Pauselijk enkelbandje voor Benedictus XVI

enkelband

Foto (detail): Wikipedia / Mangouste35

Normaal gesproken ben ik tegen enkelbandjes. Het is mode geworden om voormalige zedendelinquenten die hun penitentie hebben uitgezeten van een dergelijk bandje te willen voorzien. Tenslotte krijgen voormalige delinquenten van een niet-seksueel vergrijp zoals bancair wanbeleid, doffe doodslag of een mega bouwfraude ook geen enkelbandje te leen van een gemeente als – pak hem beet – Eindhoven.

Alle eigenlijk te veroordelen DNB- en DSB’ers, niet te verwarren met NSB’ers die eertijds hun land op een andere manier naar de klote hielpen, kunnen samen met moordenaars en fietsendieven die hun straf hebben uitgezeten dus straks gewoon in elke wijk hun riante kont in een fauteuil laten zakken. Geen burgemeester of minister van financiën die er naar kraait, eerder als bestuurder verheugd is om een notabele witteboordencrimineel in zijn of haar gelederen op te kunnen nemen. Ze mogen zelfs nabij een bank gaan wonen, terwijl de gelegenheid toch de dief maakt. Evenals hun voorgangers hielden en houden de laatste twee CDA-ministers van Justitie deze ongelijkheid qua wetgeving in stand, vervolgen amper tot niet ex-ministers van financiën die wegens DSB-genialiteit tot aan het kaakgewricht blijven schateren, en laten pausen in onbevlekte habijten eveneens ongemoeid.

Gelijke monniken, gelijke kappen, zou ik zo zeggen. Behalve als het niet uitkomt. De edelen met hun onderdanig geplaatste horigen incarneren nog steeds, alleen als miswijn in andere zakken.

Zoals te verwachten werd Paus Johannes Paulus II in 1985 geen strobreed in de weg gelegd tijdens zijn bezoek aan Nederland. Ook de huidige pauselijke minkukel en theologische kweker van Afrikaanse aids, Benedictus XVI, zou bij een bezoek aan Nederland van overheidswege naast Jo Gijsen in de witte celibataire doch promiscue watten worden gelegd.

Bij de huidige paus, als vertegenwoordiger op aarde van een confabulerend marionettentheater, opteer ik niet alleen voor een enkelbandje, maar stel tevens het dragen van een knellende penisband voor. Hierdoor wordt de glans (eikel) met open mond gedwongen nog lang kond te doen van voormalig tegenstribbelende misdienaars die het sacramentum animalium niet als aflaat wensten te ontvangen en de RK-bv juridisch de bel aanbonden.

Iedereen en alles laten ‘ontdopen’ zoals in België, zo brengt Jan Mulder van de Volkskrant ons onder de aandacht.

Opmerkelijk is dat 9/11 vreemd genoeg nooit in Vaticaanstad – in enigerlei vorm – plaatsvond, laten we zeggen: om als een geparodieerd 9/11-symbool pontificaal in de Sixtijnse Kapel te kunnen neerdalen. Het had voor een virus als het Afrikaans aidsvirus toch een koud kunstje moeten zijn om de weg terug naar huis te vinden, naar Rome, naar de Sixtijnse Kapel, de Heilige Stoel, de bakermat van alle theologisch schimmelinfecties die pauselijke al generaties lang welig tieren onder de zittende rokken. Eyghen haert is gout waert, zo zou het virus over zijn terugkeer naar de bron moeten hebben gedacht.

Alle wit- en zwartrokken, enkelbandjes incluis, hadden in een dergelijke virale clash met terugwerkende kracht kunnen imploderen, tot in alle eeuwigheid, amen.

Eind goed al goed, althans wat betreft het resultaat van een imaginair virale 9/11-day op en/of in Vaticaanstad.