De casus Kor G.: Onderzoek naar constitutioneel eczeem/atopic dermatitis

Constitutioneel eczeem copy
Foto (detail): Wikipedia / Chamaeleon
Jaargang 6.
Column 0.66
 

 

Het nieuwe boek van Martien Verstraaten

ISABEL LA CATÓLICA:
MI VIDA PASADA COMO CATHERINE, UNA MONJA PROMISCUA

 

Het volledige (Spaanstalige) verhaal van “De casus Kor G.: Onderzoek naar constitutioneel eczeem / atopic dermatitis” is een van de hoofdstukken in het boek xxxxxx dat augustus 2023 is verschenen bij uitgeverij Caligrama (Lantia Publishing) in Sevilla, Spanje. Het boek is inmiddels genomineerd voor de internationale award PREMIO TALENTO. Uitgaven in andere talen, inclusief het Nederlands, zullen ongetwijfeld volgen.

In Deel I ontleedt de auteur als een messcherpe patholoog-anatoom, onthult als een bevlogen onderzoeksjournalist en beschrijft als een gepassioneerd romanschrijver het leven en de vorige levens, de reïncarnatie, van de overleden Spaanse historische figuren Lola Flores, Isabel la Católica, Antoni Gaudí, Tomás de Torquemada, Pablo Picasso, Saint Teresa van Ávila en Miguel de Cervantes.

In Deel II doet het medium en auteur verslag van de behandeling en genezing van ziekten of storingen van levende cliënten of patiënten. De casussen van Kor G., Jody O., Ricardo B., Filomena B., Cristiane O., Isabel S., en de vorige levens van de fameuze uroloog Dr. Aurelio Muñoz Villellas, laten zien hoe verkregen informatie door paranormale waarneming of regressies naar vorige levens succesvol wordt toegepast.

 

Fragment uit hoofdstuk 15.

Draagt u de als wetenschap geclassificeerde ‘wetenschap’ een warm hart toe, lijdt uw kind aan een ernstige vorm van constitutioneel eczeem, kersverse open wonden die u dagelijks aankijken, slaapt u prettig bij de gedachte dat de handjes van uw kind ’s nachts moeten worden omwikkeld en vastgebonden, bent u in voor lichte tot zware hormoonzalven die ‘bij juist gebruik’ geen bijwerkingen hebben, die de huid niet lijken te beschadigen als gebroken witte verkeersstrepen na een kettingbotsing op de A12, lijkt het u ook wel wat om enige tientallen jaren te moeten wachten totdat uw kind vanzelf over de aandoening heen groeit?

Is uw antwoord op de meeste vragen een volmondig ‘ja’? Bezoek dan nimmer een paranormaal genezer die de oorzaak van de kwaal diagnosticeert als restimulaties van trauma’s uit vorige levens. Laat dan ook niet toe dat op basis van zijn mediamiek verkregen informatie de paranormaal genezer geen enkel medicijn, kruid of zalfje hoeft aan te bieden. Vergeet voor het gemak ook dat incidenteel slechts een glaasje cola wordt aangeboden zodat voor het kind met eczeem het consult ook een beetje leuk is, en dat naast handoplegging slechts een paranormaal ‘gesprek zonder woorden’ wordt gevoerd met de innerlijke systemen van de patiënt, mede waardoor zoals bij Kor G. & Jody O., de kwaal voor 25 jaar werd uitgebannen.

Respect is er uiteraard voor elke reguliere en niet-reguliere ‘geneesheer of dame’ die de aandoening reduceert of elimineert en het lijden van patiënt verlicht. Spijtig dat (medische) wetenschappers nog zo vaak naar believen onwetenschappelijk te werk gaan.

(…) Kor G. was in het voorjaar van 1989 een 5-jarig jongetje waar het ‘beest’ van constitutionele eczeem in had huisgehouden. Het lichaam was van top tot teen aangedaan met een afschuwelijke vorm van eczeem, als een corpus dat te lang in de goedkope frituurolie had gelegen. De aanblik liet zien dat de huid van het manneke tot bloedens toe was aangedaan, en gelijkenis vertoonde met een kraterrijk maanlandschap op de vurige planeet Mars. De astrologische Mars in Kors horoscoop maakte toevalligerwijs ook een aantal stevige aspecten, zo zag ik jaren later. De deels vuurrode open wonden waren diep, als actieve en inactieve kraters in vulkanische gebied.

(…) In één oogopslag, in een flits, werd de wortel van Kors probleem, de ‘hoofdstam’ voor de diagnose, me gegund te zien. Met alle vertakkingen die erop waren geënt en er een gevolg van waren geweest. In een flits werd het bouwwerk dat tot de ziekte had geleid mij in vrijwel al zijn aspecten getoond, ‘verteld’. Blijkbaar had het hele panopticum aan overleden artsen, therapeuten en Omolu als orixá, allen zonder naambordje op de witte jassen, al tijden stand-by gezeten om mij over Kor te kunnen informeren.

(…) Bij Kor waren de polen ik en jij, en de polen veel en weinig, ooit met elkaar in conflict, in onbalans geraakt. In een van zijn vorige levens was Kor een vechtersbaas geweest, die bij het minste of geringste op de vuist was gegaan. Een patroon dat zich destijds constant had herhaald. In de chemische huishouding van de persoon die hij toen was, kwamen al te vaak boosheid en woede ophoog als hij emotioneel werd aangevallen. In een reflex, alsof het een chemische reactie was die buiten hem omging, sloeg hij er dan op los. Daarna had hij enorme spijt, omdat dan de meer zachte kant een beroep op hem deed. De woede-uitbarstingen waren uiteindelijk uit de hand gelopen, met grote gevolgen, zowel voor het slachtoffer als voor hemzelf. Diep van binnen was hij daardoor bang geworden voor alles wat met agressie te maken had.

(..) KOR G. – PERIODE 1989-2013
Kor G., het 5-jarig jongetje dat in 1989 door artsen gediagnosticeerd werd als lijdende aan een ernstige vorm van constitutioneel eczeem, was bij mijn ontmoeting met hem in 2013 een mooie en grote man geworden.
Ik herkende de kleine Kor in de grote Kor onmiddellijk bij binnenkomst, zijn mimiek, de stand van zijn voeten, zijn energie. Kor was inmiddels ook groot in de manier waarop hij in het leven stond, gestudeerd, een vette baan, dynamisch, en … levenslustig.
Maar ondanks het hartelijke contact kende Kor me niet meer. En het constitutioneel eczeem, had hij dat gehad? Nee dus, of ja, want zijn moeder had hem dat verteld, en hij had de verslagen uit 1989 inmiddels gelezen. Maar constitutioneel eczeem, en dan ook nog in een vreselijke mate, nee daar was hem niets van bekend. Zover als zijn herinnering ging, zo vertelde hij mij, had hij nooit problemen met zijn huid gehad.

 

 

 

Update 09-08-2023

__________________________________________________________________________________

© MARTIEN VERSTRAATEN
Psychic & mediumistic healer. Past life regression therapist.
Into practice since 1985 (The Netherlands, Curaçao, Brazil, Spain).

Mediumistic journalist. Author.

Occupied post
Professor of Visual Arts and Experimental Methods
Faculty of Education of the Nijmegen polytechnic “Gelderse Leergangen”
currently
HAN University of Applied Sciences, Arnhem and Nijmegen, The Netherlands

Professor of Visual Arts and Metaphysical Methodology of Learning
Faculty of Education of the Leeuwarden polytechnic “Ubbo Emmius”
currently
NHL University of Applied Sciences, Groningen and Leeuwarden, The Netherlands

Formerly governor of art and culture
Member of the board for Cultural Advice of the County of Groningen
Groningen, The Netherlands
Member of the general board of the Groninger Museum
Groningen, The Netherlands

_______________________________________________


DESTINATIONS
– Laboratory for Intuitive Intelligence
Spain – The Netherlands – Curaçao – Brazil
CONSULTORIO PARANORMAL ANDALUCÍA
Jerez de la Frontera, Cádiz, Spain

www.martienverstraaten.com