Antoni Gaudí: Mijn vorige leven als Narek, een straatjongen in Istanboel die aan hallucinaties leed

Gaudi2
Barcelona-Istanboel. Fotomontage: Destinations
Jaargang 11.
Column 1.29
 

 

Het nieuwe boek van Martien Verstraaten

ISABEL LA CATÓLICA:
MI VIDA PASADA COMO CATHERINE, UNA MONJA PROMISCUA

 

Het volledige (Spaanstalige) verhaal van “Antoni Gaudí: Mijn vorige leven als Narek, een straatjongen in Istanboel die aan hallucinaties leed” is een van de hoofdstukken in het boek dat augustus 2023 is verschenen bij uitgeverij Caligrama (Lantia Publishing) in Sevilla, Spanje. Het boek is inmiddels genomineerd voor de internationale award PREMIO TALENTO. Uitgaven in andere talen, inclusief het Nederlands, zullen ongetwijfeld volgen.

In Deel I ontleedt de auteur als een messcherpe patholoog-anatoom, onthult als een bevlogen onderzoeksjournalist en beschrijft als een gepassioneerd romanschrijver het leven en de vorige levens, de reïncarnatie, van de overleden Spaanse historische figuren Lola Flores, Isabel la Católica, Antoni Gaudí, Tomás de Torquemada, Pablo Picasso, Saint Teresa van Ávila en Miguel de Cervantes.

In Deel II doet het medium en auteur verslag van de behandeling en genezing van ziekten of storingen van levende cliënten of patiënten. De casussen van Kor G., Jody O., Ricardo B., Filomena B., Cristiane O., Isabel S., en bovendien de vorige levens van de fameuze uroloog Dr. Aurelio Muñoz Villellas laten zien hoe verkregen informatie door paranormale waarneming of regressies naar vorige levens succesvol wordt toegepast.

 

Fragment uit hoofdstuk 6.

MIJN ISTANBOEL, MIJN ARMEENS-OTOMAANSE AFKOMST

De Geest is de bouwmeester. De uitvindingen van natuurkundige en elektrotechnicus Nikola Tesla waar hybrideauto´s naar zijn vernoemd, woonden al in zijn geest voordat de geniale uitvindingen van Tesla überhaupt het levenslicht zagen. Tesla ‘ontwierp’ de bouwtekeningen van zijn constructies tot in detail, inclusief de maat van alle schroefjes, al visualiserend in zijn geest. De geestelijke vonk krijgt uiteindelijk altijd vorm, materialiseert in de stof. De motieven van Antoni Gaudí om de kathedraal la Sagrada Família te bouwen, zijn vele malen ouder dan zijn Spaanse incarnatie. Zijn motieven en zielenroerselen stammen uit andere tijden, zo laat een eerste extrasensorisch filmbeeld me zien, stammen uit zijn incarnatie in Istanboel als straatjongen van Armeens-Ottomaanse komaf, waar hij omringt werd door bossen aan minaretten die in aantal nog meervoudig leken te worden verdubbeld door periodiek optredende visuele hallucinaties waaraan hij leed.

(…) Narek: Mehmet wil met me praten, hij heeft me uitgenodigd voor een gesprek. Hij wil dat ik moslim word, en hem vandaag een antwoord geef.
M: Wat heb je besloten?
Narek: Ik zal geen moslim worden. Mijn Armeense ouders waren christen, geloofden in de christelijke God, in Jesus en in de heiligen, niet in Allah en Mohammed. Ook ik ben als christen geboren.
M: Waarom zijn de trappen voor de moskee sinds vele jaren je huis en niet de Armeense kerk?
Narek: Dat weet ik niet goed. Het is ook een gevoel. Als Armeense christenen hebben mijn vader en moeder mij geloof ik een keer meegenomen naar hun kerk, maar ik heb er weinig herinnering aan. Ons geloof was ook ongewoon, we moesten voorzichtig zijn. Maar toen op een dag, ik wandelde aan de hand van mijn ouders, ik voor het eerst de vele prachtige torens zag in het hart van onze stad, voelde ik me thuis, werd ik gelukkig, trilde ik over mijn hele lichaam. De torens van deze moskee zijn gewoon de mooiste van Istanboel.
M: Aha, vertel verder.
Narek: Ik houd van de torens van de moskee, maar ik wil geen moslim worden, zoals veel van mijn Armeense vriendjes moslim lijken te zijn maar in hun hart christen zijn gebleven.
Narek: Mehmet is een beetje teleurgesteld, zo lijkt. Hij vertelt me dat ik daardoor nooit muezzin kan worden, maar hij zal als de gelegenheid zich voordoet me een keer meenemen naar boven, naar de ruimte hoog boven in de minaret waar hij als muezzin oproept tot gebed.

 

 

 

Update 09-08-2023

__________________________________________________________________________________

© MARTIEN VERSTRAATEN
Psychic & mediumistic healer. Past life regression therapist.
Into practice since 1985 (The Netherlands, Curaçao, Brazil, Spain).

Mediumistic journalist. Author.

Occupied post
Professor of Visual Arts and Experimental Methods
Faculty of Education of the Nijmegen polytechnic “Gelderse Leergangen”
currently
HAN University of Applied Sciences, Arnhem and Nijmegen, The Netherlands

Professor of Visual Arts and Metaphysical Methodology of Learning
Faculty of Education of the Leeuwarden polytechnic “Ubbo Emmius”
currently
NHL University of Applied Sciences, Groningen and Leeuwarden, The Netherlands

Formerly governor of art and culture
Member of the board for Cultural Advice of the County of Groningen
Groningen, The Netherlands
Member of the general board of the Groninger Museum
Groningen, The Netherlands

_______________________________________________


DESTINATIONS
– Laboratory for Intuitive Intelligence
Spain – The Netherlands – Curaçao – Brazil
CONSULTORIO PARANORMAL ANDALUCÍA
Jerez de la Frontera, Cádiz, Spain

www.martienverstraaten.com