Mammoetwandschildering Roermond

Wall FC     Wall FC     Wall FC     Wall FC     Wall FC 

Mammoetwandschildering
Redactie De Maas en Roerbode 24 september 1970

 

Martin Verstraaten zal vanmorgen de laatste hand leggen aan zijn ‘mammoet’-wandschildering op één van de muren aan de parkeerplaats bij de St. Christoffelstraat te Roermond. Met dit werk is hij anderhalve week bezig geweest, soms twaalf uren per dag al naar gelang de weersomstandigheden dit toelieten.

Martien Verstraaten, 25 jaar oud, kan rond twaalf uur eindelijk van de steigers afstappen, die hem meerdere dagen zeventien meter hoog in de lucht hebben gehouden.  De wandschildering, die ruim 200 m2 groot is heeft zo’n 180 kilo verschillende verven verorberd: plastic verf als basismateriaal (door de gemeente Roermond aangebracht) en onder meer olieverf en latex bij de opzet van de uiteindelijke schildering, die het vijf jaar moet uithouden voordat regen en wind hun destructieve invloeden zichtbaar maken.

De Roermondenaar Martin Verstraaten betitelt zijn reuze wandschildering zelf met “Huis in huis” omdat deze een doorsnede is van een normale gezinswoning met vele dagelijkse toestanden en voorwerpen. Wanneer het publiek gunstig over dit experiment oordeelt wil de gemeente Roermond op meer geëigende plaatsen dergelijke “versieringen” laten aanbrengen.

 

Voor foto’s en beeldmateriaal zie:
Blinde gevels in Nederland
Mammoetwandschildering (full size)