De casus Cristiane O.: Een Braziliaanse geneest van een ‘Post-incarnatieve stressstoornis’ dankzij confrontatie, ontkenning en herbeleving van haar vorige leven als Judith, een Frans-Joodse verzetsstrijdster

1444926569 136320 1444932440 noticia fotograma
Foto: Fotograma
Jaargang 12.
Column 1.47
 

 

Het nieuwe boek van Martien Verstraaten

ISABEL LA CATÓLICA:
MI VIDA PASADA COMO CATHERINE, UNA MONJA PROMISCUA

 

Het volledige (Spaanstalige) verhaal van “De casus Cristiane O.: Een Braziliaanse geneest van een ‘Post-incarnatieve stressstoornis’ dankzij confrontatie, ontkenning en herbeleving van haar vorige leven als Judith, een Frans-Joodse verzetsstrijdster” is een van de hoofdstukken in het boek dat augustus 2023 is verschenen bij uitgeverij Caligrama (Lantia Publishing) in Sevilla, Spanje. Het boek is inmiddels genomineerd voor de internationale award PREMIO TALENTO. Uitgaven in andere talen, inclusief het Nederlands, zullen ongetwijfeld volgen.

In Deel I ontleedt de auteur als een messcherpe patholoog-anatoom, onthult als een bevlogen onderzoeksjournalist en beschrijft als een gepassioneerd romanschrijver het leven en de vorige levens, de reïncarnatie, van de overleden Spaanse historische figuren Lola Flores, Isabel la Católica, Antoni Gaudí, Tomás de Torquemada, Pablo Picasso, Saint Teresa van Ávila en Miguel de Cervantes.

In Deel II doet het medium en auteur verslag van de behandeling en genezing van ziekten of storingen van levende cliënten of patiënten. De casussen van Kor G., Jody O., Ricardo B., Filomena B., Cristiane O., Isabel S., en bovendien de vorige levens van de fameuze uroloog Dr. Aurelio Muñoz Villellas, laten zien hoe verkregen informatie door paranormale waarneming of regressies naar vorige levens succesvol wordt toegepast.

 

Fragment uit hoofdstuk 19.

De casus ”Cristiane O.: Een Braziliaanse geneest van een ‘Post-incarnatieve stressstoornis’ dankzij confrontatie, ontkenning en herbeleving van haar vorige leven als Judith, een Frans-Joodse verzetsstrijdster” verhaalt de geschiedenis op welke manier het verleden iemand in de weg kan zitten en tevens het medicijn bevat om te genezen van pijn, verdriet of ongemak waar de reguliere arts geen medicijn voor heeft.
Het Franse concentratiekamp Camp de Rivesaltes nabij Perpignan is de sociale plaats delict waar een machtsstrijd binnen een ‘liefdes’-relatie tot een hoogtepunt komt, om zich in een opvolgende Braziliaanse incarnatie binnen een desastreus huwelijk voort te zetten totdat een scheiding er op volgt.

(…) HET BEGIN VAN DE FILM

Cristiane O., hoogleraar sociale wetenschappen aan een van de vele universiteiten die de deelstaat Bahia rijk is, leerde ik vele jaren geleden kennen in de periode dat ik als médium en reïncarnatie specialist in Brazilië woonde en werkte. Cristiane was een bevlogen wetenschapper die mijn vriendenkring van Manaus tot Rio de Janeiro, veelal journalisten, astrologen, therapeuten en cultureel antropologen, complementeerde. De geografische afstand in latere jaren tussen Brazilië en opeenvolgende landen waar ik verbleef, Nederland, de Antillen, de Cariben en Spanje, bleek geen beletsel internationaal contact te houden.
Blijkens enkele intrigerende publicaties van mijn hand, vorige levens casussen, zowel in het Spaans als Portugees beschreven, intensiveerde recentelijk het contact. Kort daarop verzocht ze mij voor haar een Lezing Vorige Levens te houden, teneinde licht te werpen op een aantal vragen die tot op dat moment niet eenvoudig te beantwoorden waren geweest.

(…) Nog voordat ik de eerste letter op mijn toetsenbord aansla om het consult te beginnen, zijn de geesten me reeds genadig. Ik word geïnformeerd dat het Joodse Verzet in Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog en de stad Perpignan de ingang is naar het vorige leven van Cristiane dat de bron is van haar huidige problematiek.
Perpignan, een stadje met Spaanse invloeden, waar ik een halve eeuw geleden op doorreis naar Spanje een klein middagmaal gebruikte. Deze stad, met het concentratiekamp Camp de Rivesaltes als episch centrum blijkt de feitelijke kern van het consult te worden. Maar ook Nîmes laat zich vervolgens zien en, eveneens in retrograde volgorde, Reims. Al schrijvende ontrolt het script zich dat licht zal brengen om Cristiane´s vragen te kunnen beantwoorden.

DOCUMENTO ARTE PARANORMAL
LEZING VORIGE LEVENS

(…) We schrijven intussen 1942, Perpignan, het is voormiddag. Judith, de joodse Française van 44, kijkt de man aan die ze is gaan verafschuwen, de man waardoor ze gevangen is gezet en levend opgeborgen in de barakken van internerings- en concentratiekamp Camp de Rivesaltes, het Auschwitz van Frankrijk. Het is haar vreemd te moede. Ondanks grote afschuw die ze voor hem voelt, wordt ze getroffen door een vermeende spoor van tederheid in zijn ogen, een zachte rivier van oogvocht binnen de grenzen van de harde oogkas. Het raakt Judith diep, en tegelijkertijd weet ze zich geen raad met de tegenstrijdige gevoelens. Hij zal uiteindelijk mede haar dood op zijn geweten hebben en die van haar tweeling, twee meisjes die Judith onder haar hoede heeft genomen nadat haar nicht door Duitsers is opgepakt.

(…) Ber ontwikkelt zich meer en meer tot een beest in mensengedaante. Ber, die een seksueel roofdier is, onderdrukt en manipuleert gevangenen van zijn keuze om seks met hen te hebben. Voor een homp brood gaat menige vulva open, niet goedschiks, dan maar kwaadschiks.
Judith die Bers nazipraktijken met vrouwen niet is ontgaan, walgt van hem, én… raakt van hem opgewonden. Ze kan de genitale opwinding die het in haar oproept, ondanks haar intellectuele bagage, maar moeilijk stoppen, en valt op een dag voor hem.

 

 

 

 

Update 09-08-2023

__________________________________________________________________________________

© MARTIEN VERSTRAATEN
Psychic & mediumistic healer. Past life regression therapist.
Into practice since 1985 (The Netherlands, Curaçao, Brazil, Spain).

Mediumistic journalist. Author.

Occupied post
Professor of Visual Arts and Experimental Methods
Faculty of Education of the Nijmegen polytechnic “Gelderse Leergangen”
currently
HAN University of Applied Sciences, Arnhem and Nijmegen, The Netherlands

Professor of Visual Arts and Metaphysical Methodology of Learning
Faculty of Education of the Leeuwarden polytechnic “Ubbo Emmius”
currently
NHL University of Applied Sciences, Groningen and Leeuwarden, The Netherlands

Formerly governor of art and culture
Member of the board for Cultural Advice of the County of Groningen
Groningen, The Netherlands
Member of the general board of the Groninger Museum
Groningen, The Netherlands

_______________________________________________


DESTINATIONS
– Laboratory for Intuitive Intelligence
Spain – The Netherlands – Curaçao – Brazil
CONSULTORIO PARANORMAL ANDALUCÍA
Jerez de la Frontera, Cádiz, Spain

www.martienverstraaten.com