Feria de Jerez 2016: Caballero, Caballo, Cabello

De ruiter, het paard, de manen. Maar ook de Vier vlinders, verkleedt en in de hoedanigheid van vier sprankelende jonge dames die een feestje niet uit de weg gaan. En uit duizenden voorbijtrekkende fraaie portretten, de Dame met hoed, een salsa dame zoals toevallig bleek, die als schilderkunstig model zo uit de Italiaanse renaissance, uit Florence bijvoorbeeld, zou kunnen zijn weggelopen.

Vele vorige levens van bezoekers trokken aan mijn geestesoog voorbij. De Feria del Caballo van Jerez is gelijk als het carnaval van Rio de Janeiro, Curaçao of Venetië een regressief en reïncarnatief handvat om onbewuste gevoelens van een of meerdere vorige levens de vrije loop te laten. Zelfs aan de wandelpasjes en de houding van kleine kinderen is te zien, extrasensorisch waar te nemen, dat ze zich in een lichte trance bevinden. Die lichte trance geeft een aangenaam gevoel dat correspondeert en herinnert aan prettige episoden uit een vorig bestaan. De andere kledij als die men gewoonlijk draagt werkt daarbij als inductie die de trance, het gevoel, opwekt.

Foto’s: 2016 Martien Verstraaten / CONSULTORIO PARANORMAL ANDALUCÍA

 

.

.

FeriaLicht 2016

.

.

Feria 16-7

 

 

Salsa paardje Feria 2016 1 copia

 

 

Feria 2016 1