Grootinquisiteur Tomás de Torquemada: brute tederheid

TorquemadaWapen Recuperado e1643804902772
Torquemada, lithografie. Bron (detail): Biblioteca Nacional, Madrid
Jaargang 11.
Column 1.33
 

 

Het nieuwe boek van Martien Verstraaten

ISABEL LA CATÓLICA:
MI VIDA PASADA COMO CATHERINE, UNA MONJA PROMISCUA

 

Het volledige (Spaanstalige) verhaal van “Grootinquisiteur Tomás de Torquemada: brute tederheid” is een van de hoofdstukken in het boek dat augustus 2023 is verschenen bij uitgeverij Caligrama (Lantia Publishing) in Sevilla, Spanje. Het boek is inmiddels genomineerd voor de internationale award PREMIO TALENTO. Uitgaven in andere talen, inclusief het Nederlands, zullen ongetwijfeld volgen.

In Deel I ontleedt de auteur als een messcherpe patholoog-anatoom, onthult als een bevlogen onderzoeksjournalist en beschrijft als een gepassioneerd romanschrijver het leven en de vorige levens, de reïncarnatie, van de overleden Spaanse historische figuren Lola Flores, Isabel la Católica, Antoni Gaudí, Tomás de Torquemada, Pablo Picasso, Saint Teresa van Ávila en Miguel de Cervantes.

In Deel II doet het medium en auteur verslag van de behandeling en genezing van ziekten of storingen van levende cliënten of patiënten. De casussen van Kor G., Jody O., Ricardo B., Filomena B., Cristiane O., Isabel S., en bovendien de vorige levens van de fameuze uroloog Dr. Aurelio Muñoz Villellas laten zien hoe verkregen informatie door paranormale waarneming of regressies naar vorige levens succesvol wordt toegepast.

 

Fragment uit hoofdstuk 7.

DE ELEKTROLARYNX AVANT LA LETTRE

Het is in de voormiddag, grootinquisiteur De Torquemada is de middelbare leeftijd duidelijk gepasseerd, maar is wat energie betreft nog een jonge man.

De Torquemada staat voor een verdachte, een man, die zich positioneel in de lengterichting laat zien, een aantal meters schuin van hem verwijdert. Dichterbij komen dan een meter of vijf, zes van beklaagde is hem niet toegestaan, anders gezegd, is voor hem een leven lang fysiek vrijwel onmogelijk. Dit omdat zijn keel, door een voor hem onbekende oorzaak, nog meer gaat dichtzitten dan voor hem gebruikelijk. De Torquemada blijkt in het keelgebied, vooral op de stembanden, een emotionele blokkade te hebben die zoals we zien, uit vorige levens stamt. Hoe dichter hij in de directe nabijheid van een verdachte komt, hoe meer zijn keel zich sluit waardoor het spreken ernstig wordt bemoeilijkt. Het liefst orkestreert hij het leed dat hij bij anderen aanricht, zijn slachtoffers, schrijvende van achter zijn tafel gezeten.

Vrijmoedig en losjes kunnen spreken als een doodgewone zondaar, zonder angst in keel en strottenhoofd te hebben, is hem dan ook niet gegund. De dagelijks noodzakelijk te gebruiken woorden als grootinquisiteur tijdens processen komen dan ook uit zijn keel als het geluid van een elektrolarynx, het spreekapparaat dat we in het heden kennen voor patiënten na het chirurgisch verwijderen van strottenhoofd en stembanden: blikkerig, robotachtig, en enigszins geforceerd.

 

 

 

 

Update 09-08-2023

__________________________________________________________________________________

© MARTIEN VERSTRAATEN
Psychic & mediumistic healer. Past life regression therapist.
Into practice since 1985 (The Netherlands, Curaçao, Brazil, Spain).

Mediumistic journalist. Author.

Occupied post
Professor of Visual Arts and Experimental Methods
Faculty of Education of the Nijmegen polytechnic “Gelderse Leergangen”
currently
HAN University of Applied Sciences, Arnhem and Nijmegen, The Netherlands

Professor of Visual Arts and Metaphysical Methodology of Learning
Faculty of Education of the Leeuwarden polytechnic “Ubbo Emmius”
currently
NHL University of Applied Sciences, Groningen and Leeuwarden, The Netherlands

Formerly governor of art and culture
Member of the board for Cultural Advice of the County of Groningen
Groningen, The Netherlands
Member of the general board of the Groninger Museum
Groningen, The Netherlands

_______________________________________________


DESTINATIONS
– Laboratory for Intuitive Intelligence
Spain – The Netherlands – Curaçao – Brazil
CONSULTORIO PARANORMAL ANDALUCÍA
Jerez de la Frontera, Cádiz, Spain

www.martienverstraaten.com