Mystica Theresia van Ávila: ‘Geen wonder dat God zo weinig vrienden heeft’

Teresa2.
Theresia van Ávila, portret door François Pascal Gérard. Foto (detail): Wikipedia / Micione
Jaargang 12.
Column 1.54
 

 

Het nieuwe boek van Martien Verstraaten

ISABEL LA CATÓLICA:
MI VIDA PASADA COMO CATHERINE, UNA MONJA PROMISCUA

 

Het volledige (Spaanstalige) verhaal van “Mystica Theresia van Ávila: ‘Geen wonder dat God zo weinig vrienden heeft’” is een van de hoofdstukken in het boek dat in de loop van 2023 zal verschijnen bij een van de meest gerenommeerde Spaanse uitgevers. De Nederlandse uitgave wordt in 2024 verwacht.

In Deel I ontleedt de auteur als een messcherpe patholoog-anatoom, onthult als een bevlogen onderzoeksjournalist en beschrijft als een gepassioneerd romanschrijver het leven en de vorige levens, de reïncarnatie, van de overleden Spaanse historische figuren Lola Flores, Isabel la Católica, Antoni Gaudí, Tomás de Torquemada, Pablo Picasso, Saint Teresa van Ávila en Miguel de Cervantes.

In Deel II doet het medium en auteur verslag van de behandeling en genezing van ziekten of storingen van levende cliënten of patiënten. De casussen van Kor G., Jody O., Ricardo B., Filomena B., Cristiane O., Isabel S., en bovendien de vorige levens van de fameuze uroloog Dr. Aurelio Muñoz Villellas, laten zien hoe verkregen informatie door paranormale waarneming en regressies naar vorige levens succesvol wordt toegepast.

 

Fragment uit hoofdstuk 11.

Theresia van Ávila had zich op een uitstekende manier bij me aangediend, en ook het moment was goed getimed, waardoor toilet en badkamer een ereplaats kreeg om het artikel de juiste religieuze klankkleur te kunnen geven. Theresia was niet van gisteren en wist ook nu, royaal 500 jaar na haar geboorte, wat ze deed. Aan regie ontbrak het haar nog steeds niet. Het is opmerkelijk dat een van mijn eerste schilderijen (1972) als beginnend schilder een surrealistisch altaar toont met boven op de trappen een grote toiletpot in religieus paars: een toiletaltaar. Blijkbaar had Teresa dit schilderij in gedachten voordat ze me in de badkamer bezocht.

(…) Eenmaal uit een jarenlange coma en weer onder de levenden kon Theresia dan ook met strakke hand het leven weer oppakken en haar hobby, het welhaast orgastisch liefhebben van haar christelijke god, institutioneel kneden naar beeld en gelijkenis zoals zij zich dat voorstelde. De bestaande orde van de Karmelietessen waarvan de harde kantjes van de kloosterregel in de loop der tijden waren afgevlakt, werd dan ook door haar voortvarend als een drie sterren-generaal (Zon in Ram en Ram als ascendant) grondig hervormd.

(…) Theresia´s grappen hadden paranormaal bezien een meervoudig doel. Ze was zich bewust van de ernst waarmee ze, niet zonder gevaar, religieus de diepte in ging. Zowel voor haar zelf als voor anderen. Het narrendom bleef haar er aan herinneren dat ze aardebewoner was en geen geest zonder lichaam die zich niet aan wetten van het aardse bestaan zou hoeven te houden. Daarbij scherpte het haar geest als ze verbaal bliksemsnel anticipeerde (Mercurius sextiel Mars, met weliswaar een grote orb) op ontstane situaties die humor konden verdragen en die vervolgens becommentarieerde.

 

 

 

 

Actualización 18-01-20220

__________________________________________________________________________________

© MARTIEN VERSTRAATEN
Psychic & mediumistic healer. Past life regression therapist.
Into practice since 1985 (Holland, Curaçao, Brazil, Spain).

Mediumistic journalist. Author.

Formerly professor of visual arts
HAN University of Applied Sciences,
Department of Visual Arts, Nijmegen, Holland.

Formerly professor of visual arts & metaphysical methodology
NHL University of Applied Science
Formerly Faculty of Education of the Leeuwarden Polytechnic,
Department of Visual Arts, Groningen/Leeuwarden, Holland.

Formerly governor of art and culture
Member of the board for Cultural Advice of the County of Groningen
Groningen, Holland
Member of the general board of the Groninger Museum
Groningen, Holland

_______________________________________________


DESTINATIONS
– Laboratory for Intuitive Intelligence
Spain – Holland – Curaçao – Brazil
CONSULTORIO PARANORMAL ANDALUCÍA
Jerez de la Frontera, Cádiz, Spain

www.martienverstraaten.com