De casus Filomena: Een Braziliaanse geneest van extreme watervrees door herbeleving van haar vorige leven als Arawa, een Thais meisje

CliffTravellOcult2
CliffTravellOc2
Jaargang 12.
Column 1.45
 

 

Het nieuwe boek van Martien Verstraaten

ISABEL LA CATÓLICA: MI VIDA PASADA COMO CATHERINE, UNA MONJA PROMISCUA

 

Het volledige (Spaanstalige) verhaal van “De casus Filomena: Een Braziliaanse geneest van extreme watervrees door herbeleving van haar vorige leven als Arawa, een Thais meisje” is, in het Spaans, een van de hoofdstukken in het boek dat augustus 2023 is verschenen bij uitgeverij Caligrama (Lantia Publishing) in Sevilla, Spanje. Het boek is inmiddels genomineerd voor de internationale award PREMIO TALENTO. Uitgaven in andere talen, inclusief het Nederlands, zullen ongetwijfeld volgen.

In Deel I ontleedt de auteur als een messcherpe patholoog-anatoom, onthult als een bevlogen onderzoeksjournalist en beschrijft als een gepassioneerd romanschrijver het leven en de vorige levens, de reïncarnatie, van de overleden Spaanse historische figuren Lola Flores, Isabel la Católica, Antoni Gaudí, Tomás de Torquemada, Pablo Picasso, Saint Teresa van Ávila en Miguel de Cervantes.

In Deel II doet het medium en auteur verslag van de behandeling en genezing van ziekten of storingen van levende cliënten of patiënten. De casussen van Kor G., Jody O., Ricardo B., Filomena B., Cristiane O., Isabel S., en bovendien de vorige levens van de fameuze uroloog Dr. Aurelio Muñoz Villellas, laten zien hoe verkregen informatie door paranormale waarneming of regressies naar vorige levens succesvol wordt toegepast.

 

Fragment uit hoofdstuk 18.

De Britse psychiater Denys Kelsey (1917-2004), echtgenoot van het beroemde medium Joan Grant (1907-1989) die Winged Pharaoh (Grant 1937) schreef, en die als eerste professional in zijn tijd cliënten via regressies naar vorige levens bracht (Kelsey 2007), vergeleek zijn werk als psychiater en als reïncarnatietherapeut als volgt: In a maximum of twelve hours of regression therapy, I can accomplish what will take a psychoanalyst in three years.

(…) DE GEESTENWERELD

Filomena had angsten, waarvan traumatische angst voor water het hoogst ‘scoorde’. Filomena, een Braziliaanse uit Salvador da Bahia, meldde zich bij mij nadat ze kennis had genomen van Portugeestalige artikelen op het wereldwijde web over mijn leven en werk als paragnost en medium. Echter, haar geesten bleken een bijzondere weg te hebben uitgestippeld haar naar mij te dirigeren. Een van Filomena´s bevriende collega´s uit het academische circuit adviseerde haar om voor de behandeling van angsten contact op te nemen met Eunice Tabakoff, actueel naam voerend als Maria Euniké Santos, een vooraanstaande psychoanalytica en erudiete wetenschapper in Salvador da Bahia, die van 1976 tot 2004 professor adjunto was geweest aan de UFBA – Universidade Federal da Bahia.

(…) Bij Filomena´s zoektocht op het web naar psychoanalytica Eunice Tabakoff kwam gelijktijdig mijn naam als paragnost, medium en reïncarnatiespecialist in beeld. Het toeval wilde dat de wegen van Eunice/Maria Euniké en mij zich in voorbije jaren meermalen hadden gekruist, zowel beroepsmatig als privé.

DOCUMENTO ARTE PARANORMAL
READING VORIGE LEVENS

 

(…) HET THAISE WATER: EEN VORIG LEVEN VAN FILOMENA

In een van haar vorige levens was de entiteit die we nu als Filomena kennen een jonge vrouw, levend in Thailand. Ze was vrij klein van gestalte, waardoor ze nog jonger leek dan dat ze in werkelijkheid was: fysiek leek ze op een tiener of jongvolwassene. Haar huid was schitterend, zacht, egaal en tevens lichtbruin van kleur, haar eveneens zachte haren, bruin van kleur, waren lang en golvend: een astrologisch gevolg van een goed geaspecteerde en goed geplaatste Venus in haar toenmalige horoscoop.

(…) Arawa was een water-meisje, Arawa´s vriend was het water. Ze kon met het water praten alsof het een mens was. Vaak liep Arawa naar een hoge rots die boven de zee uitstak, van waaruit ze de diepte in kon duiken. Het duiken betekende veel voor haar. De duik was steeds de bevestiging van een gedachtegang die ze eerder die dag had gehad. Op haar weg naar de rots bij de baai werkte haar hersenen onophoudelijk, en stelde ze zich altijd één van vele vragen. Vragen, zoals: zijn dieren ook mensen, is de lucht gelukkig, kunnen dieren mij horen, heeft de zon een moeder, kan het vuur duiken, en wonen er ook lianen in mijn hoofd?

 

 

 

 

Update 09-08-2023

__________________________________________________________________________________

© MARTIEN VERSTRAATEN
Psychic & mediumistic healer. Past life regression therapist.
Into practice since 1985 (The Netherlands, Curaçao, Brazil, Spain).

Mediumistic journalist. Author.

Occupied post
Professor of Visual Arts and Experimental Methods
Faculty of Education of the Nijmegen polytechnic “Gelderse Leergangen”
currently
HAN University of Applied Sciences, Arnhem and Nijmegen, The Netherlands

Professor of Visual Arts and Metaphysical Methodology of Learning
Faculty of Education of the Leeuwarden polytechnic “Ubbo Emmius”
currently
NHL University of Applied Sciences, Groningen and Leeuwarden, The Netherlands

Formerly governor of art and culture
Member of the board for Cultural Advice of the County of Groningen
Groningen, The Netherlands
Member of the general board of the Groninger Museum
Groningen, The Netherlands

_______________________________________________


DESTINATIONS
– Laboratory for Intuitive Intelligence
Spain – The Netherlands – Curaçao – Brazil
CONSULTORIO PARANORMAL ANDALUCÍA
Jerez de la Frontera, Cádiz, Spain

www.martienverstraaten.com