. In de genen van de representanten van een bank, multinational, politieke partij of religieus stelsel. De mate van gemanifesteerd 'dictatoriaal totaalgemak' is daarbij ondergeschikt.

Epistemologie van Zwitserse gatenkaas

21 december 2010
Roy Sorensen is filosoof van de absentie. Bij het niet nakomen van een afspraak is de afwezigheid van de ander (bijvoorbeeld Marietje, red.) duidelijk voelbaar, zo stelde hij recentelijk tijdens een interview. Sorensen vraagt zich af waarom de afwezigheid op hetzelfde moment van een willekeurige andere persoon, (Ernest Hemingway of desnoods Donald Duck, red.), niet voelbaar is.

Tupperware-seance in Buitenhof

12 december 2010
U kent ze nog wel, de Tupperware-seances uit de vorige eeuw. Gooi een roedel geaffecteerd sprekende Haagse harken in mantelpakjes bij elkaar, schuif het gebeitste salontafeltje op drie poten aan, zet het bankstel recht, doe de tuindeuren dicht en stapel huizenhoog de Tupperware-dozen voor het aangezicht van de verwonderde telemarketing-actrices.

Nieuwe karmakoek

4 december 2010
Door de ratten besnuffeld met karma van het smerigste soort. Nooit eerder zo'n fantastische vrouw gezien, een mens, waarbij de ziel vanuit alle hoeken en gaten zich een weg naar buiten baande, een stem vanuit haar gebeente.

Medium Martien Verstraaten sprak met de entiteit Ayrton Senna

20 november 2010
‘Vlinders kunnen niet Dadelen en Dadels kunnen niet Vlinderen’, het boek van schrijver Martien Verstraaten. Een exclusief interview, en een inleiding door de auteur. Een discussie over schrijven, editing, publiceren en nieuwe projecten.

O reinste der schepselen, o Shell

6 november 2010
'O reinste der schepselen’ is eigenlijk een hymne gewijd aan de vlekkeloze en maagdelijke Maria, maar ik zou hem, de hymne, willen inzetten voor de op papier bekeerde T-Mobile-manager en zijn epigonen binnen andere bedrijven die stinkend door het hele land hun helpdeskgeur royaal verspreiden.

Pauselijk enkelbandje voor Benedictus XVI

23 september 2010
Bij de huidige paus, als vertegenwoordiger op aarde van een confabulerend marionettentheater, opteer ik niet alleen voor een enkelbandje, maar stel tevens het dragen van een knellende penisband voor.

Oscar the Cat – De geur van sterven in beeld gebracht

2 mei 2010
Oscar de Amerikaanse poes ruikt de dood. Sceptici en critici waren er natuurlijk als de kippen bij om Oscars gedrag op te kunnen hangen aan een plausibel verklaringsmodel. De in een stervensproces gewikkelde bejaarde zou volgens de critici het laatste restje adem maar gaan uitblazen omdat Oscars komst voor de bejaarde inmiddels een teken voor de onafwendbare dood zou zijn.

Bemensing en doe-het-zelf uitvaartdozen

23 april 2010
Artikel 294 van het Wetboek van Strafrecht zou dan moeten luiden: 1. Hij die opzettelijk een ander de natuurlijke dood onthoudt (momenteel: 'tot zelfdoding aanzet'), wordt, indien de dood uitblijft (momenteel: 'indien de zelfdoding volgt'), gestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste drie jaren of geldboete van de vierde categorie. 2. Hij die opzettelijk...

Climategate in de Himalaya

26 januari 2010
In een interview met de Britse 'The Mail on Sunday' verklaarde Murari Lal dat het gemanipuleerde onderzoek bedoeld was geweest om politieke druk op wereldleiders uit te oefenen. De opwarming lijkt me overigens een geweldig idee, een ware vooruitgang, en de huilende ijsbeer zetten we gewoon op in het Missiehuis in het Limburgse Steyl of we maken er van die leuke te kleine derdewereldland-kussentjes van met hoge aaibaarheidsfactor...

De Sleutel en de Sanitairmachine

30 december 2009
Men kan niet straffeloos de kracht en de kleur uit het leven van het individu bannen. Men kan niet straffeloos het opkomende gras van de samenleving met de grond gelijk maken. Men kan niet straffeloos de druiven hun pitten ontnemen, de geur uit kweekbloemen fokken en de instincten negeren die de motor moet zijn voor het verblijf op een in potentie schitterende planeet.

Criminologie en het nature-nurture-debat

20 november 2009
Hugo Brandt Corstius knipte het bewustzijn los van verweven noties als ziel of geest, geporteerd als hij was van cognitief wetenschapper Douglas Hofstadter en zijn 800 pagina lange onleesbare boek 'Gödel, Escher, Bach: an Eternal Golden Braid'.

Missing, Madeleine McCann – Drain or Well

20 oktober 2009
Vanuit vogelperspectief keek ik in een put. Daarin was het Britse kind terechtgekomen. De put was van donker gietijzer, vierkant of rechthoekig van vorm, en met een diepte van meer dan 1 meter waarin een klein kind niet rechtop kon staan. De afvoerput was deels gevuld met troebel water en de bodem bestond uit een laag modder, slib van fijn zand.

Vrouwengenot = penislengte x de √ uit V L

5 september 2009
Een penis met een lengte van 14,5 cm en meer blijkt meer genot te geven dan een kleinere dienaar. Met opwinding en vervolgens genot wordt hier uiteraard die van de vrouw bedoeld. Niet alleen de afmeting in materiele zin draagt bij, maar ook in imaginaire zin, zo toont het onderzoek aan.

El Presidente op pelgrimage naar Padre Pio

22 juli 2009
De sekstapes van escortdame Patrizia D'Addario tonen volgens La Repubblica aan dat Berlusconi zich nauwgezet houdt aan het condoomverbod van de paus. Tenslotte moet je met het blanke zwaard ten strijde trekken. D'Addario laat de gemeenschap via La Repubblica weten dat het blanke zwaard voor dames inderdaad wel mooier is, maar dat ze vooral bezorgd is voor mogelijke ziekten.

Linseed for Human Birds

26 juni 2009
De allerlaatste hit is om met de media in koor mee te yellen over de ‘zonkracht’. Zet de tv aan en alles en iedereen lanceert de naam zonkracht, jàh, de zonkracht. ‘Gevaarlijke zonkracht' koppen de media, ‘Pas op Zonkracht, kanker!' De zonkracht, in Nederland? De zonkracht, viel de Nederlandse zomer dit jaar niet op een dinsdag? Ons pigment moet vooral beschermd worden, ons hoogwaardige Hollandse pigment gelijk aan het vel op een plas gesteriliseerde magere geitenmelk.

República Banana Holandesa

16 juni 2009
De kinderen Rijkman Groenink, Cees van der Hoeven, Michiel Meurs, Nina Brink en Cor Boonstra zitten allen al in de ‘Bovenbouw’. Deze bovenbouw is prefab met hulp van ouders via het potje 'Prijsafspraken Constructie Bouwwereld' in elkaar gezet. In het debating-klasje 'De Gouden Hand' wedijveren onze vrinden na schooltijd wekelijks met de jongelui Harry Borghouts en Hans Alders die verkleed gaan als linkse commissarissen van de Koningin, voor de kijkers rechts.

500 jaar kabinetten-Calvijn I, II en III

31 mei 2009
De moord was dus een vergissing van de tijd, zo wilde men graag doen voorkomen, niet van de feitelijke executeur die Calvijn heette. Reeds toen werden de Calvinistische broodjes op die manier gebakken.

President Juscelino Kubitschek, Sylvia Millecam and Jomanda

15 mei 2009
Vader Kubitschek liet het vermaarde medium Zé Arigó (José Pedro de Freitas, Congonhas, do Campo MG, 1918-1971) komen om naar zijn dochter te kijken. Reeds bij binnenkomst constateerde Zé Arigó, in tegenstelling tot ener Jomanda en haar soms stekeblinde geleidegeesten, dat de dochter van de president aan een ernstige leveraandoening leed, en dat deze met reguliere chirurgische technieken inoperabel was.

Multiple Nipple-gate in The Betuwe

29 april 2009
Conform de bejegening van Janet Jackson’s tepel zouden miljarden bloesemblaadjes door het Amerikaanse Openbaar Ministerie aangeklaagd moeten worden wegens wulpsheid in vorm en kleur de priesterlijke prostitutie eigen, wegens het zich veel te vroeg openstellen voor het mechanisme van de voortplanting, voor het zich laten bestuiven met seks...

Holy Inspiration, Religion and Spirituality in Modern Art – The Stedelijk Museum

9 april 2009
Als het wezen van de Godheid en het onzeglijke binnen een religie ooit veelvuldig in beeld is gezet, dan is het wel binnen de Islam, alleen waren de beeltenissen van de Oppermachtige afgebeeld zonder gebruik te maken van het beeld zoals we dat meestal willen verstaan.

The Popemobile as a bulletproof Condom

28 maart 2009
In een heftig commentaar deze week maakt het gezaghebbende medische tijdschrift 'The Lancet' wetenschappelijk gehakt van de condomerie-encycliek van Paus Benedictus XVI. Ook minister Koenders (PvdA) van Ontwikkelingssamenwerking veegt de vloer aan met deze levensgevaarlijke pauselijke dweil en gemummificeerde wetenschapper.

In Memoriam Ricardo Tjon A Sin, salsaleraar ‘Paso Fino

9 januari 2009
Het overlijden is bijna altijd te vroeg, zeker voor de achterblijvers. De onbewuste motieven van lichaam en geest om op klaarlichte dag of in het holst van de nacht te moeten vertrekken zijn onbekend of alleen paragnostisch te determineren.