Antoni Gaudí: De ‘schizofrene’ passie van een Spaans genie

Gaudi2
Barcelona-Istanboel. Fotomontage: Destinations
Jaargang 11.
Column 1.25
 

 

Het nieuwe boek van Martien Verstraaten

ISABEL LA CATÓLICA: MI VIDA PASADA COMO CATHERINE, UNA MONJA PROMISCUA

 

Het volledige (Spaanstalige) verhaal van Antoni Gaudí: De ‘schizofrene’ passie van een Spaans genie” is een van de hoofdstukken in het boek dat in de loop van 2023 zal verschijnen bij een van de meest gerenommeerde Spaanse uitgevers. De Nederlandse uitgave wordt in 2024 verwacht.

In Deel I ontleedt de auteur als een messcherpe patholoog-anatoom, onthult als een bevlogen onderzoeksjournalist en beschrijft als een gepassioneerd romanschrijver het leven en de vorige levens, de reïncarnatie, van de overleden Spaanse historische figuren Lola Flores, Isabel la Católica, Antoni Gaudí, Tomás de Torquemada, Pablo Picasso, Saint Teresa van Ávila en Miguel de Cervantes.

In Deel II doet het medium en auteur verslag van de behandeling en genezing van ziekten of storingen van levende cliënten of patiënten. De casussen van Kor G., Jody O., Ricardo B., Filomena B., Cristiane O., Isabel S., en bovendien de vorige levens van de fameuze uroloog Dr. Aurelio Muñoz Villellas, laten zien hoe verkregen informatie door paranormale waarneming of regressies naar vorige levens succesvol wordt toegepast.

 

Fragment uit hoofdstuk 5.

Casa Batlló bijvoorbeeld, een Arabisch taartje met torentje uit de Islam, zou zelfs voor een niet-paragnost, zomaar uit een oosterse incarnatie kunnen zijn weggelopen, ware het niet dat het bouwwerk zich in Spanje bevindt.

(…) DE PANTALON

Om Gaudí als architect beter te leren kennen besluit ik in trance te gaan. Op het moment dat de trance een aanvang neemt en ik me afstem op Gaudí en zijn leven, laat met hulp van mijn geesten het volgende kernbeeld over Gaudí´s Spaanse incarnatie zich zien.

Het beeld betreft: De vouw in zijn broek.

Het beeld van de vouw in zijn broek is daarmee een belangrijke sleutel in het beter leren kennen van de meervoudige persoonlijkheid van Gaudí. In het extrasensorische kernbeeld buigt Gaudi zijn hoofd naar beneden. Het is een doordeweekse dag, het is laat in de ochtend maar nog geen 12 uur als hij de bouwwerkzaamheden gadeslaat. Op een van zijn bouwplaatsen blijkt die dag wat vaalwit bouwstof op een van de pijpen van zijn donkere pantalon te zijn terecht gekomen. Door onoplettendheid is het hem ontgaan dat de gestreken vouw in zijn broek de afgelopen dagen voor een groot deel is verdwenen. Het momentum zal een keerpunt blijken te zijn in zijn verdere ontwikkeling als mens en als bouwheer. In gedachten zoals zo vaak, praat hij onhoorbaar met zichzelf, en in een opkomende tweestrijd vraagt hij zich af:

Om het bouwstof op zijn pantalon eraf te kloppen, dan wel persoonlijke eer, glorie en uitmonstering voor de rest van zijn leven als niet meer ter zake te zullen gaan beschouwen.

 

 

 

Update 17-01-2022

__________________________________________________________________________________

© MARTIEN VERSTRAATEN
Psychic & mediumistic healer. Past life regression therapist.
Into practice since 1985 (Holland, Curaçao, Brazil, Spain).

Mediumistic journalist. Author.

Formerly professor of visual arts
HAN University of Applied Sciences,
Department of Visual Arts, Nijmegen, Holland.

Formerly professor of visual arts & metaphysical methodology
NHL University of Applied Science
Formerly Faculty of Education of the Leeuwarden Polytechnic,
Department of Visual Arts, Groningen/Leeuwarden, Holland.

Formerly governor of art and culture
Member of the board for Cultural Advice of the County of Groningen
Groningen, Holland
Member of the general board of the Groninger Museum
Groningen, Holland

_______________________________________________


DESTINATIONS
– Laboratory for Intuitive Intelligence
Spain – Holland – Curaçao – Brazil
CONSULTORIO PARANORMAL ANDALUCÍA
Jerez de la Frontera, Cádiz, Spain

www.martienverstraaten.com