Pablo Picasso: Mijn vorige leven als Síí-man, een Afrikaanse magiër in gevangenschap

Picasso
Foto (detail): Wikipedia / Mar11
Jaargang 12.
Column 1.50
 

 

Het nieuwe boek van Martien Verstraaten

ISABEL LA CATÓLICA:
MI VIDA PASADA COMO CATHERINE, UNA MONJA PROMISCUA

 

Het volledige (Spaanstalige) verhaal van “Pablo Picasso: Mijn vorige leven als Síí-man, een Afrikaanse magiër in gevangenschap” is een dat augustus 2023 is verschenen bij uitgeverij Caligrama (Lantia Publishing) in Sevilla, Spanje. Het boek is inmiddels genomineerd voor de internationale award PREMIO TALENTO. Uitgaven in andere talen, inclusief het Nederlands, zullen ongetwijfeld volgen.

In Deel I ontleedt de auteur als een messcherpe patholoog-anatoom, onthult als een bevlogen onderzoeksjournalist en beschrijft als een gepassioneerd romanschrijver het leven en de vorige levens, de reïncarnatie, van de overleden Spaanse historische figuren Lola Flores, Isabel la Católica, Antoni Gaudí, Tomás de Torquemada, Pablo Picasso, Saint Teresa van Ávila en Miguel de Cervantes.

In Deel II doet het medium en auteur verslag van de behandeling en genezing van ziekten of storingen van levende cliënten of patiënten. De casussen van Kor G., Jody O., Ricardo B., Filomena B., Cristiane O., Isabel S., en bovendien de vorige levens van de fameuze uroloog Dr. Aurelio Muñoz Villellas laten zien hoe verkregen informatie door paranormale waarneming of regressies naar vorige levens succesvol wordt toegepast.

 

Fragment uit hoofdstuk 10.

INTRODUCTIE

De eerste beelden van Pablo Picasso´s incarnatie in Afrika dienden zich reeds vluchtig aan tijdens het schrijven van het artikel Pablo Picasso: Een Afrikaanse magiër incarneerde in Spanje. Picasso had, naast andere incarnaties zoals een Japanse waar zijn kunstenaarsoog en penseelvastheid was gevormd door eindeloos te kalligraferen en prenten te tekenen, onmiskenbaar ook een 24 karaat Afrikaanse incarnatie. Maar ook andere culturen en klassieke kunststromingen voedden in oudere tijden het talent van de entiteit die Picasso zou worden. De extra sensorisch verkregen informatie over de incarnatieve voorloper van Picasso in Afrika loog er niet om.

De kunstenaarshand van Picasso in eerdere incarnaties, toen deze incarnatieve voorlopers nog niet Picasso heetten, werd voor een belangrijk deel mediamiek gestuurd door Goden, geesten en gedesincarneerde entiteiten. Het waren de geesten van technisch vaardige schilders die al in hun werkzame leven kunsthistorisch hoge ogen hadden gegooid, en waarvan we de werken kunnen bewonderen in nationale musea in Florence, Madrid, Parijs of Amsterdam.

(..) M: Wat vertellen je ogen je gevoel, als je de beelden ziet?
Pablo: Ik weet het niet.
M: Wat weet je niet?
Pablo: Ik weet niet wat ik zie.
M: Wat zou je zien als je wel zou weten wat je ziet?
Pablo: Dan zie ik in de Afrikaanse beelden iets van mezelf, als de kunstenaar die het gemaakt heeft, maar dat kan natuurlijk niet.
M: Alles kan, zeker bij een kunstenaar. Wat in de beelden zou je kunnen herkennen als een deel van jezelf? Gebruik je onbegrensd voorstellingsvermogen.
Pablo: Alles. Ik zou er alles in kunnen herkennen als iets van mezelf. Al inbeeldend zou ik imaginair zelfs de maker kunnen zijn van de Afrikaanse sculpturen, alsof ik deze eerder gezien of gemaakt heb. Ik begrijp de vormen, de vereenvoudiging die abstractie is gaan heten en tot kubisme heeft geleid. Ik begrijp de beeldende discipline waaruit ze zijn ontstaan, zowel emotioneel als intellectueel. Ik meen te begrijpen door welke rituele vormentaal de sculpturen een magische werking kunnen hebben gekregen. Het is hogere religie terwijl ik nooit in religie geloofd heb.
M: Heel mooi. We gaan in de regressie nu terug naar het moment dat je voor het eerst voor de vitrine staat, dat een koude wind optrekt door de pijpen van je zomerse pantalon vanaf je voeten naar je kuiten, je staat te trillen op je benen. Voel het opnieuw in alle hevigheid.

 

 

 

Update 09-08-2023

__________________________________________________________________________________

© MARTIEN VERSTRAATEN
PsychicxxxPsychic & mediumistic healer. Past life regression therapist.
Into practice since 1985 (The Netherlands, Curaçao, Brazil, Spain).

Mediumistic journalist. Author.

Occupied post
Professor of Visual Arts and Experimental Methods
Faculty of Education of the Nijmegen polytechnic “Gelderse Leergangen”
currently
HAN University of Applied Sciences, Arnhem and Nijmegen, The Netherlands

Professor of Visual Arts and Metaphysical Methodology of Learning
Faculty of Education of the Leeuwarden polytechnic “Ubbo Emmius”
currently
NHL University of Applied Sciences, Groningen and Leeuwarden, The Netherlands

Formerly governor of art and culture
Member of the board for Cultural Advice of the County of Groningen
Groningen, The Netherlands
Member of the general board of the Groninger Museum
Groningen, The Netherlands

_______________________________________________


DESTINATIONS
– Laboratory for Intuitive Intelligence
Spain – The Netherlands – Curaçao – Brazil
CONSULTORIO PARANORMAL ANDALUCÍA
Jerez de la Frontera, Cádiz, Spain

www.martienverstraaten.com