Miguel de Cervantes, de Griekse redenaar die in Spanje incarneerde

Cervantes B blue 1
Foto (detail): Wikipedia / G. dallorto
Jaargang 12.
Column 1.58
 

 

Het nieuwe boek van Martien Verstraaten

ISABEL LA CATÓLICA: MI VIDA PASADA COMO CATHERINE, UNA MONJA PROMISCUA

 

Het volledige (Spaanstalige) verhaal van Miguel de Cervantes, de Griekse redenaar die in Spanje incarneerde” is een van de hoofdstukken in het boek dat in de loop van 2023 zal verschijnen bij een van de meest gerenommeerde Spaanse uitgevers. De Nederlandse uitgave wordt in 2024 verwacht.

In Deel I ontleedt de auteur als een messcherpe patholoog-anatoom, onthult als een bevlogen onderzoeksjournalist en beschrijft als een gepassioneerd romanschrijver het leven en de vorige levens, de reïncarnatie, van de overleden Spaanse historische figuren Lola Flores, Isabel la Católica, Antoni Gaudí, Tomás de Torquemada, Pablo Picasso, Saint Teresa van Ávila en Miguel de Cervantes.

In Deel II doet het medium en auteur verslag van de behandeling en genezing van ziekten of storingen van levende cliënten of patiënten. De casussen van Kor G., Jody O., Ricardo B., Filomena B., Cristiane O., Isabel S., en bovendien de vorige levens van de fameuze uroloog Dr. Aurelio Muñoz Villellas, laten zien hoe verkregen informatie door paranormale waarneming en regressies naar vorige levens succesvol wordt toegepast.

 

Fragment uit hoofdstuk 13.

Hoe kon ik weten dat Cervantes, een man uit de XVI eeuw stotterde? Dat kan iemand niet weten, behalve als hij een helderziende of medium is die berichten uit de andere wereld ontvangt, en ja ik ben een helderziende en een medium.
Cervantes heeft blijkbaar gepraat met Lola Flores, Gaudí, Picasso en Theresia van Ávila. Ze zullen hem gezegd hebben: “Miguel, als je Martien Verstraaten wilt bereiken dan moet je hem iets laten zien of iets in zijn oor fluisteren, iets waardoor hij vertrouwen in je krijgt. Dan gaat hij pas schrijven en een vorig leven van je in kaart brengen.”
Achteraf is mij opgevallen dat ‘de keuze’ van de overledene voor mij als médium voor een deel terug te voeren is naar een of meer punten van aandacht die we beiden gemeen hebben. Vaak ontdekte ik dat pas achteraf, zoals bij Theresia, het triviale, Picasso, de liefde, Gaudí, het religieuze. Het waarom van de keuze van Cervantes zal aan het eind zeker meer duidelijkheid geven.
Een tip van de sluier kan ik wel al lichten. Literair wil ik me uiteraard niet meten met Cervantes. Ik zou het ook niet kunnen, omdat in mijn dagbewustzijn ik het werk van Cervantes niet ken. Ik schrijf slechts als medium met weliswaar een grote voorliefde voor taal, maar een roman van mijn hand moet nog geboren worden.

(…) Het stotteren van Cervantes dat als motief moet worden gezien waardoor hij taal tot zijn God maakte en daardoor de Spaanse literatuur verrijkte, vond niet zijn oorsprong in een van de gegeven classificaties in vermelde medische handboeken. Het waren a priori geen genetische, neurobiologische, gedragsmatige, emotionele en omgevingsfactoren die als oorzaak moeten worden aangemerkt, maar spiritistische, desnoods extra sensorische.

 

 

 

 

Update 06-05-2023

__________________________________________________________________________________

© MARTIEN VERSTRAATEN
Psychic & mediumistic healer. Past life regression therapist.
Into practice since 1985 (The Netherlands, Curaçao, Brazil, Spain).

Mediumistic journalist. Author.

Occupied post
Professor of Visual Arts and Experimental Methods
Faculty of Education of the Nijmegen polytechnic “Gelderse Leergangen”
currently
HAN University of Applied Sciences, Arnhem and Nijmegen, The Netherlands

Professor of Visual Arts and Metaphysical Methodology of Learning
Faculty of Education of the Leeuwarden polytechnic “Ubbo Emmius”
currently
NHL University of Applied Sciences, Groningen and Leeuwarden, The Netherlands

Formerly governor of art and culture
Member of the board for Cultural Advice of the County of Groningen
Groningen, The Netherlands
Member of the general board of the Groninger Museum
Groningen, The Netherlands

_______________________________________________


DESTINATIONS
– Laboratory for Intuitive Intelligence
Spain – The Netherlands – Curaçao – Brazil
CONSULTORIO PARANORMAL ANDALUCÍA
Jerez de la Frontera, Cádiz, Spain

www.martienverstraaten.com