Pablo Picasso: Een Afrikaanse magiër incarneerde in Spanje

Picasso
Foto (detail): Wikipedia / Mar11
Jaargang 12.
Column 1.48
 

 

Het nieuwe boek van Martien Verstraaten

ISABEL LA CATÓLICA:
MI VIDA PASADA COMO CATHERINE, UNA MONJA PROMISCUA

 

Het volledige (Spaanstalige) verhaal van “Pablo Picasso: Een Afrikaanse magiër incarneerde in Spanje” is een van de hoofdstukken in het boek dat in de loop van 2023 zal verschijnen bij een van de meest gerenommeerde Spaanse uitgevers. De Nederlandse uitgave wordt in 2024 verwacht.

In Deel I ontleedt de auteur als een messcherpe patholoog-anatoom, onthult als een bevlogen onderzoeksjournalist en beschrijft als een gepassioneerd romanschrijver het leven en de vorige levens, de reïncarnatie, van de overleden Spaanse historische figuren Lola Flores, Isabel la Católica, Antoni Gaudí, Tomás de Torquemada, Pablo Picasso, Saint Teresa van Ávila en Miguel de Cervantes.

In Deel II doet het medium en auteur verslag van de behandeling en genezing van ziekten of storingen van levende cliënten of patiënten. De casussen van Kor G., Jody O., Ricardo B., Filomena B., Cristiane O., Isabel S., en bovendien de vorige levens van de fameuze uroloog Dr. Aurelio Muñoz Villellas laten zien hoe verkregen informatie door paranormale waarneming of regressies naar vorige levens succesvol wordt toegepast.

 

Fragment uit hoofdstuk 9.

HET BEGIN

Picasso is vijf jaar oud. Hij heeft de eerste ervaring die, zonder dat hij zich er bewust van is, stamt uit een Afrikaanse incarnatie. Het is vroeg in de ochtend, een zonnige dag, de deur van het huis staat wagenwijd open. Kleine Pablo is zijn vader en moeder alvast vooruit gelopen, en blij als hij is maakt hij een vreugdedansje op de keitjes voor hun Malageense huis.

Het zijn geen geijkte kinderlijke dansbewegingen gekopieerd van wat hij thuis of elders gezien zou hebben, maar bewegingen die voor de gewone toeschouwer overkomen als vreemde capriolen. Elke professionele dansleraar zou zijn naar links en rechts springende, ogenschijnlijk a-ritmische bewegingen, zeker hebben gekwalificeerd als niet westers van oorsprong. En elk professioneel medium zou zijn ogenschijnlijk a-ritmische dansjes zeker hebben gekwalificeerd als de kenmerken van een rituele Afrikaanse dans. Nog vaak zal Picasso tijdens zijn kindertijd deze gestroomlijnde ‘capriolen’ ten toon spreiden, en nog vaak, tot aan zijn dood toe, zal Afrika zijn leven beïnvloeden.

In een opvolgend extrasensorisch beeld laat de jonge Pablo, intussen adolescent, me zien dat hij zich herhaaldelijk aan een ijzeren rekstok optrekt.

 

 

 

 

Update 18-01-2022

__________________________________________________________________________________

© MARTIEN VERSTRAATEN
Psychic & mediumistic healer. Past life regression therapist.
Into practice since 1985 (Holland, Curaçao, Brazil, Spain).

Mediumistic journalist. Author.

Formerly professor of visual arts
HAN University of Applied Sciences,
Department of Visual Arts, Nijmegen, Holland.

Formerly professor of visual arts & metaphysical methodology
NHL University of Applied Science
Formerly Faculty of Education of the Leeuwarden Polytechnic,
Department of Visual Arts, Groningen/Leeuwarden, Holland.

Formerly governor of art and culture
Member of the board for Cultural Advice of the County of Groningen
Groningen, Holland
Member of the general board of the Groninger Museum
Groningen, Holland

_______________________________________________


DESTINATIONS
– Laboratory for Intuitive Intelligence
Spain – Holland – Curaçao – Brazil
CONSULTORIO PARANORMAL ANDALUCÍA
Jerez de la Frontera, Cádiz, Spain

www.martienverstraaten.com