Effect-Internet-Service: Hoe ‘ICT-archeoloog’ Deef Vink mijn website redde en nieuw leven inblies

wat betekent 762x294 1
Foto: Misha Heesakkers
Jaargang 12.
Column 1.51
 

 

Welke mogelijkheden heeft een paranormale sterveling, een medium annex schrijver annex salsadanser als zijn website wordt lamgelegd door een virus van het type Jan de Hacker of anderszins?

De website die rond Kerst 2019 door de hosting provider zelfs enkele dagen offline moest worden gehaald, wilde ik zo mogelijk met ingang van onmiddellijk hersteld hebben. De volgens insiders qua content zeer uitgebreide website kwalificeerde ik als mijn paranormaal externe hersenen.

Deze bevatte onder meer case studies van cliënten overzee, Curaçao en Brazilië, politieke commentaren, en in het historisch verlengde lot van Abraham Lincoln, James Garfield, William McKinley en John F. Kennedy de case van een mogelijke aanslag op de 45e president van de Verenigede Staten, Donald Trump. Maar ook het vorige leven van La Faraona, de flamenco danseres Lola Flores als eenbenige Franse choreograaf en dansleraar, de Spaanse koningin Isabel la Católica als Franse promiscue non, architect Antoni Gaudí als religieus schizofrene adolescent in Istanboel, de Spaanse Grootinquisiteur Tomás de Torquemada als zoon van een brute moeder in Belgrado, en recentelijk Pablo Picasso´s incarnatie als gevangen Afrikaanse magiër in de eerste eeuwen van onze jaartelling.

 

HET VOORSPEL

Enkele plaatselijke Spaanse techneuten op gebied van web ontwikkeling in het historisch aantrekkelijke Jerez de la Frontera hadden het af laten weten, hadden technisch meer kwaad dan goed gedaan. Onbekend als ik was en ben met de materie, werd geprobeerd mij de grootste onzin op de mouw te spelden waardoor na ‘reparaties’ de website slechts kon worden aangestuurd als het wrak van de maand, als ware het een versleten lelijke eend uit 1958 waarvan de verroeste bodemplaat over het asfalt klapperde.

Het paranormaal medium in mij liet zich overigens niet van de wijs brengen door de plaatselijke ICT-‘deskundigen’ die hun onvermogen maskeerden in praatjes die het in Story of Privé zeer goed zouden doen.

Wat restte mij, tot wie kon ik mij wenden? Juist, tot mijn eigen geesten die me altijd bijstaan tijdens vorige levens-sessies of tijdens het genezen van horden kinderen met constitutioneel eczeem. En zo geschiede. Ik wende mij tot de geest van Pieter, een op jonge leeftijd overleden ICT-deskundige uit Driebergen die mijn website had afgebouwd.

Raadgevende geesten als intermediair, zo is mijn ervaring sedert meer dan 40 jaar, doen hun werk door het plaatsen van ‘ingevingen’ in of aan de personen waarmee ze wel of niet een tijdelijke band hadden of hebben. Pieter was voor mij altijd een zeer betrouwbare, deskundige en uiterst betaalbare web ontwikkelaar geweest waar ik na verloop van tijd zelfs bevriend mee raakte. Na afloop van een succesvolle regressie naar een van zijn vorige levens maakte hij het statement: “Martien, ik begrijp niet waarom je nog geen volle stadions trekt met sessies naar vorige levens“.

Ik richtte me mediamiek (paranormale gedachtegang) tot Pieter, en vroeg zonder omhaal: Pieter, please stuur als ik het verdien, een soort Pieter die me helpt, maar dan een levende en natuurlijk met een andere naam en persoonlijkheid.

Intussen ging ik zelf verder met het zoeken naar een geschikte web ontwikkelaar. De zoektocht leverde geen bruikbaar resultaat op. Een door een goede Spaanse vriend gerecommandeerde ontwikkelaar had naast een ietwat te groot ego ook fraaie dollartekens in zijn ogen, en wegens gebrek aan kennis en ervaring van WordPress kreeg ik van hem de ene na de ander onwaarheid over me uitgestort, zoals:

1. De 3-talen structuur van mijn WordPress site, zou niet meer bestaan, niet meer mogen, niet meer kunnen.
2. Google zou eigen gemaakte vertalingen zelfs weigeren (ik vertaal namelijk alle artikelen zelf in Spaans en Portugees).
3. Om met drie talen te werken zou ik drie aparte websites moeten laten maken.
4. Er zouden geen plug-ins meer bestaan om drie talen integraal te laten werken.

Ik zou dus een stinkend dure website bij hem moeten laten maken. Waarschijnlijk op dat moment moet de overleden Pieter zich hebben geroerd.

Op een van de dagen na de analyse van de ontwikkelaar met de dollartekens in de ogen, wees Pieter mij mediamiek de weg.

De degelijke basis voor de website was in 2012 gelegd door het Utrechtse RHINOFLY, en vervolgens afgebouwd door een andere partij, door Pieter van zijn toenmalig eenmansbedrijf. Pieters geest liet me weten contact op te moeten nemen met RHINOFLY. Na enig speuren ontdekte ik dat het bedrijf was overgegaan in KALIBER. Dit bedrijf stuurde ik een e-mail en vroeg beleefd naar het waarheidsgehalte van de drie merkwaardige statements van de man met de dollartekens in de ogen. Het antwoord van KALIBER was naast technisch helder en betrouwbaar ook zeer elegant van toonzetting.

Op een van de dagen na het contact met KALIBER wees Pieter mij mediamiek opnieuw de weg.

Ik besloot opnieuw een e-mail te sturen naar KALIBER, naar Nienke van Heusden, met de vraag of hun bedrijf ook het herstel van mijn website ter hand zou kunnen nemen.

De lezer raadt het al, de weg zou via Pieter wellicht kunnen worden geplaveid naar Deef Vink en zijn bedrijf ‘Effect-Internet-Service’.

Nienke berichtte mij dat herstel of aanpassing van mijn website door KALIBER wellicht te arbeidsintensief zou kunnen worden. Echter, het voorstel werd gedaan een oud-collega, Deef Vink, te vragen of deze interesse zou hebben hem aan mij te koppelen. Natuurlijk ging ik in een reply akkoord met het voorstel. De volgende dag meldde Deef Vink zich via e-mail nog voordat ikzelf hem had kunnen benaderen. Het pad naar herstel van de site was geopend.

Vanaf dag één was het contact met ‘Effect-Internet-Service’, met Deef Vink, prettig, Van prettig tot uiterst prettig. Dit voor de statistiek.

Metaforisch gesproken: Ik had een nieuwe soort Pieter, dezelfde sociale bewogenheid, dezelfde nauwgezetheid en kennis van het metier. Met Deef kon van dag tot dag zelfs culinaire recepten worden uitgewisseld, een “Wat schaft de pot vandaag” als intermezzo´s naast het serieuze soms moeilijke werk wat hij was aangegaan, de redding van de website van een Nederlandse paragnost in Spanje.

 

WE GAAN HET TRAJECT IN

Vooraleerst werd een uitgebreide analyse gemaakt van de problemen waar de website in grossierde. Zowel van de achterkant, de aansturing van WordPress via admin, als van de voorkant, het zichtbare beeld. Al ras bemerkte ik dat om Effect-Internet-Service zo goed mogelijk te kunnen voeden met relevante gegevens ik het beste permanent stand-by kon zijn, een zelfopgelegde taak die ik graag vervulde. De komende weken zat ik met het broodtrommeltje naast mijn pc te wachten op wat komen zou, een website-harttransplantatie daarbij niet uitsluitend.

Snel werd duidelijk dat met Deef ik met een ICT-archeoloog annex chirurg van doen te hebben die het naadje van de kous wilde weten alvorens tot actie over te gaan. Zeg maar met de precisie van een Christiaan Barnard van het Groote Schuur Ziekenhuis in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad die de eerste harttransplantatie op 3 december 1967 uitvoerde.

Wellicht dat andere website ontwikkelaars mijn site al zouden hebben afgeschreven, echter, toewijding en liefde voor het vak dreef Deef ertoe de onderste steen in het veld van storingen boven te krijgen, om de website te willen redden.

Jarenlang had ik via admin mijn website kunnen aansturen, artikelen kunnen schrijven, zelfs eigenhandig afbeeldingen van schilderijen kunnen plaatsen, door de toenmalige coördinator web ontwikkeling Maarten van Eck van Rhinofly, mij aangeleerd. Maar wat wist ik van de complete cybernetica van een website, voorkant en achterkant. Ook was me nooit verteld dat elke site per se herhaaldelijk geüpdate zou moeten worden. Een Utrechts ICT-bedrijf die enigen jaren geleden de site voor het laatst geüpdate had meldde mij, zelfs schriftelijk, dat de site er weer jaren en jaren tegenaan kon, zonder verder te updaten dus. Zowel de crash met Kerst 2019 als het gedegen onderzoek van Deef logenstrafte deze gedane bewering. Blijkbaar zijn er web ontwikkelaars en web ontwikkelaars.

Met Deef Vink van ‘Effect-Internet-Service’ had ik het duidelijk getroffen. Als ik als zoon van een vakbekwame houtdraaier en houtsnijder ergens emotioneel van word, dan is het wel van getoonde professionaliteit, van gedegen vakmanschap van de specialist die op het juiste moment creatieve tools inzet om het gestelde doel te bereiken. Deze instelling deed me denken aan een passage uit Awaken The Giant Within van Tony Robins, de succesvolle Amerikaanse managementgoeroe. Gezeten in een supersnelle auto die door een supernauwe tunnel reed hield Robbins eens alleen de uitgang, het doel, voor ogen, gevaren van een smalle rijstrook negerend, succes gegarandeerd. Deef deed niet anders in zijn race!

Door Deef kwam ik welhaast dagelijks in aanraking met begrippen en afkortingen uit de wereld van de ICT, waardoor als niet-ingewijde en stammend uit een ander informatietijdperk, de balpoint, ik Google en Wikipedia meer dan eens moest raadplegen: HTML, WPML, ACF (niet te verwarren met AFC de fameuze oudste voetbalclub van Amstterdam), plug-ins (kan je het eten of is het rectaal medicinaal), Parent Theme, en last but not least, even een Child maken, om ongestraft wijzigingen in of aan het Theme te kunnen aanbrengen. Nou is het zo dat bij ons op Curaçao of in Brazilië, ik woonde er tenslotte vele jaren, een child maken of hebben gemaakt heel andere koek was. Meer dan eens werd een child maken zo benoemd door mannen die weliswaar jarenlang gehuwd waren maar buiten de deur een liefje er op na hielden.

De ICT-terminologie moest ik me dus nog eigen maken. Geluk had ik dat ook Deef in lankmoedigheid en rust me kon uitleggen wat een en ander betekende, en vooral hoe te handelen, fobisch als ik ben voor ICT-formularia en instructies. Al vlug kreeg ik het gevoel dat de website gered zou kunnen worden, ergo, volledig nieuw zou worden. Of het kort of lang zou duren wist ik, ondanks mijn paranormale ingangen, niet. Het betrof tenslotte een zaak die me persoonlijk aanging, en dan ben ik net zo normaal of abnormaal als ieder andere sterveling.

Ik volgde Deef zijn schreden dag bij dag, soms het (technisch) begrijpend, soms ook niet of niet volledig. Echter, om met een metafoor te beginnen, nadat Messi al tig keren was aangespeeld tegenover het doel van Barcelona, moest een doelpunt in de lucht hangen, dat kon niet uitblijven. Op een dag meldde Messi mij namelijk, ik bedoel natuurlijk Deef, dat een nieuwe tool zou moeten worden aangeschaft en in het hart van de website worden geplaatst.

Het doel van Deefs doelpunt was om de website nieuw leven te gunnen door een transplantatie uit te voeren. De hoop bestond erin dat de patiënt, de website, de transplantatie zou overleven. Er waren zo begreep ik al meerdere back-ups stand-by, maar je weet het maar nooit. De directeur van een tv-station of een gelauwerde Spaanse schrijver succesvol naar een vorig leven katapulteren was voor mij meervoudig eenvoudiger dan dit soort werk. We zouden het resultaat van D-Day zoals we de dag van de hoofd plug-in-transplantatie noemden, gewoon maar moeten afwachten.

Op 31 januari 2020 even voor 09:57 uur incarneerde mijn website, mijn ziel, opnieuw. Hoe intens gelukkig was ik, ik zou er een vette column aan gaan wijden zo had ik mijn ICT-geesten beloofd. De wedergeboorte had een internationaal karakter: Deef als de web ontwikkelaar van een Nieuwegeins bedrijf als vroedvrouw, de moeilijk bereikbare Spaanse hosting provider die moeilijk deed, ikzelf een trotse Nederlands-Spaanse eigenaar, en een historisch Spaanse stad als verloskamer. De uitgegeven officiële maandreportage van Effect-Internet-Service meldde diezelfde dag onder de kop Beveiliging naast een hele rits aan gegevens: De website is veilig. Hoe zoet dit te mogen lezen, als de smaak van een bolletje kaneelijs op een lauwwarme Brusselse slagroomwafel. Enkele kleinere aanpassingen van de website, details, waren nog in studie en zouden in de komende periode verder worden uitgevoerd.

Om de web site/domein weer geheel onder eigen beheer te krijgen, zowel administratief as juridisch, werd ook nog eens van host gewiseld, van een onwillige host direkt naar een grote Spaanse partij. Het migreren van de website kostte ook weer kennis, inzicht, en…tijd. 13 februari 2020 was voor mij dan ook de tweede grote dag.

 

RECOMMANDATIE

De LinkedIn-pagina van Deef Vink laat zien welke man Deef Vink van ‘Effect-Internet-Service’ is, zowel technisch als sociaal. Een leger aan aanbevelingen, ook sociale, prijken op de pagina. Ik sluit me daar volledig bij aan. Ik denk dat ik beroepshalve vrij vlug weet, tenslotte heb ik meer dan 40 jaar ervaring als medium en paragnost, wanneer iemand uit het goede hout gesneden is.

Voor 2012, het eerste geboortejaar van de website die nu nieuw leven kreeg, was ik de eigenaar van een simpele website die goedwillend was samengesteld vanuit een gebruikte blokkendoos van de HEMA, met aan elkaar geplakt drie talen die onderling niet met elkaar geïntegreerd waren. Rhinofly legde daarna de basisstructuur voor een professionele website op basis van door mij aangeleverde ideeën gekaapt van de Japanse beeldhouwer Shinkichi Tajiri (kleur en persberichten), de Italiaanse architect Alessandro Mendini (blokken homepagina) en Nederlands voormalig meest gevierde ontwerper Wim Crouwel / Erfgoed van grafische vormgeving en typografie (de grote zwarte flap submenu).

Door tijdgebrek in 2012 had Rhinofly de website op dat moment niet verder kunnen afbouwen en werd besloten de bouw van de sidebars aan een derde partij over te laten.

Nadat de toen nog levende Pieter de website had afgebouwd schreef ik het volgende:

“De paranormale wereld onderscheidt zich van dat wat gemakshalve de normale wereld wordt genoemd. Ook de wereld van webmasters, in de range van gekwalificeerd, niet-gekwalificeerd tot en met onbruikbaar brandhout, is een zeer bijzondere. Dat heb ik mogen ervaren in de periode dat mijn oude website gerestyled diende te worden. Binnen de marge van een aan te leggen budget kostte het dan ook ‘wereldzeeën’ van tijd om een webmaster te vinden van het kaliber Pieter.”

Het kort verslag geeft de lezer een impressie hoe belangrijk het is om kaf van het koren te kunnen scheiden, de juiste web developer te kunnen vinden. En ik kan de aspirant klant voor een nieuw aan te schaffen website op een briefje geven, er is veel brandhout onder zelfverklaarde web developers, bedrijfjes en bedrijven. RADAR zou er een heel programma aan kunnen wijden. Mijn zoektocht naar een web developer anno 2019 had als in 2012 vooraleerst hetzelfde mager resultaat. Het was dan ook een godsgeschenk dat ik, weliswaar via ondoorgrondelijke wegen, we blijven een beetje paranormaal, Deef Vink tegenkwam.

Sommige mensen hebben een bijzonder gen in hun DNA, een gen om andere uit de brand te helpen. Deef Vink is een van die mensen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat, zoals ik uit zijn geboortedatum op Facebook kon afleiden, hij astrologisch valt onder het sterrenbeeld Pisces (Vissen). De invloedsfeer Vissen/Neptunes/Twaalfde Huis (beetje technische praat), staat garant voor dienstverlening: van ambulancepersoneel en brandweer, via sociaal hervormer Floris Nightingale tot en met de jurist van een advocatencollectief die je uit de klauwen van criminele deurwaarders houdt. Deef Vink heeft dit gen onder de leden, waarvan akte.

Ik kan de lezer in enigszins archaïsche bewoordingen dan ook alleen maar voorhouden:

Talmt niet! Als gij een betrouwbare, uiterst vriendelijke en vooral kundige web developer wilt vinden die tot het gaatje gaat, druk dan op de bel van ‘Effect-Internet-Service’. Loop toch niet verder, doe het de zolen van uw schoenen niet aan.

Einde bericht

 

 

Ter informatie:

small logo 300x60 1

 


Effect Internet Services
Lensveltlaan 2
3431RG Nieuwegein
hallo@effect-internet-services.nl

 

 

 

TOEVOEGING 31-03-2020

VIVA ESPANA! 14-02-2020

Viva España2

 

 

 

Deef Vink van Effect Internet Services schreef de prachtige column VIVA ESPANA!. Een column die, vooral voor de meer technische onder ons, een inkijk geeft op welke manier je een bijna bouwval van een website volledig kan restaureren en internationaal weer de lucht in krijgt. Mission Impossible gelukt.