Lola Flores – Mijn vorige leven als Franse balletmeester

LOLA AZUL

Foto (detalle): Wikipedia / L dorfman / Desde mi torre cobalto

DOCUMENTO ARTE PARANORMAL – REENCARNACION 4

 

Tweede artikel in een serie mediamieke gesprekken met Lola Flores, La Faraona
Oorspronkelijke titel: Lola Flores – Mi vida pasada como maestro francés de ballet
Wat er aan vooraf ging: Lola Flores – Een geest klopte bij me aan

O
pnieuw ben ik in trance om een tipje van de sluier van Lola Flores op te lichten. Vanaf nu zal ik haar met Lola aanspreken, tenslotte kennen we elkaar al een paar weken. Zodra ik me concentreer op het moeilijke been van Lola, komt onmiddellijk een vorig leven van haar in beeld, helder en duidelijk. In haar vorige leven, voordat ze geboren werd in het Spaanse Jerez de la Frontera, is Lola een Franse man in de 19e eeuw.

In het mediamiek verkregen beeld zie ik hem van voren, en krijg een indruk van zijn karakter. Laten we hem Francis noemen. Als medium breng ik via Lola het leven van Francis in beeld. Het wordt een regressie naar een vorige leven, maar dan met de overleden Lola als reizende cliënt, als ware ze een van mijn levende cliënten. Ook geesten blijken te willen weten waar en hoe hun vorige leven verliep, om inzicht te krijgen in processen over leven en dood.

EEN HOUTEN BEEN

Voor een regressie naar het vorig leven van Lola is het problematische been een perfect scharnierpunt, een somatische brug, zowel persoonlijk als sociaal-cultureel. (Vorige) levens zijn met elkaar verbonden door significante ervaringen, scharnierpunten die in aard variëren van grote voorspoed tot en met kommer en kwel.

De pijn in het been van Lola is het gevolg van haar incarnatie als Francis. Tijdens zijn leven krijgt Francis een probleem met een van zijn benen: zijn linker been wordt geamputeerd en uiteindelijk vervangen door een houten been. Doordat zijn gezonde been iets korter is dan het houten, loopt hij een klein beetje ongelijk. Door een ongeluk moet hij zijn been missen dat bekneld is geraakt op de kade van Normandië, in de haven van Le Havre op precies te zijn. Het betekent het einde van zijn glansrijke carrière als gepassioneerd balletdanser. Zijn benen betekenen alles voor hem, het houten been is slechts een kopie van de werkelijkheid, gevuld met onmacht.

MAESTRO DE BALLET

In een volgend beeld in de mediamieke film staat Francis midden in een grote langwerpige ruimte, een leslokaal met aan de lange zijde drie ramen waardoor gefilterd licht naar binnen valt. Gelijkertijd hoor ik krachtig repeterende geluiden: pok-pok, pok, pok-pok, pok. Geluid dat ik associeer met het ritmisch stampvoeten op een houten vloer van flamencodansers. Maar de bron van het geluid heeft een geheel andere oorsprong.

Francis, een maestro de ballet, de voorloper van Lola, is een man met ingehouden woede, driftig maar beheerst, ongeduldig en boos zonder zijn professie uit het oog te verliezen. Zijn houten been is debet aan zijn irritatie. Hij wil dat zijn leerlingen precies zo´n goede dansers worden als hij was in vroeger tijden. Daarom ook laat hij de stok keer op keer krachtig op de houten vloer neerkomen: pok-pok, pok, pok-pok, pok. Het is het geluid van de weemoed, de bevroren passie, de overleden wellust, het denkraam van zijn dromen, de wrede boosheid. Met de stok geeft hij de maat aan, streng en precies, en met elke pok zegt hij: ´zó moet het, en niet anders´. Francis is een van de beste balletleraren van Parijs, en heeft een privéschool. Door zijn handicap is hij een gekooide tijger geworden, en denkt: ooit wil ik het anders, áls ik opnieuw geboren zou kunnen worden zou ik weer willen dansen. Alles schreeuwt in hem om weer te kunnen dansen. Maar hij heeft geen kennis over vorige levens of van reïncarnatie.

Francis is fijn gebouwd en niet zo heel groot. Enigszins te vergelijken met de balletleraar in ´La Clase de danse´ (1873-1875) van de Franse impressionist Edgar Degas, maar dan meer kalend en vaak scheef leunend op een stok. Zijn werk als balletleraar geeft voldoening, maar kan zijn passie als danser niet stillen. Zijn leerlingen zijn traag, en langzaam van begrip, veel minder gemotiveerd dan hij als danser in vroeger tijden. Zijn lessen worden steeds strenger, hij is een generaal, dwingt, hij wil van zijn leerlingen kopieën maken van hemzelf. Zijn stok om het ritme aan te geven klinkt steeds harder op de planken vloer: pok-pok, pok, pók-pókk pókkk. Na verloop van tijd blijven nog maar enkele leerlingen over in het grote leslokaal.

STERVEN

Francis sterft na een tiental jaren. Hij is daardoor verlost van zijn zieke been, maar het been zit in zijn hoofd. Het geluid pok-pok, pok, pok-pok pok klinkt nog lang na in de ´dode´ oren van Francis. Het galmt nog lang in zijn ziel, woont zelfs in zijn ziel, als symbool van een kapot been en van een onafgemaakte carrière als danser in Parijs. De klank en het ritme van de stok op de houten vloer dreunt nog vele jaren na in zijn houten hemel, is permanent aanwezig in de astrale oren van de ziel. Francis zou een tijdje moeten rusten in de hemel, maar zijn hoofd zit nog vol pok pok.

Francis valt uiteindelijk in een diepe hemelse slaap. De goden gunnen hem rust, maar zijn ziel wordt kort daarna gewekt door mooie geluiden. Vreemd, hij hoort opnieuw pok-pok, pok, pok-pok, pok, maar het geluid is anders dan het pok in zijn hoofd. Hij zweeft als ziel zonder lichaam naar het pok pok-geluid. Het geluid is afkomstig van twee prachtige flamencodansers die hij ziet. Hij raakt verliefd op het geluid, onzichtbare tranen komen omhoog. Op die plaats wil hij opnieuw incarneren, een nieuw leven beginnen, als flamenco-danseres, als een faraona [i], om mooie pok pok te kunnen horen, om pok-pok te kunnen dansen, maar met gezonde benen.

JEREZ DE LA FRONTERA

Het land blijkt Spanje te zijn, de stad Jerez de la Frontera in Andalusië. Daar gaat hij naar toe, daar wil hij genezen van innerlijke pijn, als man of als vrouw, het zal hem om het even zijn. Hij wil eindelijk weer kunnen dansen. De Parijse man wordt Lola Flores, een vrouw met innerlijk een dozijn aan vrouwelijke en mannelijke impulsen. Lola Flores incarneert in Spanje om dansend haar verhaal te vertellen, het onbewuste verhaal van boosheid en pijn dat moet uitmonden in schitterende dansen en gezangen. Niemand weet dat één been een zorgenkind is met fantoompijn, ze vertelt het aan niemand. Alleen een vertrouwde arts weet er van. Lola zal en moet dansen, zal roem vergaren, zal van zich laten horen: pok-pok, pok, pok-pok, pok.

______________________
[i] La Faraona: De meer populaire benaming voor Lola Flore. Spaans: De vrouwelijke farao.
.

 

________________________________________________
Relevante artikelen die deel uitmaken van de serie
DOCUMENTO ARTE PARANORMAL – REENCARNACION

Antoni Gaudí: De ‘schizofrene’ passie van een Spaans genie
Isabel la Católica: Mijn vorige leven als promiscue non

Isabel la Católica: De seksuele bekentenissen van een Spaanse koningin
Lola Flores – Mijn vorige leven als Franse balletmeester
Lola Flores – Een geest klopte bij me aan
PC King – De hoofdse dienaren van de kalief
Ayrton Senna: Mijn vorige leven als Tibetaanse monnik
Vlinders kunnen niet Dadelen en Dadels kunnen niet Vlinderen

Mediumistic Journalism, paranormale onderzoeksjournalistiek, bevat tevens de series

DOCUMENTO ARTE MAFIA – MEDICO
DOCUMENTO ARTE MAFIA – JUSTICIA
DOCUMENTO ARTE MAFIA – QUIMICO
DOCUMENTO ARTE MAFIA – DESPOTISMO

DOCUMENTO ARTE PARANORMAL – CURA
DOCUMENTO ARTE PARANORMAL – PASADO & FUTURO
DOCUMENTO ARTE PARANORMAL – REENCARNACION
DOCUMENTO ARTE PARANORMAL – ARTE POR ARTE

 

 

Update 07-01-2018

__________________________________________________________________________________

© MARTIEN VERSTRAATEN
Psychic & mediumistic healer. Past life regression therapist.
Into practice since 1985 (Holland, Curaçao, Brazil, Spain).

Mediumistic journalist. Author.

Formerly professor of visual arts
HAN University of Applied Sciences,
Department of Visual Arts, Nijmegen, Holland.

Formerly professor of visual arts & metaphysical methodology
NHL University of Applied Science
Formerly Faculty of Education of the Leeuwarden Polytechnic,
Department of Visual Arts, Groningen/Leeuwarden, Holland.

Formerly governor of art and culture
Member of the board for Cultural Advice of the County of Groningen
Groningen, Holland
Member of the general board of the Groninger Museum
Groningen, Holland

_______________________________________________


DESTINATIONS
– Laboratory for Intuitive Intelligence
Spain – Holland – Curaçao – Brazil
CONSULTORIO PARANORMAL ANDALUCÍA
Jerez de la Frontera, Cádiz, Spain

www.martienverstraaten.com