De casus Jody O.: Onderzoek naar constitutioneel eczeem / atopic dermatitis

Constitutioneel eczeem copy
Foto (detail): Wikipedia / Chamaeleon
Jaargang 6.
Column 0.65
 

 

Het nieuwe boek van Martien Verstraaten

ISABEL LA CATÓLICA:
MI VIDA PASADA COMO CATHERINE, UNA MONJA PROMISCUA

 

Het volledige (Spaanstalige) verhaal van “De casus Jody O.: Onderzoek naar constitutioneel eczeem / atopic dermatitis” is een van de hoofdstukken in het boek dat augustus 2023 is verschenen bij uitgeverij Caligrama (Lantia Publishing) in Sevilla, Spanje. Het boek is inmiddels genomineerd voor de internationale award PREMIO TALENTO. Uitgaven in andere talen, inclusief het Nederlands, zullen ongetwijfeld volgen.

In Deel I ontleedt de auteur als een messcherpe patholoog-anatoom, onthult als een bevlogen onderzoeksjournalist en beschrijft als een gepassioneerd romanschrijver het leven en de vorige levens, de reïncarnatie, van de overleden Spaanse historische figuren Lola Flores, Isabel la Católica, Antoni Gaudí, Tomás de Torquemada, Pablo Picasso, Saint Teresa van Ávila en Miguel de Cervantes.

In Deel II doet het medium en auteur verslag van de behandeling en genezing van ziekten of storingen van levende cliënten of patiënten. De casussen van Kor G., Jody O., Ricardo B., Filomena B., Cristiane O., Isabel S., en bovendien de vorige levens van de fameuze uroloog Dr. Aurelio Muñoz Villellas, laten zien hoe verkregen informatie door paranormale waarneming of regressies naar vorige levens succesvol wordt toegepast.

 

Fragment uit hoofdstuk 16.

In 1987 was Jody O. een 3-jarig meisje. Haar lichaam, op vele plekken aangedaan door constitutioneel eczeem vertoonde een aanblik van een bloedende aquarel, maar dan woest geschilderd op een kinderhuid, waarbij hopen klodders vermiljoen- en cadmiumrood waren gemorst.

(…) Tijdens de zwangerschap had er een gebeurtenis plaatsgevonden die voor de moeder van groot belang was geweest. De moeder was op enig moment geschrokken, had angst gehad. Deze angst had het ongeboren kind gevoeld, en was voor haar een restimulatie van een verlatingsangst in een vorig leven.

Tijdens het eerste consult kon de moeder zich dit feit niet meer herinneren, echter bij aanvang van het 2e consult kwam zij hierop terug, en kon vertellen dat de herinnering aan schrik of angst tijdens een moment van haar zwangerschap was boven komen drijven. Tijdens haar verklaring was waar te nemen dat een flinke lading op het voorval had gelegen, wellicht zelfs nog lag. Tijdens de zwangerschap was er een moment geweest dat haar (toenmalige) echtgenoot veel later leek thuis te komen dan verwacht. Daardoor was er bij haar grote schrik ontstaan, en het gevoel door haar man wel eens verlaten te kunnen worden of anderszins dat hij zou kunnen wegvallen in het gezin.

(…) De elektromagnetische krachten werden bij Jody als rustgevende impulsen voor het gevoel op haar overgebracht. Non-verbale suggestieve commando’s, die gelijkenis hebben met de werking op het kind door het vertellen van een kinderverhaaltje voor het slapen gaan. Maar dan met onhoorbare woorden, of als het innerlijk zingen zonder geluid van een wiegeliedje. Tien tegen één dat Jody de komende tijd rustig zou slapen. Ook mijn eigen kinderen had ik altijd met verhaaltjes en kinderliedjes naar het rijk van Klaas Vaak gedirigeerd. Dan zou Jody er toch ook aan moeten geloven.

(…) Jody raakte tijdens de behandelingen in een kindertrance, die zich lieten zien als een ontspannende kinderslaap. Slaap is altijd een trance, ook bij volwassene. Tijdens de slaap worden we meegenomen naar een rijk ver buiten het mineralen-, planten-, dieren-, of mensenrijk, alwaar we op kracht kunnen komen voor de gebeurtenissen van de volgende dag.

(…) Ik kan het niet begrijpen noch verklaren hoe het mogelijk is dat een kind waarvan doctoren en specialisten zeiden dat ze maar over deze afschuwelijke en pijnlijke periode heen moest groeien (een kwestie van tientallen jaren) nu door de magnetische kracht van Martien binnen een half jaar van haar probleem af was. We kunnen er alleen maar van genieten en hem daar dankbaar voor zijn.

19 november 1989
Mevrouw O., directiesecretaresse

(…) Jody heeft zich gelukkig als elk ander kind kunnen ontwikkelen en werd niet meer gestoord door huiddrama’s en slapeloze nachten die ze ooit meemaakte. Als moeder kan ik daar alleen maar gelukkig om zijn.

2 november 2013
Mevrouw O., voormalig directiesecretaresse (inmiddels mevrouw V. geheten)

 

 

 

Update 09-08-2023

__________________________________________________________________________________

© MARTIEN VERSTRAATEN
Psychic & mediumistic healer. Past life regression therapist.
Into practice since 1985 (The Netherlands, Curaçao, Brazil, Spain).

Mediumistic journalist. Author.

Occupied post
Professor of Visual Arts and Experimental Methods
Faculty of Education of the Nijmegen polytechnic “Gelderse Leergangen”
currently
HAN University of Applied Sciences, Arnhem and Nijmegen, The Netherlands

Professor of Visual Arts and Metaphysical Methodology of Learning
Faculty of Education of the Leeuwarden polytechnic “Ubbo Emmius”
currently
NHL University of Applied Sciences, Groningen and Leeuwarden, The Netherlands

Formerly governor of art and culture
Member of the board for Cultural Advice of the County of Groningen
Groningen, The Netherlands
Member of the general board of the Groninger Museum
Groningen, The Netherlands

_______________________________________________


DESTINATIONS
– Laboratory for Intuitive Intelligence
Spain – The Netherlands – Curaçao – Brazil
CONSULTORIO PARANORMAL ANDALUCÍA
Jerez de la Frontera, Cádiz, Spain

www.martienverstraaten.com