De casus Isabel S.: Een jonge Belgische vrouw die wilde herstellen van een incarnatie als František, een pientere jongen die emotioneel vermalen dreigde te worden in een Israëlisch-Palestijnse kibboets

PikiWiki Israel 40651 Dining room in kibbutz Ramat HaKovesh
Illustration. Impersonal “dining room” in an Israeli-Palestinian kibbutz. Foto: Wikipedia / Pikiwikisrael
Jaargang 12.
Column 1.55
 

 

Het nieuwe boek van Martien Verstraaten

ISABEL LA CATÓLICA:
MI VIDA PASADA COMO CATHERINE, UNA MONJA PROMISCUA

 

Het volledige (Spaanstalige) verhaal van “De casus Isabel S.: Een jonge Belgische vrouw die wilde herstellen van een incarnatie als František…” is een van de hoofdstukken in het boek dat augustus 2023 is verschenen bij uitgeverij Caligrama (Lantia Publishing) in Sevilla, Spanje. Het boek is inmiddels genomineerd voor de internationale award PREMIO TALENTO. Uitgaven in andere talen, inclusief het Nederlands, zullen ongetwijfeld volgen.

In Deel I ontleedt de auteur als een messcherpe patholoog-anatoom, onthult als een bevlogen onderzoeksjournalist en beschrijft als een gepassioneerd romanschrijver het leven en de vorige levens, de reïncarnatie, van de overleden Spaanse historische figuren Lola Flores, Isabel la Católica, Antoni Gaudí, Tomás de Torquemada, Pablo Picasso, Saint Teresa van Ávila en Miguel de Cervantes.

In Deel II doet het medium en auteur verslag van de behandeling en genezing van ziekten of storingen van levende cliënten of patiënten. De casussen van Kor G., Jody O., Ricardo B., Filomena B., Cristiane O., Isabel S., en bovendien de vorige levens van de fameuze uroloog Dr. Aurelio Muñez Villellas, laten zien hoe verkregen informatie door paranormale waarneming of regressies naar vorige levens succesvol wordt toegepast.

 

Fragment uit hoofdstuk 20.

De casus “Isabel S.: Een jonge Belgische vrouw is een leven lang op zoek naar het waarom en waardoor van het zich ontheemd en ontworteld voelen, zich nergens thuis voelen, het willen genezen van onbestemde gevoelens waarvoor reguliere arts of therapeut geen medicijn heeft.

(…) Isabel kwam mij en mijn praktijk op het spoor via artikelen op internet over helderziendheid en regressies naar vorige levens. Heel alert en voortvarend als ze was vond ze snel mijn website met telefoonnummer om via een berichtje op Whatsapp zich als potentiele cliënt aan te willen melden. Waren alle aspirant cliënten maar zo doortastend bij aanmelding.

(…) DE KIBBOETS, HET HUIS DAT GEEN THUIS WAS

Het ontheemd voelen stamt uit je leven als een zeer pientere wat tengere jongen, František Buber, die in verschillende kibboetsen leefde in het gebied dat historisch zowel tot Israël als Palestina behoort. Onder de vlag van collectieve idealen werd de persoonlijk vrijheid van het individu institutioneel beknot, vernietigd, en voelde je je als een gevangene: welhaast verplichte onthechting en collectieve opvoeding zonder ouderlijke intimiteit als gevolg.
Je verafschuwde het leven in die socialistische commune die ze kibboets noemden, je werd niet geleerd hoe op een gezonde manier persoonlijke relaties op te bouwen, het werd zelfs afgeleerd, verboden. Het woord individu kwam niet voor in het Stalinistische woordenboek. Van ellende weigerde je ook in die tijd meer en meer het collectieve voedsel op kille tafels, voor zover er al voldoende voedsel was, want alles, ook financieel, stond ten dienste van het collectief, het ideaal, en een emotioneel gezinsleven was er niet bij.

(…) František Buber werd geboren in 1910 (op 14 september of 14 december) in een van de eerste kibboetsen. Zijn moeder was een Oost-Europese Jodin die eerder in haar geboorteland zwanger was geraakt. Het was het begin, het ontstaan van het fenomeen kibboets dat op een zeer dogmatische manier gestalte kreeg onder invloed van destijds belangrijke anarchistisch-communistische denkers. Je was een van de eerste kinderen die ‘kibboetsmatig’ geboren werd. Je moeder die, zoals ik eerder duidde, binnen de kibboets een belangrijke functie vervulde, had een lat-relatie avant la lettre met een van de grote leiders: je stiefvader, die je overigens amper zag.

(…) Op latere leeftijd, 65 a 66 jaar oud schat ik zo, stierf je door een verwonding aan je hoofd door een granaatscherf tijdens een van de vele kleinere en grotere conflicten die schering en inslag waren in die periode in dat gebied.

 

 

 

Update 09-08-2023

__________________________________________________________________________________

© MARTIEN VERSTRAATEN
Psychic & mediumistic healer. Past life regression therapist.
Into practice since 1985 (The Netherlands, Curaçao, Brazil, Spain).

Mediumistic journalist. Author.

Occupied post
Professor of Visual Arts and Experimental Methods
Faculty of Education of the Nijmegen polytechnic “Gelderse Leergangen”
currently
HAN University of Applied Sciences, Arnhem and Nijmegen, The Netherlands

Professor of Visual Arts and Metaphysical Methodology of Learning
Faculty of Education of the Leeuwarden polytechnic “Ubbo Emmius”
currently
NHL University of Applied Sciences, Groningen and Leeuwarden, The Netherlands

Formerly governor of art and culture
Member of the board for Cultural Advice of the County of Groningen
Groningen, The Netherlands
Member of the general board of the Groninger Museum
Groningen, The Netherlands

_______________________________________________


DESTINATIONS
– Laboratory for Intuitive Intelligence
Spain – The Netherlands – Curaçao – Brazil
CONSULTORIO PARANORMAL ANDALUCÍA
Jerez de la Frontera, Cádiz, Spain

www.martienverstraaten.com