Pablo Picasso: Een Afrikaanse magiër incarneerde in Spanje

Picasso
Foto (detail): Wikipedia / Mar11
Jaargang 12.
Column 1.48
 

 

Het nieuwe boek van Martien Verstraaten

ISABEL LA CATÓLICA:
MI VIDA PASADA COMO CATHERINE, UNA MONJA PROMISCUA

 

Het volledige (Spaanstalige) verhaal van “Pablo Picasso: Een Afrikaanse magiër incarneerde in Spanje” is een van de hoofdstukken in het boek dat in de loop dat augustus 2023 is verschenen bij uitgeverij Caligrama (Lantia Publishing) in Sevilla, Spanje. Het boek is inmiddels genomineerd voor de internationale award PREMIO TALENTO. Uitgaven in andere talen, inclusief het Nederlands, zullen ongetwijfeld volgen.

In Deel I ontleedt de auteur als een messcherpe patholoog-anatoom, onthult als een bevlogen onderzoeksjournalist en beschrijft als een gepassioneerd romanschrijver het leven en de vorige levens, de reïncarnatie, van de overleden Spaanse historische figuren Lola Flores, Isabel la Católica, Antoni Gaudí, Tomás de Torquemada, Pablo Picasso, Saint Teresa van Ávila en Miguel de Cervantes.

In Deel II doet het medium en auteur verslag van de behandeling en genezing van ziekten of storingen van levende cliënten of patiënten. De casussen van Kor G., Jody O., Ricardo B., Filomena B., Cristiane O., Isabel S., en bovendien de vorige levens van de fameuze uroloog Dr. Aurelio Muñoz Villellas laten zien hoe verkregen informatie door paranormale waarneming of regressies naar vorige levens succesvol wordt toegepast.

 

Fragment uit hoofdstuk 9.

HET BEGIN

Picasso is vijf jaar oud. Hij heeft de eerste ervaring die, zonder dat hij zich er bewust van is, stamt uit een Afrikaanse incarnatie. Het is vroeg in de ochtend, een zonnige dag, de deur van het huis staat wagenwijd open. Kleine Pablo is zijn vader en moeder alvast vooruitgelopen, en blij als hij is maakt hij een vreugdedansje op de keitjes voor hun Malageense huis.

Het zijn geen geijkte kinderlijke dansbewegingen gekopieerd van wat hij thuis of elders gezien zou hebben, maar bewegingen die voor de gewone toeschouwer overkomen als vreemde capriolen. Elke professionele dansleraar zou zijn naar links en rechts springende, ogenschijnlijk a-ritmische bewegingen, zeker hebben gekwalificeerd als niet westers van oorsprong. En elk professioneel medium zou zijn ogenschijnlijk aritmische dansjes zeker hebben gekwalificeerd als de kenmerken van een rituele Afrikaanse dans. Nog vaak zal Picasso tijdens zijn kindertijd deze gestroomlijnde ‘capriolen’ ten toon spreiden, en nog vaak, tot aan zijn dood toe, zal Afrika zijn leven beïnvloeden.

In een opvolgend extra sensorisch beeld laat de jonge Pablo, intussen adolescent, me zien dat hij zich herhaaldelijk aan een ijzeren rekstok optrekt.

 

 

 

 

Update 09-08-2023

__________________________________________________________________________________

© MARTIEN VERSTRAATEN
Psychic & mediumistic healer. Past life regression therapist.
Into practice since 1985 (The Netherlands, Curaçao, Brazil, Spain).

Mediumistic journalist. Author.

Occupied post
Professor of Visual Arts and Experimental Methods
Faculty of Education of the Nijmegen polytechnic “Gelderse Leergangen”
currently
HAN University of Applied Sciences, Arnhem and Nijmegen, The Netherlands

Professor of Visual Arts and Metaphysical Methodology of Learning
Faculty of Education of the Leeuwarden polytechnic “Ubbo Emmius”
currently
NHL University of Applied Sciences, Groningen and Leeuwarden, The Netherlands

Formerly governor of art and culture
Member of the board for Cultural Advice of the County of Groningen
Groningen, The Netherlands
Member of the general board of the Groninger Museum
Groningen, The Netherlands

_______________________________________________


DESTINATIONS
– Laboratory for Intuitive Intelligence
Spain – The Netherlands – Curaçao – Brazil
CONSULTORIO PARANORMAL ANDALUCÍA
Jerez de la Frontera, Cádiz, Spain

www.martienverstraaten.com