Zonen zonder god: Egyptische en andere mestkevers

Goden

Foto (detail): Wikimedia / Coyau

Op weg naar het Spaans ontbijtcafé loop ik langs de overvolle kubusvormige sinaasappelbak van de groenteboer en moet denken aan natuurkundige Robert Dijkgraaf, de godenzoon die sinds 2012 het Institute for Advanced Study in Princeton aanstuurt, eens de thuisbasis van Einstein, Gödel en Oppenheimer. In een van zijn colleges voor DWDD University in de Amsterdamse Westergasfabriek leerde Dijkgraaf ons dat de energie in één sinaasappel voldoende is om polderland Nederland een jaar van stroom te kunnen voorzien.

Ik begrijp het, terwijl zonder theistisch besef van een godheid met persoonlijke baard het voor menigeen onnavolgbaar onbegrijpelijk is waaruit het hele bestaan bestaat. In navolging van Hegel en Heine verklaart Nietzsche dat God dood is, waardoor met Heidegger en Sartre ruimte wordt geschapen voor wie of wat in de plaats van de baardige God kan komen, al was het alleen maar om Dijkgraafs sinaasappelen met verwondering te beschouwen.

De inhoud van de drie kubieke meter sinaasappelbak van de groenteboer herinnert me steeds aan de goddelijke natuurkracht die ons omringt, de kernkracht, occult manifest in de atomen van één sinaasappel. Maar nog meer in twee sinaasappelen, in honderd, in alle sinaasappelen van Andalusië opgeteld bij alle mandarijntjes in Mantsjoerije, in de bloeddoorlopen bloedsinaasappelen op Malta die naast Franse handperen uit de Dordogne in ranke torentjes zijn opgetast, om de rood kokende stoofpeertjes niet te vergeten, en de atomen van het hout van alle sinaasappelballenbakken ten zuiden en ten noorden van de evenaar op zowel het oostelijk als het westelijk halfrond.

Opmerkelijk is dat het atomaire paradijs Aarde voornamelijk bestuurd wordt, zeker internationaal, door hordes zonen zonder god.

De atomaire kernkracht bevindt zich namelijk ook in het houten handvat van de politieke zaag waarmee de Washington Post-journalist Jamal Khashoggi onder regie van de Saoedi-Arabische kroonprins in stukken kon worden gezaagd. De adolescente keukentulbandfreak wist als geen ander dat ontaarde zonen zonder god als Donald Trump en de bestuurlijke kooplieden van de Europese Unie hem geen strobreed in de weg zouden leggen.

Zonen zonder god. Wegkijken van moord of ander menselijk vergrijp is het beproefde recept van dictator en zwakkeling die allen dezelfde genen in hun hart ontberen. Door weg te kijken van de moord op Jamal Khashoggi en van de oorlog in Jemen, 85.00 kinderen geslachtofferd, kan de export van wapens door de VS van Donald Trump, 460 miljard dollar, worden bestendigd.

Zowel Elie Wiesel als Albert Einstein vonden, vrij vertaald: dat stilzwijgen de kwelgeest aanmoedigt en nooit de gekwelde, en de wereld niet alleen wordt vernietigd door degenen van het kwaad, maar door degenen die niets doen.

Zonen zonder god. Nederland, het land waar per vergissing ik eens incarneerde, met een relatief restrictief wapenexportbeleid naar Saoedi-Arabië, blijft zich verschuilen achter de Europese Unie: een (SP)motie voor een bindend embargo in 2017 werd weggestemd. Rutte II (socialist (!) Bert Koenders, Buitenlandse Zaken) noemde met veel meel in de mond een nationaal embargo zinloos: Het zou contraproductief werken in de Europese Unie.

De wereld wordt geregeerd door zonen zonder god die als parasitaire mestkevers zich voeden met de uitwerpselen van anderen.

Zonen zonder god. El País, een van de gezaghebbende Spaanse kranten, meldde gisteren dat een van de zonen zonder god van de Katholieke kerk, de priester Joaquín Galán Pino, in 1988 een 10-jarig meisje verkrachtte. De veroordeelde priester waarvan het vonnis niet werd bekendgemaakt, kwam niet in de gevangenis maar werd pastoor even verderop in Serradilla del Arroyo, welke pastoor nu deel uitmaakt van een commissie van de rechterlijke vicaris van het bisdom Salmantino die seksueel misbruik van priesters moet beoordelen.

Waarom worden deze eikels door de onvoorzichtige voorzienigheid of door Lipika, de vermeende Heren van Karma, op sleutelposities geplaatst, waardoor Kerk en Staat én Commercie er door worden geregeerd?

Zonen zonder god. Nederlandse rechters bepaalden dat de agenten die werden aangeklaagd en later veroordeeld voor de dood van Mitch Henriquez anoniem konden blijven door hen af te schermen met de aanduiding DH01 en DH02. Klassenjustitie door de rechterlijke macht wanneer het beroepsmatig aangetrouwde familie betreft: OM of de politie. Verdachten die een door opgehoopte volkswoede groter risico liepen als Volkert van der G. de moordenaar van Pim Fortuyn, en Robert M. die baby’s en peuters misbruikte, werden niet afgeschermd.

Zou het misschien kunnen zijn dat de zittende, staande en desnoods de languit liggende magistratuur in vorige levens criminelen waren, en nu met witte boord of witte bef op dezelfde manier, maar anders, anderen naar het leven staan?

Zonen zonder god. Jos Silvis, de rechter die in de Schiedammer parkmoord Cees Borsboom ten onrechte veroordeelde en voor jaren de gevangenis in jaste, een gerechtelijke dwaling van de betere soort, werd als beloning benoemd als rechter bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. En of dat nog niet genoeg was, benoemde de ministerraad (lees: MP Rutte van VVD-huize) dit heerschap daarna in de functie van procureur-generaal bij de Hoge Raad der Nederlanden, vaker beschouwd als een Hoog College van Staat, dat hoe bizar, onder meer gerechtelijke dwalingen moet beoordelen.

Horoscopen van criminelen en van hoeders van de rechtstaat mij bekend, blijken op een enkel astrologisch ingaand of uitgaand aspect na namelijk nagenoeg gelijk.

Zonen zonder god. Het Nederlandse Openbaar Ministerie in zijn geheel, zowel naar binnen als naar buiten is besmet met een heftig ego-virus, organisatorisch verrot tot op het bot waarbij critici worden gekleineerd en geïntimideerd en integriteit ver te zoeken is (NRC, 2018) en de oud-procureur-generaal Marc van Nimwegen een relatie verzweeg met de door hem benoemde Marianne Bloos, hoofdofficier van justitie van het functioneel parket. Wetenschapsfilosoof Ton Derksen die met het boek Lucia de B. Reconstructie van een gerechtelijke dwaling hielp Lucia de Berk uit de klauwen van de zonen van de goden te bevrijden. In de Deventer moordzaak over Ernest Louwes, schreef hij in Filosofie.nl: “Toen ik de zaak-Louwes ging bestuderen, kwam ik echter tot de conclusie dat Louwes niet had gelogen en het OM wel, 23 keer zelfs.” Derksen die het vergrootte ego van het OM eens schilderde, moet als specialist worden beschouwd voor het ontbloten van het OM dat nog het beste met een giftig moeras kan worden vergeleken.

Ook uit regressies naar vorige levens blijkt dat criminelen en hoeders van de rechtstaat – vertegenwoordigers van politie, Openbaar Ministerie en de rechterlijke macht – meer dan eens uit hetzelfde hout gesneden zijn.

Zonen zonder god. Jeroen Pauw, die in Pauw wekelijks dezelfde publiciteitsgeile wijsneuzen als priester Antoine Bodar bij elkaar harkt die met een klerikaal orgasme niet weg te branden is van de platte beeldbuis. Bodar die Ethiopië hoog heeft zitten blijkens zijn raaskal dat men daar geen last heeft van personen die aan geslachtsverandering willen doen. Niet verwonderlijk, in acht nemende dat in Ethiopië op homoseksualiteit 15 jaar gevangenis staat. Bodar die ook vindt dat misbruikende priesters ‘slechts’ vier procent van het priesterbestand bedraagt. ‘Quizmaster’ Pauw die tv-kijkend Nederland meeregeert, is minder dan een halve godenzoon, maar geeft in ruil voor kijkdichtheid platform aan Rome-getrouwe fascisten als Bodar voor het grof vertekenen van de werkelijkheid.

Ook in vermeende wetenschap, bolstaand met vertekende en misleidende bias in opdracht van het grote geld, multinationals met de farmaceutische en de voedingsmiddelen industrie in de voorste gelederen, leven parasitair hele en halve mestkevers.

Zonen zonder god. De voorhoedespelers van de farmaceutische industrie zoals Michael Ferrari, de Nederlandse migrainespecialist waar je hoofdpijn van krijgt. De Katans van Wageningen University & Research die tot over de oren in de commercie zijn ondergedompeld. Frank Brus, de ‘peutermelk’-arts bij Danone-Nutricia’ die welhaast gezonde vrouwenborsten zou moeten amputeren. De pas afgestudeerde wetenschapsjongens die zich door Bayer-Monsanto laten fêteren. Huisartsen en psychiaters die jaarlijks zich door de farmacie in de watten laten leggen met snoepreisjes en wetenschappelijke congressen, in ruil voor het beschikbaar stellen van hun praktijk voor het promoten van peperdure medicamenten.

Zonen zonder god. Bij het Van Gogh Museum en bij de Rabobank afdeling ‘Kunsten’, beiden farizeeërs onder de kunsten, vallen nog net geen doden. Hoewel, bij de Rabobank zijn al heel wat renteswaps-lijken uit de kast gevallen. Daarom bij deze bankier ook het accent op kunst: de witte boorden moeten kraakhelder worden witgewassen.

Een tijdje terug sprak ik Vincent zelf die me vertelde dat hij vanaf gene zijde wekelijks de commerciële shit moet aanzien van het museum in Amsterdam dat aan hem gewijd is. Hem kennende, hij was de schilderende predikant in de Borinage en is dat altijd gebleven, is hij terecht des duivels hoe er met zijn erfgoed gesjacheld wordt. Een grotere schande kan men zich bijna niet voorstellen. Als het aan hem ligt snijdt hij nog vandaag alle doeken uit de lijst met hetzelfde scheermes waarmee hij zijn oor afsneed, om ze vervolgens onder te brengen in een museum waarvan bestuurders niet als farizeeërs van de kunst vette ego- en dollartekens in hun ogen hebben staan.

Zonen zonder god in een wereld die beter verdient. De moord op Jamal Khashoggi en één sinaasappel van Robert Dijkgraaf getuigen daar van.