De casus Ricardo B.: Onderzoek naar extra sensorische waarneming van stemmen / auditieve hallucinaties

StemmenHoren copy
Jaargang 8.
Column 0.76
 

 

Het nieuwe boek van Martien Verstraaten

ISABEL LA CATÓLICA:
MI VIDA PASADA COMO CATHERINE, UNA MONJA PROMISCUA

 

Het volledige (Spaantalige) verhaal van “De casus Ricardo B.: Onderzoek naar extrasensorische waarneming van stemmen / auditieve hallucinaties” is een van de hoofdstukken in het boek dat in de loop van 2023 zal verschijnen bij een van de meest gerenommeerde Spaanse uitgevers. De Nederlandse uitgave wordt in 2024 verwacht.

In Deel I ontleedt de auteur als een messcherpe patholoog-anatoom, onthult als een bevlogen onderzoeksjournalist en beschrijft als een gepassioneerd romanschrijver het leven en de vorige levens, de reïncarnatie, van de overleden Spaanse historische figuren Lola Flores, Isabel la Católica, Antoni Gaudí, Tomás de Torquemada, Pablo Picasso, Saint Teresa van Ávila en Miguel de Cervantes.

In Deel II doet het medium en auteur verslag van de behandeling en genezing van ziekten of storingen van levende cliënten of patiënten. De casussen van Kor G., Jody O., Ricardo B., Filomena B., Cristiane O., Isabel S., en bovendien de vorige levens van de fameuze uroloog Dr. Aurelio Muñoz Villellas, laten zien hoe verkregen informatie door paranormale waarneming of regressies naar vorige levens succesvol wordt toegepast.

 

Fragmenten uit hoofdstuk 17.

Ricardo’s leven was tot een hel verworden. Vrijwel elke dag hoorde hij zo’n half dozijn aan stemmen die hem horendol maakten. Schizofrenie hadden de behandelende psychiaters vele jaren geleden eens gezegd. Daar was het bij gebleven. Ondanks dat hem tegen schizofrenie een rijk gevulde pillenmand als genadebrood werd aangereikt, was zijn leven erbarmelijk. Hij slikte zich suf, maar zijn nachten met ongekende lijdensdruk waren van een afgrijselijke soort waar hoogleraar psychiatrie prof. dr. P.C. Kuiper, zelf ooit voor depressie opgenomen, in Ver heen over had geschreven.

(…) Zielsziekten moeten voor de farmaceutische industrie zoals alle andere ziekten vooral traject gemakkelijk te benaderen en te behandelen zijn, te institutionaliseren, om met Ivan Illich te spreken. Alleen binnen een dergelijke structuur kan de farmaceutische industrie financieel gedijen. Normale gemoedsaandoeningen kunnen daardoor als nieuwe ziektes met fantastische namen worden ‘uitgevonden’ (binnen DSM5 opgenomen) als: premenstrual dysphoric disorder (menstruatiekramp), disruptive mood dysregulation disorder (driftig kind op de grond), of major depressive disorder (langer dan 2 weken rouwen). En daar zijn uiteraard medicijnen voor te koop. De DSM is de financiële enkelband van het ‘rendementsdenken’ waaraan huisarts, psychiater, zorgverzekeraar en patiënt loopt.

De paranormale geneeskunst, gegrondvest op diagnostiek en behandelingsprotocollen door overleden artsen geïnduceerd die niet of niet meer verslaafd zijn aan het loonzakje of geldbuidel van de farmaceutische industrie, is in veel westerse landen voor alle type ziekten en storingen oppositioneel aan de zogeheten reguliere geneeskunst. In de studies Case of Rose T. & Mila B.: Study on Secondary Amenorrhoea en in Case of Kor G.: Study on Eczema / Atopic Dermatitis wordt beschreven op welke manieren het ziektebeeld werd bestreden: effectief en zonder noemenswaardige kosten, een centenkraam: een horrordraaiboek voor de ‘Monsanto’s’ van de farmaceutische industrie. Stelt u zich eens voor: een ziekte bestrijden zonder dat het geld kost: een nieuwe ziekte.

(…) Gijsbert van der Zeeuw (1912-1981), een internationaal gerenommeerde Nederlandse paragnost, tevens auteur, beschreef in Wanen of geesten: Gestoord of bezeten? Psychiatrische patiënten paragnostisch bezien (1979) de hallucinatie terecht als volgt:

Wij spreken dan van hallucinaties of wanen, maar weten nu dat dit alleen zo is ten opzichte van de buitenwereld. Daarin is inderdaad geen ‘bron’ van deze indrukken aanwezig, maar wel bestaat de ‘bron’ ervan in de geestenwereld. Het begrip voor deze patiënten hangt dus zuiver af van het feit, of men al dan niet deze geestenwereld aanvaardt.

(…) Met de intuïtie komen we terecht bij psychiater Jim van Os, die samen met 5 collega’s in een spraakmakend artikel op 7 maart 2015 in NRC kopt Laten we de diagnose schizofrenie vergeten.

Van Os in Zorg en welzijn: ‘Een psychose komt voort uit persoonlijke emoties, die zo moeilijk te dragen zijn dat de patiënt een vertekend beeld van de werkelijkheid waarneemt, dat door andere mensen niet wordt begrepen. Schizofrenie wordt niet als een psychotische aandoening behandeld maar als een biomedische hersenziekte [onderstreept, mv]. Van Os: ‘Dit is wetenschappelijk gezien onjuist. Deze zienswijze draagt bovendien bij aan negatieve verwachtingen over het herstel.’ Onterecht, menen Van Os en de vijf andere deskundigen…’

(…) Ricardo was een jongeman, van nature dynamisch en levenslustig, die, zo begreep ik, door zijn ziekte nog maar amper aan het leven kon deelnemen, laat staan er van kon genieten. De stemmen, die hij door karma toegang tot zijn bovenkamer had gegeven, hadden hem sinds tien jaar horendol gemaakt, enkele opnames in een psychiatrische kliniek waar hij weer kon worden ontslagen waren zijn deel geweest. Zijn verstandelijke capaciteiten waren ruim voldoende, hij had, weliswaar met studiemoeilijkheden en concentratiestoornissen zijn VWO afgemaakt en een begin gemaakt met een vervolgstudie. Maar het ‘normaal’ functioneren, wat normaal ook mogen inhouden, was vrijwel onmogelijk geworden: communicatiestoornissen op het werk of met vrienden, waarbij de stemmen als agressieve stoorzenders gesprekken blokkeerden, waanideeën lanceerden en waarnemingsstoornissen genereerden. God strafte hem, zo ervaarde Ricardo door een mix van eigen religieus besef en de ‘religiositeit’ van de bezettende entiteiten die zijn innerlijk radiotoestel hadden geconfisqueerd. De verkeerde woorden kwamen uit zijn mond, de verkeerde beelden kwamen voor zijn oog.

(…) Al vanaf het eerste begin maakte ik Ricardo tijdens consulten (voorzichtig) duidelijk dat hij eigenlijk een paranormale man was. Het gevolg in zijn geval was een wat dunnere aura die onder zware stress lekte, en een doorwaadbare plaats was voor geesten, voor entiteiten die hem belastten met stemmen om opdrachten te geven en die ook andere onzin verkondigden.

(…) In termen van opvoeding en educatie was Ricardo een puike leerling. Snel van begrip, aanspreekbaar, en gulzig het geleerde in de praktijk te willen brengen. De symptomen van de aandoening die jarenlang onder de noemer schizofrenie waren gecategoriseerd, slonken zienderogen. De rust kwam terug in Ricardo, de stemmen met geëxalteerde boodschappen kregen steeds minder vat op hem. Doordat Ricardo per sessie meer en meer aanspreekbaar werd, kon per sessie zijn niveau stelselmatig worden opgekrikt.

(…) Door de magnetische passes die ik per sessie uitvoerde, de ingebrachte commando’s alsook door de inzichtelijke gesprekken knapte Ricardo volledig op. En op een dag meldde Ricardo dat de stemmen het hazenpad hadden gekozen, hij rustig kon slapen en dat de bezigheden die hij vroeger had gekend hem opnieuw toelachten.

Brief Ricardo:

(..) Hij [Martien] zei: ‘Zal ik je vertellen wat die stemmen zijn? Dat zijn geesten die in je komen door de gaten in je aura. Het zijn geesten die op kwaad belust zijn en die het prettig vinden wanneer het slecht met je gaat. Ze verkleden zich als iemand die je vertrouwen heeft en daardoor bedriegen ze je. En ze zijn erg slim. Je vertelde me net over wat je, met de docenten die kwaad tegen je hebben gedaan [waarvan Ricardo altijd meende dat ze hem jaar in jaar uit (in de geest) lastig vielen], wilt doen’. ‘Ja’, zei ik, ‘ik vernietig ze’. ‘Wat je ervaart is dat de vernietigende kracht die je op hen richt op jezelf terugkomt. Dus naarmate je van de haat loslaat zal je herstellen van die invloed die je kwelt’. Ik heb dit advies toegepast en het resultaat is zoals hij voorspeld heeft. Ik kreeg minder last van de geesten.

(…) De ervaring van de weken daarna is typisch. Ik kreeg vroeger psychotische aanvallen en dat zijn psychiatrische toestanden waarbij meerdere geesten mij bekritiseren, bedriegen, en pijnlijke beelden uit het verleden mij voor ogen brengen.

(…) Na enige weken behandeling beginnen de goede geesten mij te beïnvloeden. Ze komen in mij en hebben de overmacht. Ze praten tegen mij en ze behandelen mij als een mens met waarde en zelfgevoel. In de weken erna komen de goede geesten mij tegemoet en nadat ik verbaasd was en dacht dat ze mij weer wilden bedriegen, begon ik ook naar hen toe te bewegen. Ik weet niet hoe ik deze ervaring anders moet uitleggen, dan dat het God is die aanwezig is in die goede geesten. In verdere gesprekken vertelt Martien mij dat ik mediamieke aanleg heb. Martien zegt ‘Je bent helderhorend’. (….) De stemmen die je hoorde komen uit storingen in de helderhorendheid.

(…) Zo heeft Martien mij laten ontdekken wat voor persoon ik ben en ik ben Martien zo dankbaar. Ik ben door God gezegend en bij hem gebracht.

 

 

 

________________________________________________
Relevante artikelen die deel uitmaken van de serie
DOCUMENTO ARTE PARANORMAL – CURA

HAP Hippocrates – Vijfsterren huisarts Nico van Hasselt
Case of Ricardo B.: Study on Extrasensory Voice Hearing / Auditory Hallucination
Valentijn in Brazilië – de liefde uit een vorig leven
Dutch medium Fien van der Putten – The Faith Healer van Gemert
Case of Rose T. & Mila B.: Study on Secondary Amenorrhoea
Het hart van Snowden en het hoofd van Obama
Case of Kor G. & Jody O.: Study on Eczema / Atopic Dermatitis

 

Update 20-01-2022

__________________________________________________________________________________

© MARTIEN VERSTRAATEN
Psychic & mediumistic healer. Past life regression therapist.
Into practice since 1985 (Holland, Curaçao, Brazil, Spain).

Mediumistic journalist. Author.

Formerly professor of visual arts
HAN University of Applied Sciences,
Department of Visual Arts, Nijmegen, Holland.

Formerly professor of visual arts & metaphysical methodology
NHL University of Applied Science
Formerly Faculty of Education of the Leeuwarden Polytechnic,
Department of Visual Arts, Groningen/Leeuwarden, Holland.

Formerly governor of art and culture
Member of the board for Cultural Advice of the County of Groningen
Groningen, Holland
Member of the general board of the Groninger Museum
Groningen, Holland

_______________________________________________


DESTINATIONS
– Laboratory for Intuitive Intelligence
Spain – Holland – Curaçao – Brazil
CONSULTORIO PARANORMAL ANDALUCÍA
Jerez de la Frontera, Cádiz, Spain

www.martienverstraaten.com