Chemo BV: Volkskrantjournalisten, Wageningen UR en de Voedingsmiddelen Maffia

ChemoBV 5

Foto (detail): Wiki / Chaerani

DOCUMENTO ARTE MAFIA – QUIMICO 7


E-nummers zijn gezond, want het tegendeel is niet bewezen. Light frisdranken worden, ondanks duimendikke rapporten, niet als dikmakers beschouwd, want dat is niet bewezen. Extracten van de Japanse krentenboom (Hovenia dulcis) helpen niet tegen katers, het is niet bewezen, ondanks dat het extract in China al 500 jaar met succes gebruikt wordt. Wil de burger verder geïndoctrineerd worden, dan is het zaak om ‘onderzoeks’-journalisten van de Volkskrant te volgen met in hun voetspoor hoererende Wageningse wetenschappers die wekelijks de revue passeren.

Een interessante vraag zou zijn: koopt of huurt Wageningen UR als een DWDD wekelijks journalisten in van de Volkskrant, of bestelt de Volkskrant wekelijks de wetenschappelijke opiniemakers van Wageningen UR? En een nog interessantere vraag is: welke multinationals zouden de ‘onafhankelijke’ Volkskrant wellicht materieel of immaterieel sponsoren?

De Volkskrant laat op 7 september 2017 Raymond Gianotten aan het woord, een 44-jarig zoet alfamannetje van de Nederlandse Vereniging Frisdranken, Waters en Sappen (FWS). Dan weet je voor meer dan honderd procent dat jong en oud frisdranken moet drinken om gezond en gelukkig te worden, en dat kwalijke effecten van bijvoorbeeld aspartaam, de zoetstof in lightproducten, voor FWS ‘spookverhalen’ zijn.

De Volkskrant dekt zonder enig tegengeluid Gianottens verhaaltje over de effecten van kunstmatige zoetstoffen, door Kees de Graaf, hoogleraar Sensoriek en Eetgedrag van Wageningen UR, (opnieuw) op te trommelen, die als een mantra oreert dat ‘het niet bewezen is’ dat aspartaam mensen aanzet tot meer eten. Ook De Graaf haalt wetenschap als Grote Legitimator van stal voor onderzoeken die vaak een hoeveelheid methodologische en ‘belangen-gerelateerde’/psychologische bias incorporeren waar super orkaan Irma steil van achterover zou slaan, om van confabulerende bias maar niet te spreken. De uitkomsten van bijvoorbeeld Industry Sponsored onderzoeken geven een compleet ander (onjuist) statistisch beeld dan Non-Industry Sponsored of FDA reviewed (unpublished) onderzoeken (NtvG 2012. Het Evidencebeest: Selective Serotonin Reuptake Inhibitors for children). We worden dus massaal om de tuin geleid.

Ook Loethe Olthuis die al jaren de Volkskrant omarmt blijkt te vaak te familiair te zijn met de Grote Legitimator, de vermeende wetenschap. Als een Moeders wil is wet lijkt Olthuis van leer te trekken, en de Grote Legitimator (lees: de toegepaste en belangen-gerelateerde voedingswetenschappen en vertegenwoordigers) veelvuldig een warm hart toe te dragen.

Er is weinig tot geen kritiek te horen op haar boek Zin en onzin in de supermarkt, niet van RTL, nog van Libelle-blaadjes. Feit is dat naast het oplepelen van encyclopedische feiten er een voorliefde blijft bestaan voor… de supermarkt. Het boek is dan ook per saldo een aanrader, bijna verplichting, om naar de supermarkt te moeten blijven gaan. Voor vlees ben je beter af in de supermarkt dan bij de slager, want een slagerij heeft heel vaak geen keurmerken. O ja? Magnetronmaaltijden zijn niet heel erg slecht. O ja, ook interessante info! Het maakt volgens Loethe ook niet uit of groente uit pot of blik komt. Zozo Loethe, uit blik, een supermarktblik wellicht? En in welke supermarkt verkopen ze magnetronmaaltijden waar je niet gelijk van over je nek gaat?

Heeft Olthuis zelf nooit smakelijk gegeten? Kan me niet herinneren ooit één kantenklare maaltijd of supermarktpizza met analoge kaas (honderden miljoenen kilo´s nepkaas per jaar in NL), een schande voor het gehemelte, gekocht te hebben waar ik niet diep ongelukkig van werd. Olthuis schreef haar boek voor de brave consument die tóch niet zelf kookt of amper. Slim boekje voor de (super)markt. Vis dan, juist, goed af in de supermarkt, dat dachten we al, keurmerk supermarktvis? O ja, en de AH-kweekzalm dan, uit de kunstmatige baggervelden van Chili of Noorwegen, die een beroerder leven leidt dan een getraumatiseerde IS-slavin in Syrië. Dan toch maar vlees met Loethe: het eten van biologisch in plaats van gangbaar vlees maakt voor haar niet veel uit. De blinde vinken met grauwe staar dus van een van supers waar je tong bijziend van wordt? Zijn Loethes’ smaakpapillen soms 30 jaar geleden geamputeerd? Ook bij Olthuis, ondanks de misleidende titel van haar boek, is op enkele uitzonderingen na er een duidelijke voorliefde voor de grootgrondbezitters van onze voeding, de supermarkt. Vermeende wetenschappelijke testen als Grote Legitimator gedogen met veel bias de prut wat op het bord van de consument komt te liggen, de Volkskrant waardig.

Prof. dr. Yvo Smulders, hoogleraar Interne Geneeskunde VUmc, heeft met Het Evidencebeest, de video-culminatie van een wetenschappelijk onderzoek, wereldgehakt gemaakt van de slaafse volgelingen van evidence based medicine (EBM), en tevens MOL-en (Medical Opinion Leaders) met de grond gelijk gemaakt. Het onderzoek en conclusies van Smulders werd voor elk (ook niet-wetenschappelijk of wellicht complementair) karretje gespannen, zo berichtte hij mij enige jaren geleden. Yvo Smulders, een bevlogen man, die als een Bob Smalhout, de vroegere hoogleraar anesthesist en bekend van ‘De dood op tafel’, de beroepsgroep niet ontziet en man en paard noemt. Bezat elke wetenschapper maar één procent van Smulders’ inborst. Na zijn onderzoek kan, in ieder geval epidemiologisch, niemand meer met droge ogen roepen: daar is geen enkel bewijs voor (om er praktisch op te kunnen varen) (NTvG Podium 10 feb 2012, fragment op 39 seconden).

Smulders’ methodiek van onderzoek en conclusies naar Evidence laat zich toepassen naar elk ander wetenschappelijk vakgebied. Wél evidence is er dat vroeg-demente of gepensioneerde hoogleraren voor een symbolische grijpstuiver wekelijks een weg van ‘eer’ naar de Volkskrant hebben gevonden. Vanaf een van mijn eerste Chemo BV-column, Chemo BV: De Katans van de Wageningen University & Research-doctrine, kon ik zonder enige moeite al een driedubbel kwartet aan ‘Daar is geen bewijs voor-‘wetenschappers’ traceren. Deze wetenschappers, die slechts hun eigen bij elkaar gesprokkeld bewijs erkennen: Martijn Katan, Ivonne Rietjens, Martin van den Berg, Tiny van Boekel, Frans Kok, Frans van Knapen, Paul Overgaauw en Dick Groothuis, liet ik alvast de revue passeren.

Dat wat wetenschap moet heten, is te vaak verworden tot een ordinaire WK-belangenclub die met en zonder bias zijn eer verkwanselt of danst naar de pijpen van Vrouwe pecunia.

Over bewijslast gesproken, het is ook niet bewezen dat De Graaf een druiloor is, ondanks dat we dat al vele jaren weten. Zijn aannames over de herkomst van smaakontwikkeling tijdens de prenatale periode raken kant nog wal of zijn op zijn minst verre van volledig. De Graaf doet aan Sensory Science, maar blijkt weinig analoge kaas gegeten te hebben van de oorsprong van de zintuigen. Zijn concept over smaakontwikkeling tijdens de prenatale fase maakt duidelijk dat hij geen enkele extrasensorische notie heeft hoe en wanneer de indaling van de geest (de hij of zij, de entiteit, die de eigen smaak in de incarnatie meebrengt) in de vrucht plaatsvindt, en bijgevolg op welke manier de verdere ontwikkeling van sensorische aspecten zich voltrekt.

Het is ook niet bewezen dat Kees zijn vrouw tijdens het orgasme steeds aan een andere man moet denken die niet de tattoo van een Grote Legitimator op zijn Wageningse lul heeft laten kerven. Het is ook niet bewezen, al wordt in lactatiekringen het wel vermoed, dat Kees een wetenschappelijk erectie krijgt als het woord FrieslandCampina omhoogkomt.

We hebben hoogleraren in alle maten en soorten. De Volkskrant heeft ooit de keuze gemaakt, wanneer weten we niet, om de jongens die aan Wageningen UR verbonden zijn of die op zijn minst Wageningen-minded zijn, in te lijven. Men kan in Rotterdam wonen en toch Ajax-fan zijn, heel simpel.

Gisteren dan echter een schitterend kritisch artikel in Opinie van Han van der Maas, hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Blijkbaar had ook Van der Maas zich gisteren hevig gestoord aan het frisdrank-gezwets van Raymond Gianotten, aan Van der Graaf zijn geblaat, en misschien nog meer aan de journalistieke lobbyisten Pieter Hotse Smit en Gijs Beukers. In zijn artikel over vermeende schadelijke effecten voor kinderen onder 15 jaar bij het bezoeken van een bioscoop (art. 240a), deelt Van der Maas en passant enkele rake klappen uit naar de frisdrankindustrie. Hij vergelijkt de film Basic Instinct met het aanschaffen en drinken van frisdrank. De film komt goed weg, negatieve invloed: 0. Geen centje pijn. Over frisdrank, eikel Raymond Gianotten en zijn gevolg ten spijt, schrijft Van der Maas:

Ter vergelijking: er is zeer sterk bewijs voor de zeer schadelijke invloed van frisdrank op kinderen en ook weer volwassenen. Overgewicht is een groot probleem onder Nederlandse 15-jarigen. Maar een kind van 8 kan zonder problemen en zonder ouderlijk begeleiding zich zo een liter levensgevaarlijke frisdrank aanschaffen.

Ook in de voedingsmiddelenindustrie is de strategie van Rockefellers en Carnagie´s Foundation, de machinaties in de petrochemische en farmaceutische industrie, duidelijk te herkennen. De consument wordt gemanipuleerd en geïndoctrineerd, universiteiten en wetenschappers ingelijfd, de media beïnvloed, en finally, journalisten en schrijvers als slaven aan zich gebonden.

 

_________________________________________
Relevante artikelen die deel uitmaken van de serie
DOCUMENTO ARTE MAFIA – QUIMICO

Chemo BV: Van migrainespecialist Michel Ferrari krijg je gegarandeerd hoofdpijn
Chemo BV: De verdunde gaskamerlucht van toxicologen Paul Borm en Flemming Cassee Chemo BV: De gapende mond van farmaceutisch geneeskundige Henk Jan Out
Chemo BV: Volkskrantjournalisten, Wageningen UR en de Voedingsmiddelen Maffia
Chemo BV: De zwarte magiërs en alchemisten van Johnson & Johnson tot Chemours/DuPont
De Chemo BV: De lullige parasitaire zoönose van Frans van Knapen, en de mannen van Overgaauw Advies
Chemo BV: De Katans van de Wageningen University Research-doctrine
Chemo BV: Kroniek van een aangekondigde onnatuurlijke dood
Een bepaald soort goedje
O reinste der schepselen

Mediumistic Journalism, paranormale onderzoeksjournalistiek, bevat tevens de series

DOCUMENTO ARTE MAFIA – MEDICO
DOCUMENTO ARTE MAFIA – JUSTICIA
DOCUMENTO ARTE MAFIA – QUIMICO
DOCUMENTO ARTE MAFIA – DESPOTISMO

DOCUMENTO ARTE PARANORMAL – CURA
DOCUMENTO ARTE PARANORMAL – PASADO & FUTURO
DOCUMENTO ARTE PARANORMAL – REENCARNACION
DOCUMENTO ARTE PARANORMAL – ARTE POR ARTE

_________________________________________________

 

TOEGEVOEGD 13-09-2017

ZEMBLA 13-09/2016

Suikerindustrie Amerika betaalde wetenschappelijk onderzoek

“De suikerindustrie in Amerika heeft jarenlang geprobeerd wetenschappelijk onderzoek naar de risico’s van suiker op hart- en vaatziekten te beïnvloeden. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Californië, dat maandag is gepubliceerd in het Amerikaanse vakblad JAMA Internal Medicine. Voor het onderzoek werden duizenden oude documenten geanalyseerd waaruit onder andere blijkt dat John Hickin, een belangrijke bestuurder uit de suikerindustrie in 1964 al probeerde de publieke opinie over suiker te beïnvloeden via onderzoek en informatie.”

 

TOEGEVOEGD 09-01-2018

DE VOLKSKRANT VERSUS THE GUARDIAN

Zo kritiekloos de Nederlandse Volkskrant, zo maatschappijkritisch de Britse krant The Guardian. De Volkskrant slooft zich uit foute wetenschappers een kritiekloos platform te bieden. The Guardian daarentegen laat geen kans onbenut de verziekers van de nationale gezondheid sinds aeonen het vuur aan de schenen te leggen, zoals op 2 januari jl.

THE GUARDIAN 02-01-2018

The Guardian, toonaangevend voor onderzoeksjournalistiek, maakt met één pennenstreek gehakt van Volkskrant-ontboezemingen over ´giftvrij´-gif door adepten als Frans Kok. De schandelijke Volkskrant, journalistiek rechts in een links jasje, laat werkelijk geen kans onbenut wetenschappers pro multinational aan het woord te laten, maandelijks, wekelijks, dagelijks.

Dan Parker, gedurende 20 jaar een succesvolle advertising executive van suiker-minded companies als Coca Cola en McDonalds, vergelijkt in het artikel van The Guardian de strategie van de voedingsindustrie met die van Big Tobacco.

Former advertising executive reveals junk food-pushing tactics
Dan Parker, who was a successful advertising executive earning his living promoting Coca Cola and McDonalds, told the Guardian in his first interview that the food industry is behaving like Big Tobacco. “I think what the food industry does now will define where it lands. If it behaves like tobacco it will end up being treated like tobacco. And I think it is behaving like tobacco,” said the former industry insider.

 

Update 04-01-2018

__________________________________________________________________________________

© MARTIEN VERSTRAATEN
Psychic & mediumistic healer. Past life regression therapist.
Into practice since 1985 (Holland, Curaçao, Brazil, Spain).

Mediumistic journalist. Author.

Formerly professor of visual arts
HAN University of Applied Sciences,
Department of Visual Arts, Nijmegen, Holland.

Formerly professor of visual arts & metaphysical methodology
NHL University of Applied Science
Formerly Faculty of Education of the Leeuwarden Polytechnic,
Department of Visual Arts, Groningen/Leeuwarden, Holland.

Formerly governor of art and culture
Member of the board for Cultural Advice of the County of Groningen
Groningen, Holland
Member of the general board of the Groninger Museum
Groningen, Holland

_______________________________________________


DESTINATIONS
– Laboratory for Intuitive Intelligence
Spain – Holland – Curaçao – Brazil
CONSULTORIO PARANORMAL ANDALUCÍA
Jerez de la Frontera, Cádiz, Spain

www.martienverstraaten.com