KLM-flatulentie en gemodificeerd draaikontenvlees

Turbulentie


DOCUMENTO ARTE MAFIA – DESPOTISMO 5


‘Ook KLM laat piloten met weinig brandstof vliegen’
kopt het AD op 31 december 2012. De nieuwste KLM’er van de vloot, CDA’er Camiel Eurlings, roept godverdomme als een petomaan zodat ze het in ‘Valkeberg aan de Geul’ kunnen horen, neemt vervolgens de hoorn van de haak en belt ogenblikkelijk voormalig vliegende vakbondsbestuurder Benno Baksteen.

“Zeg Benno, kan jij de Volkskrant bellen om een KLM-gerelateerd interview te ritselen, het liefst vandaag nog. Heb je het artikel in het AD gelezen, het wordt te gek. Je moet dan niet zeggen dat wij jou gebeld hebben, je spreekt gewoon als onafhankelijke deskundige, à titre personnel, ook al was je meer dan vijfendertig jaar bij ons min of meer onder de pannen.

Door het geduvel met Ryanair heeft na het AD nu ook NRC zich in de materie vastgebeten en plaatst de KLM in het brandstoffenbeklaagdenbankje. Wij herkennen ons zoals gebruikelijk helemaal niet in de aantijgingen, dat moge duidelijk zijn. Benno, tenslotte sta jij hoog in aanzien, en je hebt als deskundige contacten in de hogere, zeg maar meer ijlere luchtlagen. Ook wij zijn voor veiligheid, gaan voor zekerheid, zeker, maar dan van onze eigen portemonnee, en dat willen we graag zo houden.

Kun je aan een interview geen semiprofessionele draai geven, bijvoorbeeld met een kop als ‘Veiligheid is niet het enige criterium in de luchtvaart’. Kijk dan geef je critici en linkse krantenlezers van NRC en Volkskrant toch een hompje afgedankte worst, zo slim zijn ze ook weer niet om dat te doorzien, en zijn wij gevrijwaard van stinkende valwinden en gemene turbulentie in de buik van onze organisatie.

In het interview zou je dan mijns inziens de subjectieve feiten objectief moeten belichten, of was het nu de objectieve feiten subjectief belichten, ik haal die begrippen altijd maar weer door elkaar.

Neem gewoon een voorbeeld aan de Raad voor de Luchtvaart in haar rapport inzake de ramp op Tenerife in ‘77. In tegenstelling tot ons, nou ja hun rapport, legden zowel de Spaanse als de Amerikaanse rapporten de schuld bij de KLM-bemanning, volslagen onzin natuurlijk. Wij, ik bedoel de Raad, hebben de toenmalige gezagvoerder Veldhuyzen van Zanten, een KLM-icoon, zo veel mogelijk uit de wind gehouden. Wegmoffelen van feiten werd dat toen genoemd, belachelijk. Ook het leraarssyndroom dat bij de copiloot aanwezig zou zijn geweest, was volledig uit de lucht gegrepen. De werkwijze van de vroegere Raad voor de Luchtvaart verschilt hemelsbreed niet veel met zusterorganisaties in Turkije, Syrië, de Soedan of Noord-Korea, dus dat zegt wel wat over ons gehalte aan gemodificeerd draaikontenvlees. Er is momenteel gewoon een hetze aan de gang onder aanvoering van het AD, de Volkskrant en NRC.

Ook met betrekking tot de ramp op Faro zitten ze te zeiken. Onze jongste KLM-telg Martinair was er zijdelings via een betwiste windshear bij betrokken. Ja, er waren inderdaad 56 doden, dat wel. Maar ook hier kozen de Nederlandse luchtvaartautoriteiten in al hun wijsheid voor het landsbelang. Onbenullige onderzoeksgegevens die door de zichzelf benoemde luchtvaartonderzoeker Harry Horlings kortgeleden nog werden aangehaald werden ook toen al door ons-kent-ons professioneel onder het kleedje gejast. Ik moet je zeggen Benno, jij bent geen Harry Horlings, neen, met jou valt tenminste te praten naar ik aanneem. Je staat tot vandaag nog hoog in aanzien, overal eigenlijk, en ondanks dat je wel eens acties tegen de KLM voerde, hebben we vertrouwen in je. Tevens zou het een mooie gelegenheid voor je zijn om weer eens in de picture te komen, een oud schuldgevoel naar de KLM weg te poetsen en om rond de feestdagen de vriendschapsbanden weer eens aan te halen.

Wat jouw komende interview betreft, vergeet niet dat het tenslotte om het landsbelang gaat. KLM is Nederland, nou ja met een beetje Franse wijn erbij, wij de KLM zijn eigenlijk de regering, altijd al geweest sinds Albert Plesman, daarom ook ben ik ook op deze stoel gaan zitten. Rutte ten spijt, maar ik ben de minister-president van Nederland en Maxime Verhagen wordt hier straks vicepremier. Tony Ryan van Ryanair, das pas de rotte appel, die denkt alleen maar aan geld. Wij de KLM, de natie, we worden ooit zelfs megalomaan groter dan Air France, doen dat niet.”

Tot mijn verbazing zag ik vandaag in de Volkskrant het artikel staan: ‘Veiligheid is niet het enige criterium in de luchtvaart’, dat ik in een voorschouw achteraf had gezien. Proscopisch gezien natuurlijk de verkeerde volgorde qua voorspellende structuur, een waarneming achteraf van dat wat vooraf plaatsvond. Een formulering die een gewiekste CDA’er van het type Eurlings of Verhagen niet zou hebben misstaan, ingeval de juiste volgorde van objectiviteit en subjectiviteit in het geding zou zijn.

Het vreselijke is dat we met bestuurders van het type Eurlings moeten leven die met een ijzeren vuist in een fluwelen handschoen de waarheid geweld aandoen, KLM-woordvoerders onzin laten bazelen, en de zwakke plek weten te vinden van voormalige vliegende vakbondsleiders die aan flatulentie lijden.

 

_________________________________________
Relevante artikelen die deel uitmaken van de serie
DOCUMENTO ARTE MAFIA – DESPOTISMO

Nationale ombudsman Reinier van Zutphen: Wij zijn er niet voor de burger, wij zijn niet Alex Brenninkmeijer!
Van Gogh Museum: Aardappeleters in Nigeriaanse Shell oliesaus
De Bernhard-bias van Soestdijk
SNS Bank – De vileine Timmermannen van de SNS
De Kunsten & de Rabotorens van Babel
De ´Fair trade´-jongens van Panama
De Wurger van de NS
Het Mitros-huwelijk van mr. Henk Peter Kip en freule Margreet van Breunissen
AIVD-NSA: tussen mondholte en anus
KLM-flatulentie en gemodificeerd draaikontenvlees
Criminologie en het nature-nurture-debat
República Banana Holandesa
SNS Bank, foppen zonder speen, da’s pas foppen
500 jaar kabinetten-Calvijn I, II en III

Mediumistic Journalism, paranormale onderzoeksjournalistiek, bevat tevens de series

DOCUMENTO ARTE MAFIA – MEDICO
DOCUMENTO ARTE MAFIA – JUSTICIA
DOCUMENTO ARTE MAFIA – QUIMICO
DOCUMENTO ARTE MAFIA – DESPOTISMO

DOCUMENTO ARTE PARANORMAL – CURA
DOCUMENTO ARTE PARANORMAL – PASADO & FUTURO
DOCUMENTO ARTE PARANORMAL – REENCARNACION
DOCUMENTO ARTE PARANORMAL – ARTE POR ARTE

 

Update 04-01-2018

__________________________________________________________________________________

© MARTIEN VERSTRAATEN
Psychic & mediumistic healer. Past life regression therapist.
Into practice since 1985 (Holland, Curaçao, Brazil, Spain).

Mediumistic journalist. Author.

Formerly professor of visual arts
HAN University of Applied Sciences,
Department of Visual Arts, Nijmegen, Holland.

Formerly professor of visual arts & metaphysical methodology
NHL University of Applied Science
Formerly Faculty of Education of the Leeuwarden Polytechnic,
Department of Visual Arts, Groningen/Leeuwarden, Holland.

Formerly governor of art and culture
Member of the board for Cultural Advice of the County of Groningen
Groningen, Holland
Member of the general board of the Groninger Museum
Groningen, Holland

_______________________________________________


DESTINATIONS
– Laboratory for Intuitive Intelligence
Spain – Holland – Curaçao – Brazil
CONSULTORIO PARANORMAL ANDALUCÍA
Jerez de la Frontera, Cádiz, Spain

www.martienverstraaten.com