Miguel de Cervantes: Mijn vorige leven als Filius de Athener, de stotterende Griekse redenaar

Cervantes B blue 1
Foto (detail): Wikipedia / G. dallorto
Jaargang 12.
Column 1.59
 

 

Het nieuwe boek van Martien Verstraaten

ISABEL LA CATÓLICA:
MI VIDA PASADA COMO CATHERINE, UNA MONJA PROMISCUA

 

Het volledige (Spaanstalige) verhaal van “Miguel de Cervantes: Mijn vorige leven als Filius de Athener, de stotterende Griekse redenaar” is een van de hoofdstukken in het boek dat augustus 2023 is verschenen bij uitgeverij Caligrama (Lantia Publishing) in Sevilla, Spanje. Het boek is inmiddels genomineerd voor de internationale award PREMIO TALENTO. Uitgaven in andere talen, inclusief het Nederlands, zullen ongetwijfeld volgen.

In Deel I ontleedt de auteur als een messcherpe patholoog-anatoom, onthult als een bevlogen onderzoeksjournalist en beschrijft als een gepassioneerd romanschrijver het leven en de vorige levens, de reïncarnatie, van de overleden Spaanse historische figuren Lola Flores, Isabel la Católica, Antoni Gaudí, Tomás de Torquemada, Pablo Picasso, Saint Teresa van Ávila en Miguel de Cervantes.

In Deel II doet het medium en auteur verslag van de behandeling en genezing van ziekten of storingen van levende cliënten of patiënten. De casussen van Kor G., Jody O., Ricardo B., Filomena B., Cristiane O., Isabel S., en bovendien de vorige levens van de fameuze uroloog Dr. Aurelio Muñoz Villellas, laten zien hoe verkregen informatie door paranormale waarneming of regressies naar vorige levens succesvol wordt toegepast.

 

Fragment uit hoofdstuk 14.

Cervantes en zijn gevolg viel gelijk met de deur in huis door ogenblikkelijk te vertellen dat hij stotterde, dat, zoals ik begreep, stotteren het kernwoord zou zijn in ons contact. Ik houd zeer van dergelijke openingen, geen gedraal, recht op de man af en zonder gêne om voor schut te gaan. Heel on-Spaans eigenlijk. Misschien dat hij zich aan me aanpaste, want ik herkende gelijk mezelf in de manier waarop hij contact maakte. Een van de eerste dingen die ik bij het maken van een nieuw contact bijvoorbeeld vertel, is, dat naast medium ik al een leven lang salsa danser ben, claustrofobisch als de ziekte en goed kan koken. Ingeval ik een dame tegenkom met een glazen oog, het is echt gebeurd, en ik vind dat haar oog haar mooi staat, dan zeg ik gelijk “mevrouw wat heeft u een mooi oog”. Zo maak ik contact, en met succes. Cervantes had zijn huiswerk goed gedaan, hij wist precies hoe hij mij moest benaderen.

(…) M: Geachte heer Miguel de Cervantes, met uw goedvinden ga ik u vanaf dit moment tutoyeren.

In het beeld dat na je statement over stotteren ik nabij de helling kreeg, zag ik dat de Griekse redenaar, Filius genaamd, uit de kring van vrienden vloog. Het beeld over deze redenaar uit Athene kon gemakkelijk worden waargenomen omdat Filius, althans zijn geest stammend uit de Griekse incarnatie, de trouwe metgezel was gedurende Cervantes’ hele leven. Je droeg Filius nog bij je toen je me benaderde bij de helling. Het is het deel in je dat tijdens je leven als Cervantes, al lispelend als woordkunstenaar, naar de juiste woorden zocht en nieuwe woorden creëerde om zaken te definiëren en die hardop uitprobeerde.

M: Het is dat deel in je, Filius genaamd, waarop ik door regressie je nu op wil aansluiten. Ik tel tot vijf waarna Filius zich manifesteert. Een, twee, drie vier, vijf
Cervantes: Stilte.
Cervantes: Dat gevoel was altijd al in mij, ik wist niet dat het Filius heette en dat het misschien een ander of vorig leven van mij was.
M: Bevond dat gevoel, dat Filius-gevoel, zich permanent in je?
Cervantes: Welhaast, ik heb er nooit bij stilgestaan, maar als ik eerlijk ben, niet de hele tijd.
M: Op welke momenten het meest?
Cervantes: Stilte.
Cervantes: Als ik sprak en schreef, op zoek om de duizendvoudige werkelijkheid van ons bestaan in woorden te vangen. Buiten die perioden was er wel minder Filius in mij, tijdens gebeurtenissen die zich afspeelden in het meer dagelijkse leven.
M: Het dagelijkse leven?
Cervantes: Ja, mijn leven buiten schrijven en spreken, zoals aan de tafel voor een maaltijd, wanneer mijn gedachten niet draaiden om taal en overdracht, als ik stil was in mijn hoofd.
(…) M: Dag Miguel de Cervantes, dit was je vorige leven als Filius. Het was een eer en een genoegen bij je te mogen zijn.

 

 

 

 

Update 09-08-2023

__________________________________________________________________________________

© MARTIEN VERSTRAATEN
Psychic & mediumistic healer. Past life regression therapist.
Into practice since 1985 (The Netherlands, Curaçao, Brazil, Spain).

Mediumistic journalist. Author.

Occupied post
Professor of Visual Arts and Experimental Methods
Faculty of Education of the Nijmegen polytechnic “Gelderse Leergangen”
currently
HAN University of Applied Sciences, Arnhem and Nijmegen, The Netherlands

Professor of Visual Arts and Metaphysical Methodology of Learning
Faculty of Education of the Leeuwarden polytechnic “Ubbo Emmius”
currently
NHL University of Applied Sciences, Groningen and Leeuwarden, The Netherlands

Formerly governor of art and culture
Member of the board for Cultural Advice of the County of Groningen
Groningen, The Netherlands
Member of the general board of the Groninger Museum
Groningen, The Netherlands

_______________________________________________


DESTINATIONS
– Laboratory for Intuitive Intelligence
Spain – The Netherlands – Curaçao – Brazil
CONSULTORIO PARANORMAL ANDALUCÍA
Jerez de la Frontera, Cádiz, Spain

www.martienverstraaten.com