AIVD-NSA: tussen mondholte en anus

endoscopy S

Foto:(detail): de:Benutzer:Kalumet / U.S. Government

DOCUMENTO ARTE MAFIA – DESPOTISMO 6

 

Als het aan de AIVD-NSA ligt, mogen ze in verband met de staatsveiligheid vanaf morgen via endoscopie in de kont van uw schoonmoeder kijken of in de mond of maag van uw tienerdochter. Tenslotte hebben we niets te verbergen, zo betoogt de burger die gedwee mee bouwt aan een politiestaat. Daarbij vergetende dat de ziel ook huist in het maag-darmkanaal (Edgar Cayce).

De kakelverse onthullingen van Snowden begin juni in The Guardian waren nog maar amper tot Den Haag doorgedrongen, of de AIVD deed het bij voorbaat al in zijn broek. De ministers Plasterk van Binnenlandse Zaken en Opstelten van Veiligheid en Justitie staken onder aanvoering van Rutte, de zetbaas van het Torentje, gelijk de koppen bij elkaar. Dit om de op termijn te verwachten onthullingen van Snowden over Nederland te kunnen loochenen en feiten te kunnen verdraaien door het gezamenlijk ontwerpen van een ‘masterplan’.

In navolging van het beleid van voormalig mp Balkenende moest coûte que coûte de afhankelijke relatie met Amerika behouden blijven. Zoals hij (Rutte) ook minister Timmermans van Buitenlandse Zaken opdracht gaf de Greenpeace-strijders te laten rotten in een Russische cel op hetzelfde moment dat de Koning en zijn partner werd toegestaan gouden Kremlindeuren in en uit te gaan. Tenslotte waren alleen de Philipsen en Unilevers van de Nederlandse economie met het koninklijk bezoek aan Rusland gediend. En dan moet je de zaak over de in Moskou mishandelde homoseksuele topdiplomaat Onno Elderenbosch niet aansnijden tijdens het banket, en Faiza Oulahsen en Mannes Ubels, Greenpeace-actievisten van Hollandse bloede, gewoon opofferen, als visvoer aanbieden aan een voormalige KGB-dictator met een fluffy naakt bovenlijfje. Zoals Rutte ook kwesties over mensenrechten tijdens een economisch bezoek aan China van de agenda schrapte, ‘hij was voor zaken in China’.

Telegraafridder, het blotebillengezicht Wientjes (VNO-NCW), sprak als de pop van buikspreker Rutte ‘dat Nederland meer koopman moest zijn dan dominee’. Wientjes’ annex Ruttes ‘moraal’ klonk zoals de foute Telegraaf in de oorlog handelde: moraal, hoezo moraal. Zoals kledinggigant Hugo Boss in Duitsland heel gewoon bedrijfsuniformen voor de SA, SS, Wehrmacht en Hitler Jugend had gemaakt.

Als het een kwestie van geld is, is iedereen van hetzelfde geloof, sprak Voltaire.

De eerste signalen van Rutte, Plasterk en Opstelten om met een ‘masterplan’ een rookgordijn te leggen werden voor de geoefende waarnemer zichtbaar toen Opstelten in het Journaal als een burgemeester uit Zwiebertje baste dat Jihadstrijders beter moesten worden gelokaliseerd. Daarom zouden de reisgegevens van alle reizigers van en naar Schiphol moeten worden opgeslagen. Tenslotte was dat in het buitenland (lees de VS) ook het geval, zo betoogde Opstelten.

‘De nationale veiligheid woog zwaarder dan de zorgen over privacy’, zo vervolgde hij met de mantra van een vastgelopen cirkelzaag.

Dat het masterplan van Rutte, Plasterk en Opstelten uit meerdere delen bestond werd duidelijk. Vrienden van het kabinet-Rutte II werden aangezocht hun stem te laten horen, de stem die veiligheid boven privacy stelt. Want de burger had toch niets te verbergen?! De AIVD, de NSA-NL, wilde bij decreet burgers ten alle tijden zelfs kunnen bespieden:

tussen mondholte en anus.

Voordat de bom van Snowden op de Nederlandse autoriteiten zou vallen moest de publieke opinie zijn voorbereid op de leugens die geen leugens waren, het overheidsverhaal moest worden voorgekookt als rode bietjes in een angstig polderlandschap van onveiligheid. Dat zou de burger leren, angst inboezemen. Elsevier meldde zich subiet en bood de helpende hand, en partijen als het ‘onafhankelijke’ Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS) ging de campagne voor met interdisciplinaire raaskal. Het woord terrorisme en jihad kwam geciteerd vele malen uit ministeriële kelen, beduidend vaker dan tot dan toe gebruikelijk was.

Uit alles was te merken – paragnostisch te voorvoelen, mediamiek in te schatten, extra sensorisch waar te nemen – dat de onthullingen van Snowden over Nederland aanstaande waren. En dat kabinet-Rutte II daar weet van had. De AIVD zou zeker in een kwalijk daglicht komen te staan, en stemmen zouden opgaan voor een parlementaire enquête. Koppen konden rollen, wellicht kon zelfs het hele kabinet aan de politieke bedelstaf geraken, ‘sollicitatieplichtig’ worden. Het comfortabele pluche voor Rutte, Plasterk, Opstelten en voor de rest van de liberaal-socialistische club, kon sleet gaan vertonen. Het ministeriële driemanschap werkte zich uit de naad om de verwachte politieke springvloed tijdig te kunnen keren.

De vraag die men stelde was: zou het eerder bedachte paradepaardje, het rapport Wet op de inlichtingen- en veilheidsdiensten 2002 onder aanvoering van Stan Dessens, voorzitter van de adviescommissie, tijdig het levenslicht kunnen zien? Daarin zou een uitbreiding van de bevoegdheden van de AIVD zeker worden voorgesteld, welke bevoegdheden uiteindelijk dan ook werden voorgesteld, hoe kan het ook anders. Tenslotte zou de subtitel worden Naar een nieuwe balans tussen bevoegdheden en waarborgen. De goede verstaander begreep onmiddellijk dat het element waarborg slechts een masker was naar de Tweede Kamer, om vervolgens met nieuwe bevoegdheden fors uit te kunnen halen. Zo was en is onder de verantwoordelijkheid van vele kabinetten de conduitestaat van de AIVD, sinds mensenheugenis. De haviken scheerden reeds rond het Torentje. Dessens behoefde als hoge ambtenaar slechts Rutte na te praten.

AIVD-kenner en Wob-specialist Roger Vleugels noemde in EenVandaag (2 december 2013) de aanbevelingen van de commissie-Dessens:

het witwassen van een methode die al gehanteerd wordt (die bij wet verboden is, red.).

Op 1 februari 2013 was de commissie ingesteld door het ministeriële driemanschap. Stan Dessens was altijd een hoge en brave ambtenaar geweest, daar kon het niet aan liggen, hij streefde al eerder, als nette ambtenaar, voorgekauwde klimaatdoelen na, had affiniteit met terrorismebestrijding en met een anonieme tiplijn, quasi geheime zaken dus, geknipt om Rutte in het geheim naar zijn melkmond te praten. In een interview met Nieuwsuur (2 december 2013) etaleerde hij zich als een schim zonder gezicht om zonder enige betekenis enkele van buiten geleerde zinnen te declameren.

De journalisten Peter Vandermeersch en Huib Modderkolk kondigden op 22 november 2013 in DWDD aan dat NRC de volgende dag met spectaculaire Snowden-onthullingen zouden komen met betrekking tot Nederland: D-Day. Gezien de paniek in de gelederen van het kabinet – Rutte bleef tijdens interviews Snowden bagatelliseren – werd duidelijk dat het kabinet wist dat de AIVD op korte termijn de oren danig gewassen zou worden. De commissievoorzitter Dessens en de Landsdrukker moesten overuren maken.

De AIVD, de vroegere BVD is ‘slechts’ uit op het in stand houden van de staatsveiligheid, zo wil men de onmondige burger laten geloven. De feiten spreken dit tegen. Historisch gezien hebben geheime diensten van oudsher de energie van een staat in de staat, naast bevriende staatshoofden werd menigmaal zelfs de minister-president bespied. Jean-Claude Juncker, premier van Luxemburg, zelf verantwoordelijk voor de SREL (Service de Renseignement de l’Etat Luxembourgeois), werd afgeluisterd door zijn eigen dienst, en … moest op 11 juni 2013 aftreden. Ook J. Edgar Hoover (1885-1972), 48 jaar lang directeur van de FBI, had ongekende macht, die zelfs door de presidenten Truman, Eisenhower, Nixon en Kennedy met geen mogelijkheid gebroken kon worden.

Zoals pitbulls wereldwijd dezelfde aard hebben, de judassen op het schoolplein van Tbilisi, Hanoi of Birmingham dezelfde etters zijn, zo hebben geheime diensten allen hetzelfde type DNA, en met hen de persoonlijke vertegenwoordigers in een onpersoonlijke outfit om de leugen (een aangebrande Neptunes in de horoscoop) tegen vergoeding te dienen.

Onder het mom van staatsveiligheid domineerde J. Edgar Hoover de Amerikaanse burger, zijn ondergeschikten en zijn bovengeschikten, de presidenten, en maakte alleen hij uit wat staatsgevaarlijk was. Dit zoals ook AIVD’ers doen, mannen en vrouwen stammend uit treurige Nederlandse doorzonwoningen met gekleurde viooltjes op het geschoren gazon, uitmakend wat onder staatsgevaarlijk moet worden verstaan. Ten tijde van Joseph McCarthy vielen daar de lezers van Marx en Engels onder, daarna de lezers van Gandhi en andere vredesapostelen, de milieuactivisten, dieractivisten en leden van de Partij voor de Dieren, tegenstanders van angorapelsplukkers wellicht, de PVV, maar nooit de angoraplukkers zelf of de organisaties en bewegingen van witteboordencriminelen zoals de economie verstorende bankdirecteuren, de vereniging van foute magistraten, of de naar de ABC-eilanden emigrerende bonusdirecteuren van woningcorporaties. Opmerkelijk dat de burger de AIVD daar nooit over hoorde, nooit iets hoorde over infiltraties binnen masturberende religieuze orden die ook door het OM werden overgeslagen.

Blijkbaar hebben veiligheidsdiensten zo hun eigen Tros-agenda. Een speciaal soort honden, dat AIVD-ras. Nimmer zou ik toestaan dat een van hen mijn woning als schoonzoon of dochter zou kunnen betreden.

Welhaast zeker is de afkeer voor elkaar wederzijds, gelukkig.

 

_________________________________________
Relevante artikelen die deel uitmaken van de serie
DOCUMENTO ARTE MAFIA – DESPOTISMO

Nationale ombudsman Reinier van Zutphen: Wij zijn er niet voor de burger, wij zijn niet Alex Brenninkmeijer!
Van Gogh Museum: Aardappeleters in Nigeriaanse Shell oliesaus
De Bernhard-bias van Soestdijk
SNS Bank – De vileine Timmermannen van de SNS
De Kunsten & de Rabotorens van Babel
De ´Fair trade´-jongens van Panama
De Wurger van de NS
Het Mitros-huwelijk van mr. Henk Peter Kip en freule Margreet van Breunissen
AIVD-NSA: tussen mondholte en anus
KLM-flatulentie en gemodificeerd draaikontenvlees
Criminologie en het nature-nurture-debat
República Banana Holandesa
SNS Bank, foppen zonder speen, da’s pas foppen
500 jaar kabinetten-Calvijn I, II en III

Mediumistic Journalism, paranormale onderzoeksjournalistiek, bevat tevens de series

DOCUMENTO ARTE MAFIA – MEDICO
DOCUMENTO ARTE MAFIA – JUSTICIA
DOCUMENTO ARTE MAFIA – QUIMICO
DOCUMENTO ARTE MAFIA – DESPOTISMO

DOCUMENTO ARTE PARANORMAL – CURA
DOCUMENTO ARTE PARANORMAL – PASADO & FUTURO
DOCUMENTO ARTE PARANORMAL – REENCARNACION
DOCUMENTO ARTE PARANORMAL – ARTE POR ARTE

_________________________________________________

 

TOEGEVOEGD 10-12-2013:

NOS 09/12/13
Apple, Google samen tegen NSA http://bit.ly/1iVvkMd

“Acht grote Amerikaanse internetbedrijven roepen de Amerikaanse overheid op te stoppen met de huidige spionagepraktijken van de NSA. Apple, Google, Facebook, Microsoft, AOL, Twitter, Linkedin en Yahoo doen die oproep gezamenlijk in een open brief aan de Amerikaanse politiek.”

 

TOEGEVOEGD 11-12-2013:

Volkskrant 09/12/13
NSA en GCHQ infiltreerden World of Warcraft http://bit.ly/1fm6AYx

“Gamers in de onlinewerelden van World of Warcraft en Second Life zijn daar mogelijk geheim agenten tegen het virtuele lijf gelopen. Britse en Amerikaanse spionnen infiltreerden in grote online spellen om mensen in de gaten te houden en informanten te recruteren.”

 

TOEGEVOEGD 12-12-2013:

NRC / Nando Kasteleijn, 11/12/13
‘NSA gebruikt cookies voor volgen en hacken van internetgebruikers’ http://bit.ly/19jfOnn

“De National Security Agency (NSA) gebruikt cookies van onder meer Google-advertenties voor het volgen en hacken van internetgebruikers. Dat meldt The Washington Post op basis van documenten van klokkenluider Edward Snowden.”

 

Update 04-01-2018

__________________________________________________________________________________

© MARTIEN VERSTRAATEN
Psychic & mediumistic healer. Past life regression therapist.
Into practice since 1985 (Holland, Curaçao, Brazil, Spain).

Mediumistic journalist. Author.

Formerly professor of visual arts
HAN University of Applied Sciences,
Department of Visual Arts, Nijmegen, Holland.

Formerly professor of visual arts & metaphysical methodology
NHL University of Applied Science
Formerly Faculty of Education of the Leeuwarden Polytechnic,
Department of Visual Arts, Groningen/Leeuwarden, Holland.

Formerly governor of art and culture
Member of the board for Cultural Advice of the County of Groningen
Groningen, Holland
Member of the general board of the Groninger Museum
Groningen, Holland

_______________________________________________


DESTINATIONS
– Laboratory for Intuitive Intelligence
Spain – Holland – Curaçao – Brazil
CONSULTORIO PARANORMAL ANDALUCÍA
Jerez de la Frontera, Cádiz, Spain

www.martienverstraaten.com