Spaanse regressie: ‘Had je een vorig leven als danser, danseres of minnaar van de dans?’

JuanmaElenaHistoricoAzul website copy

 

‘Has tenido una vida pasada como Bailarina, Balarín, o amante de bail?’ (Heb je een vorig leven gehad als danseres, danser of minnaar van de dans?), is de titel van een demonstratie annex regressie-workshop in het Andalusische Guadalcacín, het landelijk gelegen buurtschap van Jerez de la Frontera, Spanje. De meer dan royale piste van BELMONDO Discotheque is de spirituele plaats delict waar op zondagmorgen 9 juni 2019 om 12 uur vorige levens van naar schatting 50 a 60 dansers en danseressen collectief zullen worden ontbloot. Metaforisch ontbloten wel te verstaan, met de zomerse bontjassen aan uiteraard, hoewel het dezer dagen zoals gisteren in de middag al 34 graden kan zijn.

Een vergelijkbare collectieve sessie maar in een iets kleinere setting (22), hielden we succesvol reeds in 2015. Echter, de huidige collectieve regressie zal worden voorafgegaan door een met een scheutje hypnose gelardeerde regressie van een in de Andalusische danswereld bekende dansmeester.

Juanma Peña Moreno (29), universtitair opgeleid in filosofie, is samen met danseres Elena Peña Moreno eigenaar van BEMBÉ DANCE CLUB. Juanma is een van de bekendste dansdocenten in Zuid-Spanje, uiterst vriendelijk en aangenaam, die véle cursisten professioneel instrueert in onder meer Salsa, Zouk, Bachata en Kizomba, en samen met zijn danspartner Elena succesvol deelneemt aan congressen in binnen en buitenland, zoals in Nederland het Dutch International Zouk Congress in Breda.

Fulgencio Arias Meseguer, journalist en Reiki master, en tot voor kort directeur van het radio- en televisiestation ONDA Jerez RTV leidt als ervaringsdeskundige het evenement in. Fulgencio´s vorige leven werd eerder in mijn Consultorio Paranormal Andalucía ontbloot. Zijn vorige leven in het oude Engeland in een andere eeuw met al zijn inhumane wetgevingen, werd door hem achteraf historisch exact getraceerd en in kaart gebracht. Als Reiki master zal Arias Meseguer assisteren, en ingeval individueel een emotie wat zou culmineren, zal de vertrouwde helpende Reiki-hand worden aangereikt.

Ook Luis Mollá, kapitein van de Spaanse Armada en begenadigd Spaans schrijver en maritiem columnist, is ervaringsdeskundige, en regresseerde ook vanuit mijn paranormaal consultorio naar een vorig leven, op zoek naar de oorsprong van zijn schrijverschap. Ook Luis vond de oorsprong die aan zijn schrijverschap ten grondslag ligt, eveneens in Engeland. Zodra ik hem te pakken krijg, sinds kort is hij de drukbezette directeur van een aan de Complutense Universteit van Madrid gelieerd college, zal ik hem verzoeken een spannende inleiding te schrijven.

De insteek voor elke deelnemer is om via specifieke inductie (een brug naar een vorig leven) op zoek te gaan: Naar de individuele oorsprong van de passie voor dans.

De individuele regressie van Juanma Peña Moreno, een regressie uiteraard die dieper gaat dan een collectieve regressie, is door zijn publieke karakter een eyeopener voor alle deelnemers, voor cursisten, ex-cursisten en liefhebbers van dans. In die zin geeft Juanma als leraar opnieuw het voorbeeld.

De oorsprong van de passie voor dans kan te vinden zijn in een vorig leven als succesvolle danseres in een goedkoop tulen rokje in Parijs, maar ook in een leven waarbij een zuigeling steeds de Antilliaanse borst kreeg terwijl mama steevast heupwiegend de merengue danste op de veranda in een achterstandswijk. Duizenden manieren waardoor de dans tot ons kan zijn gekomen, zoals dat ook geldt voor de oorsprong van alle andere passies in het leven, van gepassioneerd bankier, alhoewel, tot aan gedreven rechercheur of sprankelende huisvrouw met acht kinderen.

De oorsprong van de passie voor dans van de wereldberoemde Andalusische Lola Flores (1923 – 1995), ook wel La Faraona genaamd, was te vinden in het Franse Le Havre, tijdens een leven als man die door een ongeval één been verloor, vervolgens dansleraar werd die met zijn houten poot driftig op de houten dansvloer stampte. Lola´s leven en vorige leven beschreef ik in: Lola Flores – Een geest klopte bij me aan en in Lola Flores – Mijn vorige leven als Franse balletmeester.

Ook de levens en vorige levens van de Spaanse koningin Isabel la Católica werden in kaart gebracht, evenals van de Spaanse architect Antoni Gaudí en van Tomás de Torquemada, de wrede inquisiteur ten tijde van het katholieke koningspaar Isabel I en Fernando II, eind 15e begin 16e eeuw.

Op zondag 9 juni 2019 weten vele dansliefhebbers waar hun dansbedje reïncarnatief stond: aan het hof in het oude China, bij de Azteken, in een hutje op de Mokumerhei, in een ijskoude iglo met veel menselijke warmte, wie zal het zeggen. Het woord is aan de deelnemers..