Chemo BV: De zwarte magiërs en alchemisten van Johnson & Johnson tot Chemours/DuPont

MagiersMoney2


DOCUMENTO ARTE MAFIA – QUIMICO 6


Wat wist de burger nou van PFOA (perfluoroctaanzuur), de giftige hulpstof in teflon waar antiaanbakpannen van Chemours/Dupont mee gecoat worden. De meest domme K-tel-huisvrouwtjes, gansjes van meer dan 13 in het dozijn, hadden in promotionele reclameboodschappen op tv zich er voor laten lenen. En wat wist de burger nou van Shower to Shower, het giftige ‘parfum’ van Johnsons & Johnson waar babytalkpoeder van het merk Baby Powder mee ‘verrijkt’ werd. De meest domme voor liefdevolle moeder of oma spelende vrouwtjes hadden ook voor deze reclameboodschappen zich geleend.

Van het mierzoete Heintje Simonsgehalte aan reclameboodschappen van het type Mama en Omaatje lief, kreeg het merendeel der wezens van het vrouwelijke geslacht een zeiknatte kut, zowel wat de handige antiaanbakpannen betrof als het babytalkpoeder waarmee zowel baby als het eigen inlegkruisje geparfumeerd bepoederd kon worden. Gewiekste reclamemannen, vaak niet veel slimmer dan de gemiddelde K-tel-huisvrouw waarmee ze het bed deelden, lieten zich betalen voor de grootste leugens op aarde, nou ja, op die van Lance Armstrong na dan.

Johnsons & Johnsons

De Amerikaanse Eva Echeverria die eierstokkanker ontwikkelde klaagde Johnson & Johnson aan wegens het onvoldoende informeren over de gevaren van het gebruik van Johnson´s baby powder, babytalkpoeder, terwijl er wetenschappelijke aanwijzingen waren dat het kanker kon veroorzaken. Vandaag werd bekend dat Johnsons & Johnson in Los Angeles daarvoor is veroordeeld met een boete van 417 miljoen dollar! Daarnaast hebben 2000 vrouwen eveneens een zaak aangespannen tegen de multinational, een van de zwarte magiërs dus die de wereld zo graag naar de kloten wil helpen. Jacqueline Fox stierf in 2015 op 62-jarige leeftijd, ook aan eierstokkanker als gevolg van jarenlang gebruik van Baby Powder van Johnsons & Johnson. De jury in het gerechtshof van St. Louis, Missouri, wees de familie van de overledene een bedrag toe van 72 miljoen dollar (The Guardian, 2016).  Sorteert dat effect op nationale overheden, maakt wat overheidscontrole dat iets uit, geen reet.

De meest tot de verbeelding sprekende antecedenten van Johnsons & Johnsons in vogelvlucht:

Chicago Tylenol murders; Children’s product recall: Hip-replacement recall; Tylenol recall; Shareholders lawsuit; Illegal marketing of Risperdal; Foreign bribery; Consumer Fraud Settlements; Use of the Red Cross symbol; Boston Scientific lawsuits; Patent-infringement case against Abbott; Vaginal mesh implants.

Het zou goed kunnen dat ik nog een kleine oneffenheid over het hoofd heb gezien, maar ik schat dat de lijst een aardig beeld geeft van het bedrijf wat zo in de weer is met producten voor onschuldige baby´s en toegewijde moeders.

Chemours/Dupont

PFOA (perfluoroctaanzuur), het wondermiddel van Chemours/Dupont, is bij de mens verdacht kankerverwekkend, carcinogeen klasse 2, en is reprotoxisch (invloed op het voortplantingssysteem). Perfluoroctaanzuur is geplaatst op de lijst van zeer zorgwekkende stoffen door het Europese Agentschap voor Chemische Stoffen (ECHA). Elk PFOA-molecule blijft eeuwenlang bestaan, dat is erg lang naar mijn idee. Zelfs de moedermelk op de weinig verontreinigde Faeröer-eilanden werd besmet door blootstelling aan geperfluoriseerde chemicaliën, yes, door het goedje waarmee bakpannen huisvrouwtrutvriendelijk worden gemaakt (Breastfeeding as an Exposure Pathway for Perfluorinated Alkylates. University of Copenhagen, Denmark, 2015). Maakt wat (Europese) overheidscontrole dat iets uit, ook geen reet. Een beetje kok die zich niet laat omkopen door de commercie, de Knorr en Uncle Ben´s tv-koks dus uitgezonderd, kookt overigens met koperen, gietijzeren of metalen pannen.

Overheden in Europa en aan hun ministeries verbonden agentschappen, toezichthouders of ‘onafhankelijk’ adviserende instituten op het gebied van (voedsel)veiligheid, in Nederland het met veel meel in de mond orerende RIVM, NVWA of RIKILT, zijn decennialang tot op heden, van amper tot niet geïnteresseerd in deugdelijke inspectie of advisering. We schreven het al eerder, menige toezichthouder resulteert ambtelijk, althans in Nederland, onder Economische Zaken of heeft een te groot economisch belang (Nieuwsuur: Van Vollenhoven pleit voor onafhankelijke, overkoepelende toezichthouder). De burger mag al blij zijn als één enkele wetenschapper die de overheid adviseert géén banden heeft met multinationals van de voedingsmiddelen of chemische industrie.

Dow Chemical Company

De oorlogen en rampen die de wereld troffen en treffen verdwijnen in het niet bij de letterlijke en figuurlijke doodzonden van de chemische multinationals. Dow Chemical Company is zo´n geval. Het probleem is dat voormalig geëerde onderwijsinstellingen als de Wageningse Rijkslandbouwhogeschool, nu Wageningen University & Research, het merendeel der gif partners ver tot in de endeldarm kruipt. Sinds 2010 is Wageningen UR een onderzoeksproject aangegaan met Dow AgroSciences, een volle dochter dan wel aangenomen stiefkind van Dow Chemical Company, de meest verderfelijke dioxine-chemiereus die de wereld ooit voortbracht, beroemd en berucht, en waarmee de wereld geïnfecteerd werd tot ver na het laatste oordeel.

Zembla meldde op 25 januari 2017 in haar indrukwekkende reportage Geheimen van de chemische industrie:

“In de jaren zestig laat Dow [Chemical Company] de experimenten uitvoeren met het kankerverwekkende dioxine op gevangenen.”

“Ook bij Dow ontstaan sinds de jaren veertig dioxines, onder meer bij de productie van Agent Orange, door het Amerikaanse leger gebruikt in de Vietnamoorlog.”

“Uit vertrouwelijke documenten blijkt dat Dow in die tijd al weet dat dioxines uitzonderlijk giftig zijn en gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken, zoals chloor acne en systemisch letsel.”

Uit de reportage blijkt eveneens dat Dow Chemical Company de toxiciteit van dioxine met alle ongeoorloofde middelen werd aangevochten, in de doofpot gestopt:

“Toxicoloog Milton Clark van de Amerikaanse overheidsdienst EPA is niet overtuigd. Samen met collega’s schrijft hij begin jaren tachtig een conceptrapport over de hoge dioxine concentraties in de rivier. Maar tot zijn verbazing krijgt Dow kort voor publicatie inzage in het rapport.”

“Het was ongehoord dat een bedrijf waar wij toezicht op hielden het recht had om ons rapport voor de publicatie te zien en te beïnvloeden.”

“Het was belangrijk om bekend te maken dat de mensen gevaar liepen maar dat wilden ze niet. Ze wilden het in de doofpot stoppen. En uiteindelijk slaagden ze daarin. Het hele rapport werd afgezwakt en alle kritische passages werden eruit gehaald. Onder druk van de leiding in Washington moet Milton Clark de kritische passages verwijderen.”

De schanddaden van Dow Chemical Company, de reus waarmee Wageningen UR samen onderzoek doet, zijn onovertroffen. Zelfs het Duitse Bayer die qua zonden voor geen kleintje vervaard is als het erom gaat de mensheid collectief giftige oren aan te naaien, en die in de tijd van de nazi´s een kartel vormde met IG Farben, zeg maar met de Zyklon B-producent voor de gaskamers, verliest van Dow op alle fronten. Dan ben je als Dow Chemical Company een van de meest zwarte magiërs.

Het verre verleden, het incarnatieve vorige leven, is onlosmakelijk en menigmaal onsmakelijk verbonden met het heden, zowel met individuele personen als met kleine of grote organisaties (Verstraaten, 2010). De alchemisten, de wijze voorlopers van de huidige chemici, stammend uit het Oude Egypte tot aan het China van Lao Tzu, hadden een moreel missiestatement, door de grote Isaac Newton, een latere alchemist, verlichting van de filosoof genoemd.

Sinds evolutiewetenschapper Charles Darwin hebben we het scheppingsverhaal en de perikelen van de val uit het paradijs van Adam en Eva gelukkig met het oud papier kunnen meegeven. Opmerkelijk is wel dat entiteiten waarmee het enige incarnaties voor de wind ging, zich als metaforische duivels meenden te kunnen ontpoppen, om, on the soft way or the hard way, nog meer van de wereldse taart te kunnen snoepen. De zwarte magiërs van de chemie, vroegere alchimisten die de weg kwijtraakten, en die nu op de payroll staan van chemische multinationals die de wereld per se naar de verdommenis willen helpen, maken daarop geen uitzondering. In elke cultuur, religie of levensbeschouwelijk systeem voor zover mij bekent, wordt het misbruik maken van krachten afgewezen dan wel bestraft.

De te bestrijden vijand van het type IS, de fundamentalistische islam, is niet het enige grote gevaar dat ons bedreigt. Ook het nucleaire gekletter van de man met het bolle kapsel met scheiding, de Noord-Koreaanse Kim Jong-un, is de werkelijke bedreiging. De oorlog die we hebben te weerstaan, waar het nageslacht zich tegen zal moeten verweren, zijn de maffiose multinationals van de voedingsmiddelenindustrie, de chemie en de farmacie, met in hun kielzog ondersteunende foute banken, wetenschappers die hun naam onwaardig zijn, aan het bedrijfsleven met ‘research’ gelieerde universiteiten, en hele en halve corrupte bestuurders die electorale winst voorrang geven.

 

_________________________________________
Relevante artikelen die deel uitmaken van de serie
DOCUMENTO ARTE MAFIA – QUIMICO

Chemo BV: Van migrainespecialist Michel Ferrari krijg je gegarandeerd hoofdpijn
Chemo BV: De verdunde gaskamerlucht van toxicologen Paul Borm en Flemming Cassee Chemo BV: De gapende mond van farmaceutisch geneeskundige Henk Jan Out
Chemo BV: Volkskrantjournalisten, Wageningen UR en de Voedingsmiddelen Maffia
Chemo BV: De zwarte magiërs en alchemisten van Johnson & Johnson tot Chemours/DuPont
De Chemo BV: De lullige parasitaire zoönose van Frans van Knapen, en de mannen van Overgaauw Advies
Chemo BV: De Katans van de Wageningen University Research-doctrine
Chemo BV: Kroniek van een aangekondigde onnatuurlijke dood
Een bepaald soort goedje
O reinste der schepselen

Mediumistic Journalism, paranormale onderzoeksjournalistiek, bevat tevens de series

DOCUMENTO ARTE MAFIA – MEDICO
DOCUMENTO ARTE MAFIA – JUSTICIA
DOCUMENTO ARTE MAFIA – QUIMICO
DOCUMENTO ARTE MAFIA – DESPOTISMO

DOCUMENTO ARTE PARANORMAL – CURA
DOCUMENTO ARTE PARANORMAL – PASADO & FUTURO
DOCUMENTO ARTE PARANORMAL – REENCARNACION
DOCUMENTO ARTE PARANORMAL – ARTE POR ARTE

 

Update 03-01-2018

__________________________________________________________________________________

© MARTIEN VERSTRAATEN
Psychic & mediumistic healer. Past life regression therapist.
Into practice since 1985 (Holland, Curaçao, Brazil, Spain).

Mediumistic journalist. Author.

Formerly professor of visual arts
HAN University of Applied Sciences,
Department of Visual Arts, Nijmegen, Holland.

Formerly professor of visual arts & metaphysical methodology
NHL University of Applied Science
Formerly Faculty of Education of the Leeuwarden Polytechnic,
Department of Visual Arts, Groningen/Leeuwarden, Holland.

Formerly governor of art and culture
Member of the board for Cultural Advice of the County of Groningen
Groningen, Holland
Member of the general board of the Groninger Museum
Groningen, Holland

_______________________________________________


DESTINATIONS
– Laboratory for Intuitive Intelligence
Spain – Holland – Curaçao – Brazil
CONSULTORIO PARANORMAL ANDALUCÍA
Jerez de la Frontera, Cádiz, Spain

www.martienverstraaten.com